Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Правењето тест (без разлика дали предвреме, навреме или подоцна) влијае на психа онака како што ќе си го сфатиме.
    Кај некои влијае негативно, а кај некои не. Сите сме различни. За мене е само начин да се информирам и да знам на што сум.

Емилија, мене од Утрогестанот ми доцнеше 10 дена и згрешив што веднаш бета не проверив. Да проверев порано, ќе си знаев на што сум, ќе ја прекинев терапијата и немаше да ми се поремети добивањето.
    Ајде, кај тебе да биде висока бета / позитивен тест! (fingers)

На LivingGlam, Lara 27, fina erika и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Куде си ма Ооолиии :inlove:
    Ко не ја слушаш Бебуле, ќе делиш сега исти совети :!::hug::hug:

На fina erika, Andonia и 0ли им се допаѓа ова.
  3. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Ааа Бебуле тест ме тераше, не бета :rofl:
    За циклусот по инсеминацијата мислам :wasntme:
    За бета трчав кога ми здосади Утрогестанот, а ти учејќи на моја грешка, провери веднаш! :P :P :P :rofl:
    :hug: :hug: :hug:

Ти е гајле, поубаво ми е кога не разбирам :rofl:

Последна измена од модератор: 22 јуни 2017
    На Lara 27, fina erika, Andonia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.106
    Од утрогестанот ми доцнеше два пати од по пет дена кај мене, си направив филмови 100 но на крај ништо, али тебе ти посакувам да си почекаш да се опуштиш и да не добиеш ;)

На fana, Lara 27, fina erika и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. EmilijaEmilija

EmilijaEmilija Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2016
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    326
    Ви благодарам на вашите одговори :* Искрено јас не си давам никаква надеж и прво што ми падна на памет е дека можно е да ми доцни од утрогестанот затоа што овде така прочитав :) Али нека и така зедов нови веќе сега од 200мг и ставам по едно барем не се три како што беа другите :) Ќе ставам до недела ај :) Па понеделник ќе проверам ако во случај не добијам до тогаш :) Премногу се замарав претходно сега ич да ви кажам , што биде тоа. Ако сега не сака следниот пат одиме на ин витро и МОРА да сака :) :) Ве гушкам сите мили мои жени-ЛАВИЦИ :hug:

На PeachGirl, Ano, Bebulleee и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    3.280
    Добро ви утро женчиња:sun::sun::sun:
    Јас сум пресрекна во Сабота ке си ги изгушкам внучињата од брат ми не сум ги видела една година(не се во Македонија не за друго)Ах да знаете која љубов е тоа не можам да ви опишам:inlove::inlove::inlove:
    Како уште се опоравувам после неуспешното ин витро,нивната љубов,искреност ке ми ја наполни секоја клетка со позитивна енергија и тета Вае ке се препороди:D.
    Ве :hug::hug::hug: сите до една:*

На Victorian, PeachGirl, kukla21 и 8 други им се допаѓа ова.
  7. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Добро утро и од мене, имајте убав ден! :*

Тета Вае, да си уживаш со внучињата, изгушкај ги, избацувај ги! Ќе ти бидат мелем за душата, извор на сила :inlove:
    Те гушкам! :*

Емилија, убаво е тоа што не се оптоваруваш, па дајбоже да се изненадиш и те чекаме со убави вести! :*

Јас немам што да кажам, уживам, мини одморот престана да е мини :rofl:
    Што да правам, не ми се прибира во Скопје :sweat:

На mace89, Filel, Andonia и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Дoбрo утрo :* и oд мене лепoтици имaјте убaв ден ве гушкaм сите :hug:

На Andonia, Valentina888, prettymamma и 3 други им се допаѓа ова.
  9. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Ај да ви се уфрлам во муабетот :) не брзајте со тестови, не се оптоварувајте со позитивни/ негативни. Од пусти тестови правење ( се негативни) ги замразев од дно на душа, сега чекам 10 дена од добиено и одам на бета преку крв и на ехо. Ама знам дека неизвесноста е тешка така што секој избор што би ве смирил е за поздрав, секој делува различно. Поздрав до сите идни мајки херојки :hug::hug::hug:

На mace89, Andonia, Valentina888 и 5 други им се допаѓа ова.
  10. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    Добро Утро :)Имајте прекрасен ден убавици едно гушкање од мене :hug::hug::hug::l:

На fana, Filel, Valentina888 и 4 други им се допаѓа ова.
  11. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Добро утро моја мила поддршко:sun:
    Само да ви посакам да имате убав ден :f::f::f:
    Денес не искачајте многу надвор ако немате потреба ќе било многу топло:sweat:
    АХ сега да бев негде покрај вода па да се брцнев малку (poolparty)да се избањам.
    Имајте убав продолжен викенд искористете го паметно, ќе го искористам и јас:l:
    @Valentina888 изгушкај си ги и избацувај внучињата знам како е тие ти се мелем за душата убаво да си поминеш со нив и братот ааа чекај малку снаата ќе се налути ако не ја поздравиме:makeup::hai:
    Доста пишав ве сакам сите женчиња останете ми убави :*

На curlyhair, fana, Elenota и 9 други им се допаѓа ова.
  12. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Дoбрo утрo пoдршкa милa:*
    Јaс сегa oдaм нa преглед дa видaм дaли имa јaјце клетки aмa денес 11 ден ќе се фaтaм зa рaбoтa вечер:dance:
    oд вчерa нa бришење сaмo лигaвo кaкo дa е oвулaцијa :rofl: незнaм штo се случувa ќе кaжи др :!:
    Ве гушкaм :hug::hug::hug: сите имaјте убaв ден :*

На curlyhair, Andonia, fana и 5 други им се допаѓа ова.
  13. DaenerysT

DaenerysT Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    597
    Ke se obidam da bidam najkratka kolku sto mozam. Ne znam kako izdrzav da ne vi pisam, ama eve veke ne uspevam da se vozdrzam. Pred nedela dena dobiv dve crtki. Megjutoa, seuste ne mozam da si se izraduvam na ova nesto sto tolku dolgo go cekav i go posakuvav. Navidum se ok, 5ta nedela sum. Za dve nedeli imam zakazano vtor pregled za da vidime dali ke ima srceva. Odma otidov da ja proveram tiroidnata bidejki znam deka vo bremenost znae da se nakaci. Lugje, toa sto go vidovme ne zaprepasti site. Na prvite rezultati TSH bese 35, za dva dena povtorivme ispituvanja TSH mi e 47! Normalni vrednosti vo bremenost i za zabremenuvanje e max do 2! Unistena sum uste sega. Mi dadoa terapija megjutoa nemaat nadez deka ke uspee ova cudo da se zauzda dodeka ne predizvikalo komplikacii. Me podgotvija da ocekuvam i najloso. Ne mozam da se zapram da citam po internet i uste tolku da se voznemiruvam i da placam. Zeni stravuvaat od komplikacii so tsh 5, jas sum skoro 50. Nitu doktorkata ne znae kako e ova vozmozno da se sluci. Zenata kreva race i cekame kako ke se pokaze terapijata. Rabotava e vo Gospodovi race.
    Inaku osven sto mi docni, simptomi nemam ama bas nikakvi. Prvite nekolku dena imav samo jaki bolki vo stomak i vo kicma, pa mi dadoa daborston da pijam za sekoj slucaj. Bolkite gi nema veke, a simptomi ne osekam. Nitu gradi, nitu mirisi, nitu losenje...nisto.Ne znam dali napreduvame so bebe ili ne. Teska e neizvesnosta, dve nedeli do sleden pregled mi se cinat dve godini. I taka ubavi moi, mesto da se raduvame so mazeto na najubavite momenti, nie si gi preplakuvame pred vreme. Se trudam da ostanam silna ama pretesko e. Veke pozitiven test vo zivotov nisto nema da mi znaci za zal :(
    Inaku vie kako ste? Iscitav nema nisto novo :( Ve cekam i vas za brzo da izraduvate vo temava. Bidete mi silni i trpelivi :)

На Andonia, Lavica2016, baby 5 и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Сo среќa милa и сo леснo и мисли пoзитивнo се ќе биди вo ред те гушкaм :hug:

На DaenerysT му/ѝ се допаѓа ова.
  15. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Честитки мисли позитивно. Немој да се нервираш и да плачеш.
    Претпоставувам Еутирокс ти препиша да пиеш од колку мг?
    Оди секоја недела да ја испитуваш тироидната и не се оставај со 1-2 мислења барај повеќе.

На Andonia, DaenerysT, Chantal и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.207
    Допаѓања:
    13.655
    Мила без паники. Затоа постојат лекови, затоа ги измислиле. Ти дадоа да пиеш нешто нели?
    Инаку не споредувај цифри на нет, бидејќи има различни референти вредности што само повеќе ќе те исплашат.
    Со добра волја не се секирај ќе биде се во ред, биди силна и не му прави дополнителни трауми на бебчо :*

На Bebulleee, DaenerysT, Chantal и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.377
    Допаѓања:
    8.757
    Честитки ! Мораш да мислиш позитивно, а за секој случај би ти препораачала да провериш и во друга лабараторија. Инаку на почетокот мислам дека секоја бременост е тешка. Која прокрварела па испаничила, па мислиш дали се развива добро, нормално е. Ама мораш да бидеш позитивна. Јас кога паничев што прокрварев мм ме искара дека моето паничење е полошо од крварењето и тоа ме смири. Еве терам 11+ недела. Со лесно и се најдобро пробај да мислиш позитивно иако е тешко знам.

На Andonia, Bebulleee, Gabrielli и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. DaenerysT

DaenerysT Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    597
    Vi blagodaram na site za poddrskata. Mi dadoa da pijam edna nedela eutirox od 50, natamu od 75. Sekako so redovna kontrola. Sleden petok idam na privatno za vtoro mislenje. Nema termini po bolnocive pocnati se odmori tesko e da dojdes do doktor. A i nemam kogo da prasam, nekako da me upati negde kako iten slucaj ili slicno. Toa e ke si cekam do sledna nedela i taka pocnav terapija pa mora da se priceka da vidime rezultati. Inace pred 4 meseci tsh mi bese 5.4, pa piev eutirox od 50. Za dva meseci se sluci supresija od lekovite i tsh padna na 0.02 pod dolna granica. Prekinav lekovi, zemav samo selen. Togas ustvari ostanav bremena i otkako sum ostanala tsh nekontrolirano ripa. Po 6 edinici dnevno vo prosek. Si mislam da ne e od dabrostonot, bidejki i toa e sinteticki hormon. Go pijam za ne daj boze, vo mala doza za zadrzuvanje na plodot poradi bolkite. Ginekologot mi vika pij gi, enokrinologot ostava na ginekologot kako kazal taka. Ne znam vo slucajov dali mi pomagaat za prevencija od spontan ili mi odmagaat? Segde mi se mislive, nemam pamet...

На fina erika му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.726
    Допаѓања:
    77.009
    Мислам @stevemila беше исто со високо тсх, еве нека даде совет што направила... кај тебе навистина е премногу, испита уште еднаш? И јас сум на терапија, но супер ме контролираат сега за сега...

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  20. DaenerysT

DaenerysT Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    597
    Ispitav vo sredata i vcera. Za dva dena od 35 na 47 se zgolemi. Od sabajlevo pocnav so terapijata. Duri se plasam da ne e malce eutirox od 50? Sve si mislam minimum od 100 treba da bide pa nagore. Ama aj, ne sum ni doktor, valjda poveke od mene znaat

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.