Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. f.r.o.s.i.c.e

f.r.o.s.i.c.e Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    115
    борбата е тешка но кога се работи за бебенце ќе се борам до крај како и сите вие нема да се предадеме :* :* :*

На Beautiful-Princess и Zlatnata.Alis им се допаѓа ова.
  2. hana30

hana30 Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    15
    f.r.o.s.i.c.e колку време си на кломифен,и дали примаше прегнил,со среќа овој пат,поздрав

На f.r.o.s.i.c.e му/ѝ се допаѓа ова.
  3. f.r.o.s.i.c.e

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    115
    ова ќе ми биде 2 пат со кломифен ја примив првиот пат прегнил ама не успеа :) нема разочарување аконе биднало минатиот месец ќе биде или наредниов или понаредниот важно кога биде тогаш ќе се бориме до крај ;)

4. femme.k

femme.k Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Dragi feminki
    Jas i mojot soprug planiravme dete, se obiduvavme 5 meseci nanazad no nisto. Sega ciklusot mi zadocni 3 dena, pa denes zemav test za bremenost i izleze pozitiven. Celiot problem e vo toa sto pred dve nedeli bev mnogu bolna od grip, so visoka temperatura pa bev na terapija cefaleksin, paracetamoli, a ne ni pomisliv deka sum zabremenila. Pretpostavuvam deka sum zacnala neposredno pred da se razbolam. Sega se plasam dali ke bide se vo red so bebeto, znam deka apcinja ne se preporacuvaat za vreme na bremenost.

5. ilence

ilence Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    88
    Честитки за бременоста имај убава и лесна бременост,ама отиди кај матичниот гинеколог ,не се плаши ако треба нешто да биде,ке биде па ти што сакаш направи,ајде како Господ никој не е.поздрав

6. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    17.613
    Прво честитки за бременоста, ти посакувам да имаш лесна бременост без проблеми.
    Цефалексинот за време на бременост и доење, треба да се зема само кога е неопходно но по препорака на лекар и под лекарска контрола. Значи без паника особено сега на почеток од бременоста, не е опасно. Отиди на гинеколог, направи ги сите редовни испитувања и разговарај со него за лековите кои си ги пиела и за испиената количина.
    Се најдобро, поздрав.

7. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Не е ништо страшно и не се секирај. Од антибиотикот ништо нема да ти биде, еве и јас планирам бременост, па ме фати една глупа настинка со печење во градите, докторката мораше да ми даде амоксицилин и тоа од 500 мг, и реков дека планирам бременост, да не наштети нешто ако во меѓувреме сум останала бремена. Ми рече дека сигурно не би дала нешто ако може да наштети, така што еве ги пијам 3 пати на ден.

8. femme.k

femme.k Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Ilence, Abeja, Ecapareca fala vi na poddrskata. Nemam maticen ginekolog pa prasav edna prijatelka i me posoci kaj nejziniot Matevski Filip vo poliklinika Jane Sandanski. Najprvo mi objasni za lekovite sto sum gi piela deka ne vlijaat na plodot, a ostanato ne me ni pregleda, nitu eho mi napravi. Jas mu zboruvam za mojata sostojba za sto i sum otidena, a toj mi zboruva kako e nezadovolen od drzavata. Pa sega ostanuva da baram drug lekar. Ako znaete nekoj ve molam preporacajte mi.

9. f.r.o.s.i.c.e

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    115
    А засто не си отидес кај д-р Васо Коруновски во поликлиника МВР јас идам кај него и се детално објаснува,јас сум многу задоволна од него,ако ке мозес оди кај него и ако сакас :) позз до тебе
    :*

10. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Честитки за ново бремените девојки :)

11. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Јас се пореметив овој месец, дека болна и утепана, ни гледав плодни денови, и бутур. Кога прееска ми вика мажето абе кога ти се тебе плодни денови??? И што да видам, си поминалееее, кој ги видел кој ги памти... :lol: Гајле ми е, што сака нека биде. Кога ќе каже Господ, тогаш ќе си се фати беблакот. После траумите од минатиот месец, што сака нека биде! :)

12. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Мозеби е подобро мазите да пресметуваат, така зените би биле поопустени:)) и мозеби полесно би се фаќало:))

На lale24 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Немаш поим колку си во право! Толку сум лабава, секој ден читам тука, ама не помислувам на себе. Така слатко се изнасмеавме прееска, онака ладно, еј, поминале! Хахахаха, и толку! :lol: Без стрес, без напнатост, без леле неделава плодна, трк во кревет... Ма јок! ;) Кога ни се сакаше, колку и се сакаше. И се чувствувам вистински добро! После многу долго време! :inlove:

На lale24 и Laura87 им се допаѓа ова.
  14. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    lori za toa si vo pravo i nie malku treba da go pustime mozoceto nase na pasenje neli mislam da ne mislime malku na tie raboti i koga ke se oslobodime opppp bebuska haha pozdrav milicki

15. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.382
    Допаѓања:
    1.452
    Подобро е така Елена,
    И мене гинекологот ми вика секогаш дека единствена пречка е стресот и бебето нема да доаѓа кога ти сакаш туку кога тој ќе биде спреман да дојде на овој свет, и јас после се смеам и му викам изгледа јас ќе имам многу тврдоглаво бебе ;)
    Поздрав до сите :*

На elena.mak и lale24 им се допаѓа ова.
  16. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Хахаха Елена исто и јас,ама не гледав ни плодни денови ни ништо,си бев зафатена со други работи,дури заборавив и кога треба да ми дојде,баш синоќа си проверив на календарчето во телефонот,на 17 треба да добијам,потполно се согласувам со тебе што сака нека биде,никогаш до сега не сум била поопуштена па сега....ќе чекаме или бебе или глупавата тетка....Лори баш си во право,ако и овојпат не се фати ке му дадам задача на мм да прати плодни денови :D Поздравче :*

На elena.mak му/ѝ се допаѓа ова.
  17. bela-imela

bela-imela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    130
    Драги феминки и идни мамички, здраво и од мене ;) на сите им посакувам да го осетат тоа благодетно чувство- Бременоста.
    Еве една информација и од мене, се надевам ќе биде од корист.
    Сакам да напоменам дека кај мене беше пресудна опуштеноста, редовното одржување на имунитетот со витамини и минерали и нормално си ја осетив овулацијата и му викам на мм-сега е моментот, и... ја слушнавме најубавата вест :rofl:

Растение за забременување - алфалфа или црвена детелина. Извадок од книгата на Susun S. Weed "Wise Woman Herbal For The Childbearing Year".

Една од ретките билки за забременување е црвената детелина - Trifolium pratense. Нејзината висока содржина на витамини е особено корисно за матката, додека пак високата содржина на протеини го зајакнува целото тело.

Црвената детелина има изводредно висока содржина на лесно усвоиви калциум и магнезиум, кои го релаксираат нервниот систем и помагаат во забременувањето, и високоминерален состав кој ги содржи буквално сите потребни минерали за добро дејство на жлездите во внатрешно лачење и помага да се обноват и балансираат хормоналните функции.

И за крај, доста важен е и фактот дека црвената детелина го алкализира телото и може да ги балансира киселинските алкални нивоа на вагината и матката, што доведува до евентуално зачнување и бременост.

Исто така сакам да Ви го дадам советот што мене ми го даде мојата мила Докторка-ПРАКТИКУВАЈТЕ СЕКС НА 35 ЧАСА, за да не се утнете :P

И за крај...СО СРЕЌА :*

На lale24 и Lori-30 им се допаѓа ова.
  18. bela-imela

bela-imela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    130
    јас бев на терен од работа-службено кај тој Филип, абе поголем первезњак од него немам видено, а во ординацијата уште глушец да помине. Ептен лош впечаток добив и од него како доктор и од условите во кои работи :puke:

19. bibuskaa

bibuskaa Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    3
    феминки, дали некој од вас пиел Декортин таблети?!

20. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Мене таман ми помина оној страшен густ исцедок, дури и неможам да го наречам исцедок дека беше ама ептен густо густо бреее :puke: ама еве сега пак, само што овој пат е течно светло жолтеникаво. На 11-ти би требало да (не)добијам, гради не ме болат, само некоја надуеност доле на стомакот, може и ќе добијам |( :swear: