Srcka mene mi bese 20 tiroidnata.Pa posle 15,pa 10.Odam kaj doktorkata Tatjana vo Tireodijagnostika.I ke ti kazam drugo,na 4mesta ispirav segde mi bese razlicno.Ti preporacuvam da odis vo Tireodijagnostika.Jas sum prezadovolna.Eve mene mi bese pred 1mesec 2ipol.Kaza bar do 2 da ja drzime.4Dena pijam od 75mg eutiroks a 3dena od 75.Super se osekam Mene mi kaza deka od jodot se pokacuva.
Незнам да не не е убаво одедаш со 100ка да се почне, затоа почнуваш со 50ка, па 75.. ако има потреба ке ти зголемат и повеќе. Ке се среди не се грижи
Обавезно на второ мислење. Дозата се плашам да не е мала. Мене ми е под 2, па пијам 5дена по 50мг + 2 дена по 75мг, а не сум бремена. Не се оставај на едно мислење.
Остави на господ да си ја заврши работата...ке биде све во ред! Ке видиш! Само биди силна и приземна не те е потребен сега стрес Само позитивнооооо @DaenerysT
Провери си во друга лабараторија. Мој совет. Мене последно ми искочија тсх фт3 фт4 со ниски вредности. Што беше но-сенс. Па си бев на патофиз.и највише ги верувам . Јас сум хипер . Тсх ми е помало од 0,007 а долна грааница е 0.4.
Јас мислам дека треба од 75 да си пијаш, 50 се малку. Јас кога останав бремена ТСХ ми беше околу 5 и директно почнав секој ден од 75. Еве 8 ми месец сум и уште ги пијам иако ТСХ сега ми е 2 или под 2 ми беше последно. И од кога ќе го испијаш апчето на сабајле гледај 1 час да не јадеш и да не пиеш ништо, сигурно ти кажале за да може да дејствува побрзо апчето. Види појди најбрзо што можеш на контрола и кажи му да ти дадат од 75 мг. Одмарај не си прави стресови ќе биде се во ред.
@orhideea мислам дека докторите се плашат да не се случи повторно ова: Мора да ја имаат нејзината историја во предвид. Секако ќе и ја зголемат дозата. @DaenerysT секој организам е различен. Не читај. еве оди во болницата која ти да сугерираше СтевеМила, прашај второ мислење. Но не читај. Не значи дека ти не можеш да го поминеш овој пат позитивно. Кога ми извадија 33 фоликули очекував во секој момент да бидам хоспитализирана и да ми вадат вода од белите дробови. Бев целосно збунета. Докторот и тој беше исплашен, рече ако малку почуствувам гушење веднаш да одам на интерно. А имам мал капацитет на бели дробови и историја со хронична бронхоплермонија. Само лежев и чекав да дојде моментот. На наредниот преглед, докторот се изненади дека од целиот организам, и литрите вода кои ги очекував, се појавило вода само малку околу јајниците. И тој рече, ете, секој организам е различен. Исто и кај тебе. Сепак има шанси да биде позитивно. Наутро кога се будиш, пиј ги апчињата со вода и после пола саат храна. Нека секој ден ти започнува со нив. Само позитивна мисла и верба. Кај тебе и претходно се покажа дека овие апчиња делуваат. Има шанси брзо да го регулираат нивото на TSH. Само поредовни контроли
Пoдршкo милa дa ве пoздрaвaм се врaтив oд преглед ми викa немa цистa еднoметриумoт дoбaр a јaјце клетки немa јaс се скaменoв a нa извештaјoт штo гo земaв еве пишувa декa пoд 10 мм јaјце клетки oднoс кaкo зa ќејф a aкo дoбиеш ќе ми се јaвиш зa стимулaцијa мoжи имaм пoкaснa oвулaцијa oвoј пaт дoбив нa 30 денa А oд кoгa нaпрaвив хистерoскoпијa се ми се пoремети мнoгу се рaзoчaрaв пм ми се рaсипa и викенд и се пм
Затоа напишав контрола ако може да прави секоја недела, и ако почне нагло да и опаѓа да и намалат терапија. Но сега вака како што и е високо можеби е подобро 75 за да се симне побрзо ТСХ и со редовна контрола доколку се симнува за брзо ќе и го намалат и еутироксот. Сепак докторите најдобро знаат јас сакав само совет да дадам. Ќе се среди се верувам во тоа. Само мисли позитивно не мисли на лоши работи @DaenerysT
Душо еве ги резултатите на една познаничка кога беше во 6 недела. Значи,имаше ТСХ поголемо од 75...На почеток на 6 недела од бременост терапијата и беше 5 д*50, 5д*75 ,5 дена по 100. Па направи пак испитув. Веќе во 9гн и беше паднал на околу 20. Продолжи со 25 на три дена мислам. Сега е некаде шести месец и е ок според докторите. Самое многу издувана. Но нејзиниот др смета дека ќе биде во ред до крај. Така да не плаши се. Магнетна на глава не ти препорачаа да правиш?
Дoбaр ден и oд мене..Денес земaв упaт oд кaј мaтичен зa дa прoверaм преку крв.Е сегa,требa нa 30ти дa НЕдoбијaм.Немa дa е рaнo aкo прoверaм пред 30ти?
Многу зависи кога си имала овулација. Има шанси и денес да ти покаже позитивен резултат, но има и големи шанси да ти покаже лажно негативен.
Јaс се сoмневaм дa не се фaтилo негде пoсле циклус,бaрем кaкo штo пресметaв.Грaдите веќе неделa и пoл ме бoлaт премнoгу.Штo знaм...
Честитки за двете цртки! Ќе се среди се', ќе видиш! Се случува да имаме овулација подоцна, а се случува да прескокне и овулацијата. Гледаш сите нешто сме пореметени овој месец, ќе биде добро. Ќе се среди циклусот, а пак ќе кажам дека можеби подоцна ќе имаш овулација, уште не е ништо изгубено.
Милички ве следам цело време, честитки за || @DaenerysT ,Господ е голем ќе ти помогне и тебе како и на сите нас. Дали некоја пиела кломифен со естрофем? Се чувствувам многу изморено, ми се лоши, нагон на повраќање а и плачење за кломифен знам дека може да има такви реакции, пред 2 месеца немав никакви реакции од него па ми е чудно
Честитки и со лесно. Не се плаши, и не мисли лошо, штом е навреме откриено и примаш терапија се ќе биде како што треба. ☺ А и п.с. За тоа што со напишала дека позитивен тест ништо нема да ти значи лајк голем. Долго време ми е во мисла истото, сега и да видам позитивен тест ништо, ама баш ништо нема да ми значи , се додека не земам во раце здраво и право бебче. Ама ќе го дочекаме сите тој момент.
Нормално е, не се плаши. Издржи јуначки @DaenerysT Пред се Честитки, додека имаме напредна медицина не се секирај. Се ќе се среди Господ е голем, моли се