Ne pamtam tocno pred kolku vreme pravev obicna krvna slika maticniot rece deka e vo granici na normala. Momentalno sum vo stranstvo i ne sum vo moznost da napravam kompletni analizi, no stom se vratam prva rabota sto ke ja napravam e kompletni ispituvanja. Gledav na internet spored nekoj drugi simtomi mi izgleda problem so tiroidna no dodeka ne ispitam nisto ne se znae mozebi od strav si pravam filmovi. Vi blagodaram na site za odvoenoto vreme so sto mi go podigate moralot
Овошје се препорачува да се јаде од 5-7 попладне. Наутро на гладно не е препорачливо баш заради шеќерите.
Јас пред некој на телма гледав еден нутриционист и жената зборуваше дека овошјето се најде наутро. Истот совет го имав и од мојот нутрициониста, а и исто е и во Ун Диетата. Се извинувам ако сум грешка. Веројатно најдобро ќе биде девојчето да се консултира со стучнак во областа. Edit* Кукла ме замисли. Само што ти пишав ме фати шубе. Си го проверив шеќерот на апаратчето по куп изедено овошје, ама нормален ми е. Во август сум на интернист за контрола, секако ќе го прашам ова.
Не велам не @kukla21. Баш ми е жал да и дадам погрешна информација на @Darijan2017 само заради тоа што и јас сум ја добила погрешна информација. Затоа те тагирам Darijan, за да прочиташ и еден ден кога ќе испитуваш вредности, прашај си стручнак.
Da ne znae covek kako e podobro... Sekoj kazuva razlicno bas gledav na fb.imase grupa za dieta bez jaglenihidrati i vo nea ne jadat ovosje tuku pijat vitamini i se slabee dosta no jas sum malce skeptik so tolku ovosja da ne jadam ovosje? Znaci da zivees samo na meso i jajca so zelencuk dane e premnogu toa a? Se izvinuvam mislam deka malce zabegavme od temata ke se nalutat moderatorite...
Абе знајте како мислам јас ... Дека подобро да каснам овошје кога ми се пријаде благо одколку да манам едно чоколадо на пример.
И овошјето содржи шеќер Можи се да се консумира ама да е умерено.. Сепак душичка знајме да претераме некогаш
Штотуку завршив, каналите ми се проодни. Не боли многу, како менструална болка, повеќе е непријатно отколку болно, а процедурата трае едвај 5 минути.
Баш ме замисли муабетов и мене па еве најдов една статија за митови во врска со јадењето на овошје Особено ете не сум знаела за делот за дијабетичари и гестациски диијабет вика дека не треба наутро на гладно, туку напротив не треба на гладно. Ако некој го интересира еве може да прочита. https://authoritynutrition.com/best-time-eat-fruit/
http://falanga.com.au/kako-i-koga-e-najdobro-da-se-jade-ovoshje Еве зошто наутро,а не од 5-7 попладне
http://hybread.mk/vo-koj-del-od-denot-treba-da-se-jade-ovoshje/ Не знам не сум доктор ама пологично ми е јадење овошје наутро.Сепак секој си одлучува сам за себе.
Ако го јадете овошјето како оброк тогаш наутро, ако го јадете како ужина тогаш помеѓу ручек и вечера и тоа 3 часа после ручек и до вечерата да има уште барем 2 часа.
Пред некое време читав една статија дека овошје е најдобро да се јаде наутро пред оброк. После ручек не се јадело бидејќи стварало киселини во желудникот и потешко варење на храната ..
Лично за мене ќе кажам. Имам комплекс за висината и мразам кога ќе треба да кажувам за тоа ама ете. Висока сум 157цм а имав 69 килограми пред два месец. Јас јадев овошје после појадокот и навечер јадев дури се заситам т.е во големи количини и сега имам 53кг. На кој како му е поубаво, не е секој организам ист