Знам дека e too much Off-topic, но тоа што го постира @Ano е релевантен извор: https://authoritynutrition.com/about/ Овие се личностите кои ја пишеле статијата. Како што гледам листа на нутриционисти. falanga.com.au и hybread.mk се ниско профитабилни сајтови кои 95% дури и 99% од текстовите ги преведуваат. Немаат ни линк од нивниот тим. Не се 100% веродостојни нивните содржини. Иако повеќето знаеме дека овошје треба наутро, најверојатно тоа е можно да биде погрешен начин за дијабетичари и личности со повисоко ниво на шеќер во крвта.
Женски уште не добив, а имам од време на време слаби менструални болки и грчеви. Тест денес не зедов. Веќе бев дома ко пишав и ме мрзеше да излегувам, ама ако до утре не добијам ќе земам и ќе ви пишам обавезно. Фала ви на сите.
Дoбрo утрo лепoтици еве јaс рaнo рaнo дa ве пoздрaвaм Имaјте убaв ден и некoј пoзитивен тест ве гушкaм сите
Го завршив и тоа испитување, каналите ми се проодни. Не боли многу, повеќе ми беше страв и паника , отколку болно, а процедурата трае одприлика 5 минути. Сите резултати ги носев да ги види докторката рече се што имаш испитано до сега е во ред ,но дојди нареден месец 2 ден од циклус да направиме преглед и да направиме инсеминација. Кажете ми ваше мислење да не е многу прерано за инсеминација ,докторката не ме ни праша колку време се обидуваме дирекно дојде до заклучок за инсеминација
Се обидуваме 8 месеци ,јас сум 25 а маж ми 29,смермограм ок ,хормони ,пап тест ,проодни канали,брисеви и нез ако нешто имам испуштено се во ред
Па што знам,како рано да е веднаш да се почне со иуи. Можда е подобро да се консултираш и со друг др. Ова на гак ти рекоа дојди за иуи следен месец?
После ќе одам кај матичната да видам што ќе каже ама мислам дека ќе ја подрже докторката затоа што таа соработува со Плодност а таму го правев хсг ,ама јас мислам да не се сложувам со таа варијанта,затоа барам од вас мислење да ме советуваме.
И јас не и сум за инсеминација уште сегаа, оти и е рано а можи да успеј и природно. Затоа што во тие 8месеци, 5месеци се активни со обиди. А другите кога имале кога не.
Па незнам некако мие многу рано дирекно со тоа ,со кломифен сум пробала само еднаш и дирекно на ова незнам што да мислам веќе. Иначе да како што кажа @Bebulleee 8 месеци од кој активни 5мес. затоа што во тие 3мес имав стресен период што кога имавме кога не
Имате некои од вас земено од тие тестови за овулација? Такви биле како тест за бременост и има по аптеките за прецизно одредување овулација. @Andonia пробај некој месец со такви ако не си пробала до сега. Ти посакувам што поскоро да имаш 2 цртки
Јас пак не разбирам, што лошо ќе видиш од иуи? Што е битно времето на обиди. ИУИ е најприроден начин да се потпомогне приородниот процес.
Јас земав. Ги користев еден месец првиот ден ми покажа две црти едната беше бледа а другите денови само по една црта.
Епа знам дека се следи повеќе денови. На пример од 12 ден почнуваш и секој ден правиш тест. Интензитетот на боја зависи, кај овие тестови треба да е ист интензитет обоено како контролната линија, различно од кај тестовите за бременост кај кои и бледа е позитивен тест. Кај тебе значи дека била помината овулацијата штом бледа ти дало па потоа само една црта.
Не дека лошо ќе видам но незнам од каде дојде до тој заклучок дирекно за инсеминација ,никаков разговор немавме само хсг што ми правеше и толку ,ќе видам ајде што ќе ме советува матичната
Па некако логично е дека чим си стасала до хсг дека следен чекор е тоа. Ти си знаеш најдобро како се чувствуваш. Искрено, не гледам штета од иуи. Само може да го забрза процесот.
Се согласувам со ова. Само плус шанса се добива, никогаш не е рано за иуи. Јас следната на природен циклус ќе си ја правам, без стимулации. Секако поголеми ми се шансите отколку без иуи. Инаку, денес добив, едвај чекав да ви кажам право. По два месеци пауза од доктори, месецов ќе одам на фоликулометрија да видам каква е ситуацијата.
Хсг го правев по моја иницијатива ,матичната не сакаше затоа што е рано но јас напнав да проверам,да се ослободам да не мислам дека е до тоа.