1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Nita

Nita Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2009
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    37
    здраво на сите имам еден проблем се надевам може некоја од вас да ми помогне вака имав добиено на 21.1 менструација се беше нормално потоа пак доби на 24.2 и траесе само два дена и тоа многу малце а овој месец вопшто не добив направив два теста кај едниот с епоказжа една линија ко сенка а во вториот се покажа втора линија розева тенка линија бев на гине ми напрови ехо ми каза имаш една точка но не можам да бидам сигурна дека станува збор за бременост ми даде да направам анализа на крвта а хцг ми испадна 1 сега има ли шанси да бидам бремена а не ве молам искуснии

2. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    мислам штом е бетата 1 не си бремена, ама за секој случај направи домашен ест за 2-3 дена.

3. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    NITA поцекај усте два дена и праи тест и мене така ми се има слуцено па трудна бдаев и не замарив си викам ај циклусот кога опп спонтан поцекај праи тест и тррк на лекар и навреме и да си го зацувас бебулето позз

4. hana30

hana30 Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    15
    девојки ми касни денес 4ти ден,на 2риот ден правев тест и беше негативен,денес ми потече несто како золтникаво густо беше ,ваше мисленје??

5. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    nana mozi e bremenost mene taka mi bese vo januari nemoja da se plasis ama sepak prati go iscedokot kolku vreme ke go imas pozdrav

6. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    девојки дрзете ми срека денес одам на гонеколог да видам со е работава со немозам да доноцам бебе дај б :* :* озе докторкава да ми го показе патот секако и господ нека е со мене

На elena.mak и La-Dy им се допаѓа ова.
  7. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Ти пуштам среќичка, не ти ја држам! ;) Кажи ни после како си поминала! :*

8. hana30

hana30 Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    15
    само тоа утро го имав ,од тогаш ништо....

9. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    здраво девојки од денес поцнувам нова страна и планирам да се залозам за себе за моето здравје проблемот бил со немозам да доносам бебе појке од 15 ден бил покацениот пролактин нервозата секерот и испревртените или по професионално казано пореметени џормони и слаб ендометриум па затоа денес одам на ендокринилог и здравје од 3 ден од циклус ке прафвам тест да испитам хормони и ке поцнам со диета дфокторката верува дека до крајот на летово ако правилно се хранам примам инсулин и слабеам и се средат хормоните со лекарства ке имаме бебувце поздравце и да ви казам се смирив и до денес се ки узиваме со мазето мое и ке го пустам мозокот конецно со викаат старите на пасенје хахах дусицки поздравце па писете

На La-Dy, Laura87, SkarletOHara и 2 други им се допаѓа ова.
  10. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Ајде, ќе биде, има Господ! Добро е сега што знаеш каде ти е проблемот, ќе се потрудиш и ќе го решиш. Се ќе си дојде а место после, нема да му ја мислиш освен што пелени да купиш! :lol: Се ќе биде, само пусто кој да издржи... :(

11. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Гјул а ако не е тајна може ли да кажеш колку килограми имаш,или па ако не тоа од прилика колку треба да ослабеш и јас сум полничка а и ниска сум имам 69 кг па многумина ми кажале дека било потешко да останеш бремена а притоа имало и некои компликации демек од тежината,а познавам некои што се и пополни од мене и веќе имаат деца...сакам и јас да ослабам,тешко ми оди ама ќе морам,се би направила само да успеам за бебенце.Поздравче :*

12. Sanjicka15

Sanjicka15 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    90
    Идни мајки не знам дали знаете ама сакав да ви пишам дека во Зегин има Pre-Seed и чини 1980 ден. Многу жени го фалат дека е супер и дека со негова помош забремениле па кој сака може да проба. Повеќе за овој вагинален лубрикант за забременување можете да прочитате на следниот сајт: http://www.preseed.com/index.html

На maleckataa му/ѝ се допаѓа ова.
  13. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    Ке прашам како улава јас повторно,дали сите кои сакате да забремените сте непушачи?

14. Zlatnata.Alis

Zlatnata.Alis Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    80
    Ќе ти го пренесам моето искуство
    Јас мака мачев 7 години, (може и си прочитала некаде по моите постови), и поминав и сито и решето.После губење на близнаци во 24 недела кренав раце и јас како што викав-бев на детоксикација после години и години клукање со хормони. И јас имав пореметени хормони,дебелка и со скриен шекер.Баталив се и се удрив на здрав живот.Значи нејадење на благо,тестенини и никакви бели теста, понекогаш само бело месо.Значи живеев на свежи салати,зеленчук,интегрални теста и тоа во ограничени количини и мноооооооооооооогу движење.Не трчав оти тоа не е својствено за мене :D ама си се шеткавме со маж ми, си одевме често во Градски парк и таму со часови си минувавме опуштени и со празни муабети, на работа пеш одев -со еден збор кажано физички активна колку што можев повеќе. Ништо од ова не беше со намера да направам бебе туку напротив да заборавам на сите лоши работи што ги поминавме ;( . И не напоменав во тој период немам испиено ниту апче за глава,а да не зборуваме за некакви си хормони и терапии. Летото отидовме со сопругот на море ,исто дел од нашата рехабилитација :) и ете од таму си се вративме со нашето бебуле ;)
    Ова е мојата приказна , ти ја кажувам зашто гледам дека си во слична ситуација и се надевам ќе ти биде од некоја корист

На lale24, valjaaaaa и karak им се допаѓа ова.
  15. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Ке ти кажам за мене,јас не сум пушач,а мојот вереник е и тоа страстен :smoke: :D

На butterfly.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Ние сме и двајцата непушачи, така да мислам дека нема врска тоа. Имам познаничка што заедно со нејзиниот сопруг пушат по 3-4 кутии дневно, па од првпат им се фатило. А што се однесува до тежината мислам дека и тоа не игра голема улога, бидејќи мајка ми е покрупна па без проблем го роди брат ми. Голема подршка до сите и верувам дека што поскоро сите ке се израдуваме на двете цртички. :* :hug: :*

На butterfly.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  17. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    911
    Zdravo.... Moze li da mi kazete koi se ispituvanjata za plodnost kaj maskoto, i dali so upat od maticen lekar se ispituvaat

18. bibuskaa

bibuskaa Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    3
    1. Првично треба да си направи спермограм (во приватните клиники или пак со упат од матичен лекар на Клиника).
    2. доколку има леукоцити или нешто слично во спермограмот ќе треба да направи спермокултура, уринокултура, исто со упат од матичен лекар.

19. zorica1993

zorica1993 Активен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    7
    Здравоо!! ме немасе подолго време...пред 6 -7 дена имав болки за менструација и крварње и бев на лекар ми препишаа едни апчиња дабростон за да ми престане крварењето...срцевата акција на бебцево е супер ми рече за 10 дена да одам и еве утре треба да одам па ќе видиме..ве молам за одговор... поззз до сите

20. zorica1993

zorica1993 Активен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    7
    да не се секираш воопшто исто и кај нас бече си зедов кломифен и еве ни нај малку не се надевав во јануари и еве бидна :inlove: ....земи си кломифен и да не се секираш..поззз ...(((извини малку доцна пишувам бидејки ме немасе подолго време....)))