Сo среќa милa вo рaбoтaтa и се нaјубo и зa брзo бебче дa ви дaди Гoспoд Ајде зa убo дa е кaвенoтo нaпрaви тест и не се плaши милa
Девојки добив, искрено ми олесна, не можев да поднесам уште една проблематична брменост, сакам наредниот пат да биде се нормално. Да уживаме сите во лесна бременост, со здрави и живи бебиња.
И јас добив, треба посериозно да ја фатам работата. Само не знам зошто последниве два циклуси имам страшен ПМС...толку страшен, што последните две недели воопшто не сакам, а и не можам да имам секс. Па како ќе се направи бебе??? Дали сте имале сличен проблем?
при крај на менструацијата почни да пиеш витамин б6 и магнезиум. сум имала порано страшен пмс, па се подобрувало со ова.
Не сум сигурна што точно влијае на јак ПМС,и кај мене е варијабилен,она што можеш да смениш и да влијаеш самата е исхраната.Верувај има огромно влијание,како на целокупното здравје така и на ова.Пробај да си на 50-60 посто свежа,сирова храна,повеке лимонади и билни чаеви,што помалку кофеин,ке осетиш разлика и тоа многу.Среќно овој циклус,тебе и на @Beatris
Ви благодарам Феминки на поддршката, вистина членувањето во оваа група има позитивно влијание врз сите нас. Што се однесува до внес на одредени витамини, јас мислев дека се доволни Пре Мама витамините, но изгледа мене ми треба нешто „пожестоко“
Пoсaкувaм дa ти се испoлни нaјбрзo пoсaкувaнaтa желбa.Сaкaм дa ти кaжaм декa Цинк В6 и фoлнa киселинa се битни витaмини.А зa регулaцијa или смирувaње нa циклус е дoбрa мaјчинa душицa.
Здраво и од мене, честитки за идните мамички . Јас сум малку загрижена , требаше да добијам на 20јуни , а веќе е 4 јули . Тест кога праев беше негативен и прекинав со терапијата . Има ли толку му доцнето на некој после инсиминација?
Добро утро и убав денf: @Beatris (мора малку да те карам)иста ситуација како мене и те разбирам скроз. Мегутоа мора да мислиш дека се ке биде во ред,не мисли на лошо со тоа му правиш стрес на организмот,а тоа најмалку ти треба. И не знам од каде тоа сега "уште една проблематична бременост"? Стравот е присутен цело време и тоа е нормално но мора да мислиш позитивно,и верувам дека овој пат се ке биде како треба,а ВЕРУВАЈ И ТИ @Dear_Thing јави се одамна немаш пишано Ајде добро тргна со тестовите да продолжиме така Кај мене ништо ново се гушкам уште со внучињата и уживам,ах љубови љубови ли се големи Сите до една си знаете ве гушкам
Женски вчерa бев нa гинекoлoг и мaтичнaтa биде сaмo еднa мaaaлa тoчкa скoрo непoстoечкa.Вчерa двa пaти гo пoвтoрив тестoт и пaк втoрaтa бледa излезе.Евo сегa прoкрвaрев.Кaфеaвo пa црвенкo.Мaтичнaтa ми дaде ергoтил кaпки.Женски незнaм штo дa прaвaм. Се преплaшив..Штo е oвa? Сo + менструaлни бoлки
Прво смири се не си прави стресови,а мој совет ти е да одиш на доктор,ке ти даде сигурно прогестерон или утрогестан. Те молам смирено не се плаши,и пиши што ке ти каже др. Те гушкам
Можеби е рано сеуште да се види убаво али тестот ти позажа позитив. А дали ти кажа матичната да ставаш или да пиеш нешто за поддршка на плодот. Ти кажа ли кога да дојдеш нареден пат Се надевам дека не е нешто страшно Имај позитивна мисла
@Abril на почеток освен точкиче или мала сенка друго не се ни гледа. По ситуацијата тебе ти треба нешто за подршка , прогестеронска терапија. И јас сум за да те ѕирне друг лекар , по можност приватно. Да ти даде и терапија. Капките кои ги примаш се само за да престане крварењето. Направи си и бета. Според неа ќе одредите недели.
Оди да те види друг доктор. Кај мене не се гледаше плод до 6та недела заради доцна овулација. Земи си и прогестеронска терапија најхитно! Се ќе биде во ред со Господ напред.
Смирено, и рано си отишла на доктор.. Ако сакаш разговарај со друг доктор и да ти дадат нешто.. Мирувај, скоро секоја втора жена имала крварење па успеала со бременоста.. Една од тие сум и јас.. поздрав