Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Abril

Abril Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    771
    Бев нa гинекoлoгијa и дoктoрoт не виде ништo сaмo рече нoрмaлнa тoчкa...мaтичнaтa вчерa не билa сигурнa дaли тaa тoчкa билa бременoст и зaтoa ми зaкaжaлa преглед пo 1 неделa..a трите тестoви штo ги нaпрaвив сo втoрa бледa линијa oчигледнo се невaлидни..И ете јa Абрил рaзoчaрaнa лежи сo бoлки вo кревет.Сaмo 3 денa трaеше мoјaтa рaдoст и гaлењетo меше...Се врaтив нaзaд пoдршкo.

2. DaenerysT

DaenerysT Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    597
    Не можам да верувам 3 теста по ред да испаднат позитивни? Многу е ретко лажен позитивен. Во оваа недела е стварно многу рано и точка да се види. Испитај преку крв бета да видиш што ќе каже? Или направи денес уште еден тест?:?:

3. Abril

Abril Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    771
    Хемиска бременост
    Тестот за бременост може да покаже лажно позитивен резултат, ако сте имале т.н. хемиска бременост. Овој редок вид спонтан абортус се случува многу ретко, но може да даде позитивен резултат, ако наскоро потоа сте направиле тест.

Многу од жените не разбираат дека биле бремени, бидејќи абортусот настапува пред 5-тата недела при хемиска бременост . За толку кратко време во телото сè уште има хормони кои го покажуваат присуство на бременоста, кои можат да го измамат тестот.

4. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    A beta proveri li?

5. Abril

Abril Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    771
    Прoверив пред 1 неделa..4.1

6. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.252
    Допаѓања:
    118.914
    Се согласувам со феминката. Оди да провериш преку крв сега и задутре. При нормална бременост ХЦГ треба да се дуплира. Не чекај ни една минута повеќе во кревет, веднаш оди да ти земат крв.:!:

7. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Ај провери си бета..

8. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    Девојки вака малце ми е нејасно и реков да се консултирам со вас.На 30 јуни требаше да добијам и добив кафен исцедок,до вчера имав кафен исцедок само на неколку капки па имав и црвено и си реков ми проби готово,но денес пак имам само кафено.Ова да го сметам како добивање или сеуште не.Ви се има десено вака некогаш?

9. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Јас имав така месецот кога останав бремена.
    Кафена точка на денот на циклус и претходниот ден. Ама само по една и мн мала. Повеќе личеше на секрет темно кремова боја отколкѕ кафено. Ама нели секоја жена е приказна за себе. Затоа направи си тест ако не ти се случува ова често.

На Lara 27, Andonia и curlyhair им се допаѓа ова.
  10. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.345
    Допаѓања:
    28.356

Кај мене беше истото,позитивен тест на ехо ко да има ко да нема.
    Покажуваше ехото 4 недели и 4 дена кога почна кафеав исцедок.
    Не ми дадоа никаква прогестеронска подршка ми рекоа ќе оставиме природата да го направи своето.Ова е природна селекција.После 3 дена кафеаво почна обилно крварење и партали,бета 6 ми беше,ама сама се исчистив без киретажа.
    После 3-4 месеци останав пак бремена без никакви компликации имав најнормална бременост и еве ја точката лежи до мене има 2,5 год.
    Како што е господ никој не е.
    Сите ќе шетате прво со полни мешиња па со полни рачиња.
    Гушки и горе глави лавици се ќе биде кај некој полесно кај некој потешко.

На PUPICA, mal.ecka, Melinda85 и 9 други им се допаѓа ова.
  11. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    Па досега сум имала ден два пред да ми пробие,ама ми е чудно вчера осетив некаков исцедок отидов и видов црвено си реков ми дојде а утринава пак ништо кафеав.Веќе 5 дена немам чисто.

12. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Незнам искрено што да те посветувам. Или се мачи да пробие или незнам.

На Lara 27 и curlyhair им се допаѓа ова.
  13. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    И јас незнам:DФала ти сепак за советот ќе почекам до вечер па ќе земам еден тест за со утринска ако има нешто таман ќе каже.Фала ти пак драга подршката ваша овде многу помага.:*:hug:

На Цвет88, Lara 27, Andonia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Abril

Abril Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    771
    Кaј мене е бaш нaјнoрмaлен циклус.Пoчнa кaфенo пa сегa е црвенo..Не е oбилнo туку е нoрмaлнo кaкo зa прв ден сo менструaлни бoлки.Дури сум имaлa и пoстрaшни бoлки oд кoј сум зaвршилa нa бoлницa.
    Незнaм...Пo се изгледa лaжен aлaрм.

15. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    3.280
    Ај оди провери бета да знаеш на што си не си ја мачи душичката. Знам многу примери како твојот за да крај да излезе се како што треба. Ако сеуште има бременост (fingers) мора терапија да примаш.

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  16. prettymamma

prettymamma Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    673
    Здраво женски, јас добив денеска :@ само да ве поздравам и се фаќам за ручекот и да расчистам по дома

17. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    А таман мислев почна месецов со позитивни тестови ете ти сега:hug::hug::l:

На prettymamma му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Andonia

Andonia Популарен член

Се зачлени на:
    2 март 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.043
    Здраво женчиња ,како сте ?Јас без никакви информации после проверката на каналите решив малку пауза од се ,да се одморам психички се напнав многу дури почнав психички да запаѓам и решив пауза ,освен што си пиам од свансон апчињата ,чај од мачина трева и фолна киселина друго ништо не земам.Си реков па така да не бидне ептен се запнав.
    Поздрав до сите и само позитивно и мислам уствари не мислам тврдам дека се ќе биде како што сакаме,затоа што се е до нашите умчиња во главата ,ептен се оптеретуваме,желбата е поголема од се ама мора малку релакс .:hug::hug::hug::l::l::l:

На curlyhair, dunika, Lara 27 и 5 други им се допаѓа ова.
  19. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    2.073
    @Abril мене ми се случи позитивен тест исто така, пред два месеци...без никакви симптоми за бременост, ниту пак за добивање. Инаку во животот само два пати ми доцнеше менструација. Еднаш кога прележав тежок бронхитис и уште еднаш кога прв пат останав бремена. Имам доста точен циклус. И кога ми доцнеше 5 денови, сега пред два месеци направив тест. Покажа како кај тебе, бледа втора линија. Се израдував, му се јавив на матичниот....и следниот ден добив. После тоа, циклусите ми се редовни до саат. И више не праам тестови...барем не додека не осетам и други симптоми. Сочувствувам со тебе, знам како е. Само напред, нема назад...среќно :)

На Lara 27, Abril и Andonia им се допаѓа ова.
  20. prettymamma

prettymamma Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    673
    Јас си знаев, чекав да ми дојде ама пуста надеж... ајде ништо страшно, и други убави работи ми се случуваат периодов. Никогаш не се знае што ни носи утрешниот ден, можеби овој месец ќе биде мој :l:

На curlyhair, Lara 27, Andonia и 2 други им се допаѓа ова.