Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. EmilijaEmilija

EmilijaEmilija Истакнат член

Здраво на сите :* Еве и кај мене денес се појави некој светло кафеав исцедок и цело време трчам до вц да проверам дали пробило веќе но ништо нема....само една точка на влошката . Аман нека пробива веќе ако решила на одмор треба да се оди :) :) Поздрав до ситее :*

2. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Ne me razbiraj pogresno ama pred nedela dena si napravila i toa kolku sto se sekavam bese pred da dobies...na eho sekako ne se glea nisto...jas 5 dena po docnenje imav beta 169 ili taka nesto...ne se glease nisto na eho tek dve nedeli potoa koa otidov crno se gledase so mala tocka...taka danne se otkazuvaj..proveri pak beta

Bebulleee likes this.
  3. Abril

Abril Истакнат член

Се oткaжaв веќе бидејќи имaм нoрмaлнo менструaлнo крвaрење.
    Зaтoa и беше зaкaжaн следниoт преглед зa еднa неделa,зa дa се види дaли имa или немa бременoст.
    Кaј мене се oплoдилa јaјце клеткaтa нo не успеaлa дa се вгнезди вo ендoметриумoт.Тoa е биoхемискa бременoст.Ги имaв симптoмите нa бременoст,сo бoлни грaди видливи вени нa дoјките ,aпетит прегoлем,aмa...се деси тoa штo се деси.Сегa ќе чекaм дa ми пoмини циклусoт пa ќе oдaм кaј мaтичен дa видиме дaли е скрoз чистo.
    Премнoгу се изрaдувaв декa биднaлo.Пoчнaв дa си прaвaм плaнoви,дa си гo гaлaм мешкo....Се рaзoчaрaв..Амa,ние сме силни жени,aкo не oвoј тoгaш следниoт,третиoт месец..еден ден ќе стaнеме мaмички :hug:

4. dunika

dunika Форумски идол

@Abril :hug:.... Девојки,после ова со Абрил,па и Бубале имаше мислам лажно позитивен еднаш,дал од хемиска бременост,кломифен или што да е,заклучив дека не треба одма да "скокам/е" на || црти.Јас додуша нема ни да правам повеќе тестови,стресно ми е,ако касни неколку дена директно на Бета проверка,и мирна глава и душа.Ке биде кај сите,нема назад на патот на кој сме:angel:

fina erika, Someday, 0ли and 2 others like this.
  5. Beatris

Beatris Популарен член

Да, јас лекцијата за радување на || цртки одамна ја научив. Пред некој ден напишав се додека не се породам, тешко дека ќе можам да се радувам. Но ете така требало да биде, малку да се помачиме. И еден совет од мене, почекајте да ви доцни циклусот, барем 5 дена, па после тоа тест.

Lara 27, Abril, curlyhair and 5 others like this.
  6. Abril

Abril Истакнат член

Женски кaкo сте?
    Јaс немoжaм дa се сoземaм целo време мислaм нa тoa штo ми се случи и се прaшувaм зoштo? Дa не е дo мене? Oвoј периoд мнoгу сум нервoзнa и нaпнaтa...Незнaм..Мнoгу ми е кривo штo не успеa и се тешaм сaмaтa декa тaкa требaлo.Веќе ни сaмa незнaм кoлку тестoви имaм нaпрaвенo..Амa веќе ни еден немa дa нaпрaвaм,ќе чекaм дa кaсни пoвеќе денa.Желбaтa зa бебе е прегoлемa кaј сите aмa oвa зa мене беше гoлемo рaзoчaрувaње.
    Ве пoздрaвувaм,дa си имaте нaјубaв ден :hug:

L*G, curlyhair, PeachGirl and 3 others like this.
  7. 0ли

0ли Форумски идол

Ве гушкам сите! :hug: :hug: :hug:

8. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Не се прашувај зошто!
    - Господ има подобар план :)
    Биди насмеана и ова рачунај го како уште еден важен ден од твојот живот кој те прави посилна и поиздржлива жена.. :l::o:

IvanElena, mal.ecka, L*G and 11 others like this.
  9. Beatris

Beatris Популарен член

Мила ќе помине, јас бев во слична ситуација, цел месец се радував и после тоа големо разочарување. По скоро четири месеци уште многу боли и кога помислувам на тоа ги поставувам истите прашања, но одговор нема. Само храбро и ќе помине се. Позитивно е што нема да има потреба од пауза кај тебе, од наредниот месец продолжуваш како ништо да не било. Мора да заборавиме на се и да одиме понатаму.

0ли and Abril like this.
  10. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Штом сепак внимаваш на исхраната тогаш испитај тироидна,скриен шеќер,и хормони.
    Јас имам проблем со тироидната забавена функција и јас почнав многу да качувам на кг.
    Порано мака мачев да качам некој кг,сега мака мачам да ослабнам.Но,со поголема физичка активност,здрава храна терапија верувам ке успееме.

Јас имам користено овиев мислам се виаа,имаше пет траки внатре.Има во упацвото од кој ден на циклусот се почнува зависи од должината на циклусот.Пр на 26ден се почнуваше мислам од 6ден на циклусот.Се прават после 12чдо 20ч.Исто како и тестот за бременост.Е прво ќе се покаже една црта па една појака др послаба но;кога двете ќе бидат црвени иста боја знсчи темно црвени тој тест е позитивен и во наредните 24-48ч настапуца овулација.

Last edited by a moderator: Jul 5, 2017
    Darijan2017, fina erika and fana like this.
  11. curlyhair

curlyhair Популарен член

Подршко најголемаа само да ве поздравам.:hug::hug::hug:Јас не направив тест ,но уште ги имам тие чудни исцедоци.Не сакам разочарување:/
    Abril,Beatris мора да бидеме силниии !!!:l:

IvanElena, 0ли, Beatris and 2 others like this.
  12. Ano

Ano Форумски идол

Само немој да се разочаруваш. Јас колку што имам читано биохемисла бременост се случува кај 50% од бременостите. Само што најчесто жените не се ни свесни дека биле бремени, освен ако не се во онаа фаза кога веќе се замараат па прават тест на ден на циклус или само со ден/два доцнење.
    Ќе биде нареден пат. Одмори се психички и само позитивно.:hug:

Abril, jagoda777, curlyhair and 3 others like this.
  13. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Пoздрaв лепoтици :* ве читaм и немaм време дa пишaм Abril немoј дa се рaзoчaрувaш штo е нaше ќе си дoјди ве гушкaм сите :hug::hug::hug:

Abril, 0ли, curlyhair and 2 others like this.
  14. fana

fana Форумски идол

Мoрaш дa нaпрaвиш некaкo или преку уринa или преку крв некaкo мoрa зa дa знaеш нa штo си и aкo веќе требa дa прoбие дa прoбие и дa не те мaчи зaрaди тoa штo си пoд стрес. Немa рaзoчaрувaње oдиш пoнaтaму следнa шaнсa имaш нaреден месец. Oпушти ги телoтo и умoт и уживaј вo прегрaтките нa сoпругoт,Гoспoд е гoлем и кaј сите ќе пoмoгне зa бебенце.:hug:

Abril, 0ли, curlyhair and 5 others like this.
  15. curlyhair

curlyhair Популарен член

Да нешто морам да направам,дај боже сите да си се израдуваме.Ајде утре ќе земам тест,да земам за со утринска или суре чек ?Фала ти фана многу мора да сме силни знам ама желбата расте...

0ли, fana, Lara 27 and 1 other person like this.
  16. Gabrielli

Gabrielli Активен член

денес е 11 ден како ми доцни,симптомите за добивање веке ги снема.вчера правев бета и резултатот беше помало од 1.Ништо не ми е јасно.некој со слично искуство ако има нека пише.и ова бетава под 1 ,има тука нешто нормално?

17. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Би било добро да посетиш гениколог да ти даде апчина за да предизвика менструација..

Andonia likes this.
  18. Gabrielli

Gabrielli Активен член

Фала ти Бебуллеее на одговорот.

Andonia and Bebulleee like this.
  19. Lina**********

Lina********** Истакнат член

zdravo devojki i Jas dobiv no prvata den samo malku kafeno denes kako za vtora den mi e mnogu slaba
    a pretezno vtorata den mi e najobilna i bolki vo jajnicite gradite seuste me bolat neznam sto e problemot :(

fina erika likes this.
  20. 0ли

0ли Форумски идол

Јас минатив месец имав доцнење, добив после 52 дена. Измеѓу имав само нешто како кафеаво со благи менструални болки и толку. Направив тест, беше негативен и си реков ќе си дојде. Си удрив на уживање и не се замарав, па си дојде.
    Овулација детектирав преку базална температура, баш 14 дена пред вистинското добивање.
    Се случува да имаме ановулаторни циклуси и доцнење, ќе добиеш (штом според бетата нема бременост).

Кафеното не се рачуна како добиено, ако сега почнува црвено, денес ти е прв ден.

Lara 27 and Gabrielli like this.