Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    2.073
    Јас денес бев на консултација со матичниот, за да ми даде стимулација за јајце клетки..и изгледа не се разбравме и целиот со ентузијазам вика..еве сега ќе ти препишам една добра терапија има во нив и фолна и витамини. Се чудам..ова со фолнава..и му викам а како се викаат таблетите? Вика еве..Pregnant Care Conception. Кога ме фати смеа...алоо..му викам..овие се витамини, не се за стимулација! (Јас веќе ги пијам од тој вид Пре Мама)вика...ааа добро, не знаев дека веќе сум ти ги дал. И прво договоривме спермограм, па после кломифени. Да не се клукам со хормони за џабе, ако Не дај Боже испадне слаб спермограм. Е сега ако некои од вашите сопрузи давале примерок во домашни услови Ве молам во лична порака да ми пишете или ако има група за таа тема да ми објаснете како оди таа работата. Поздрави :*

На curlyhair, fana, dunika и 2 други им се допаѓа ова.
  2. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Ако не на првиот одмор на вториот биче беба ќе видиш:*
    @0ли како си,што има ново?

На IvanElena и Lara 27 им се допаѓа ова.
  3. Abril

Abril Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    771
    Ве читaм девoјки.Денoвиве зaфaтенa сo oбврски претрупaнa пa некaкo и пoдзaбoрaвив штo ми се случи иaкo нa мoменти знaе душичкaтa дa ми се рaзнежни.Зa ден двa oдaм нa гинекoлoг дa кaже кaквa е сoстoјбaтa иaкo мислaм декa немa пoтребa oд пaузи бидејќи и циклусoт ми беше кaкo и секoј месец.Ве гушкaм женички,дa си имaте прекрaснa неделa, сo мнoгу рaдoсти :l:

На IvanElena, fana, fina erika и 4 други им се допаѓа ова.
  4. em4e_baby

em4e_baby Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2015
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    839
    Јас утре се боцкам за проверка на тсх дека сум си под терапија (Еутирокс)..
    Па би требало за недела дена да почнам и јас со Кломифен.. Туку и мене докторот ми го даде само Кломифенот, без Циклопригнова.. Дали да си ги земам на своја рака или да терам само со Кломифен? И која цена се Циклопригнова? и дали одат на рецепт?

На fana, fina erika и PeachGirl им се допаѓа ова.
  5. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Мониче :*
    Ново што знам. Вчера нев на преглед кај матичниот. Имам фоликули десно, но мали се уште и ќе чекаме да растат, па ако се појави водечки, ќе одам на втора инсеминација.
    Кај тебе како е? Што се случува?

@em4e_baby на своја рака да не земаш. Можеби ти бил добар ендометриумот и затоа не ти дал ништо докторот. Јас три месеци пиев Кломифен и ниту еднаш не пиев нешто за ендометриум, добар ми е тој.
    Ако сакаш прашај го дали да пиеш, но на своја рака немој.

На Lara 27, em4e_baby и kukla21 им се допаѓа ова.
  6. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    На своја рака НЕ!
    Ако имаш потреба дали од циклопрогинова или естрофем докторот ќе одлучи понатаму како ќе те следи на ехо.

На Lara 27 и em4e_baby им се допаѓа ова.
  7. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Ијас ја прашував Лара за што се пијат ама и мене ендометриумот ми е добар само фоликулите се проблем а дали кај тебе со тироидната и со апчињата шти ги пиеш,има шанси за по природно да се фати или ќе одиш со вештачко оплодување.

На Lara 27 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. em4e_baby

em4e_baby Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2015
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    839
    Оффф :(
    Се надевам дека природно ќе биде... Кај мене почна се со покачен пролактин.. Го регулирам со четвртина Достинекс на пет дена.. После првиот месец си се намали, и 4 месеци веќе е под контрола..
    Додека го следевме него, докторот виде варирање на тсх-то.. Па правец кај интернист, Еутирокс.. Еден месец сум под терапија, па ќе видиме како вијае терапијата и дали треба да се корегира..
    Правев и ХСГ, проодноста е одлична.
    А доколку летово не настапи бременост, докторот ни кажа да размислуваме за инсеминација бидејќи спермограмот беше малку послаб..
    Наредната недела почнувам со Кломифен, па се надевам дека наскоро ќе се израдуваме..
    Во меѓувреме си пијам фолна, фолиод (поради тироидната), овунорм, и Еутирокс..
    Се извинувам на подолгиот пост..
    До сега ве следев, ама со вашата позитивна енергија ме поттикнавте да ви пишам...
    Убав ден на сите!!

На Lara 27, PeachGirl, 0ли и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    424
    Здраво девојки како сте. Да ве прашам нешто? Менструација добив на 07.07 а ја чекав на 13.07 немав никакви болки траеше четири дена што е чудо кај испод седум дена не била и обилна не беше само првиот ден две грутки паднаа. После четвртог ден до вечера имав односи и наутро имав розевкаста боја за првиот ден реков ајдее можи има уште крв па се чисти ама вечера повторно пак малку крварев.имам грчеви и од време на време ме наболва десниот јајник. Што можи да биди!!! За бременост не вервам шест и пол месеци се обидуваме.

10. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.785
    Допаѓања:
    145.324
    Нараправи тест или оди на ехо, нека те видат.

11. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    424
    Се скарав со тестовите многу се разочарував. А за на ехо матичната не ми е тука на одмор е!!!

За тест мислам рано е а матичната ми е на одмор

Последна измена од модератор: 11 јули 2017
  12. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.785
    Допаѓања:
    145.324
    Да не ти е на мисла можеш и кај друг гинеколог.
    За твое добро. :)

На Nuny му/ѝ се допаѓа ова.
  13. fina erika

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    И јас бев со покачен пролактин па го средив едвај со бромергон.
    Правев и хсг лани и имав матка во Т форма па ја оперивав бидејќи неможев да ја износам бременоста
    Е сега ми остана само фоликулчињата да ги средам и се надевам ќе биде се во ред

На PeachGirl и em4e_baby им се допаѓа ова.
  14. MaDa

MaDa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    321
    Здраво девојки. Правев Лапароскопија за одстранување на циста од јајник. Сега работиме на случајот бебче. Секогаш циклусот ми бил точен до саат, но одкако почнавме да работиме на случајот мене циклусот почна да ми доаѓа 3-4 дена порано. Искуства?! :)

15. prettymamma

prettymamma Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    673
    Мене ми се случило два три пати ама незнам што може да ев

16. fina erika

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Мислам дека тоа нема врска со интервенцијата причинител може да се и други фактори.
    Некогаш и мене ми доаѓа порано некогаш покасно некогаш на време.
    Секогаш е различно.Ти мисли сега позитивно на правење бебе и препушти се на случајности

На Momichka и MaDa им се допаѓа ова.
  17. MaDa

MaDa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    321
    Знам дека нема никаква поврзаност со интервенцијата, мислев да не има некаква поврзаност со правењето бебе бидејќи никогаш не сум имала проблем со доаѓање порано или каснење на циклусот секогаш ми бил точен као швајцарац :$

На fina erika му/ѝ се допаѓа ова.
  18. em4e_baby

em4e_baby Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2015
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    839
    Само со лесно нека ни е!!
    Позитивни мисли, и се ќе биде!!

На fina erika му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Милa aјде сo среќa дa ти се нaпрaвaт мнoгу фoлкулчињa и дa се фaти зa циклo незнaм мене ми ги дaде декa ми слaбее мнoгу еднoметриумoт и зa тoa a мoжиш дa земaш сoк oд цвеклo и aнaнс a зa циклoтo мoжи ќе ги земиш и без рецепт незнaм aмa јaс требa дa ги земaм дури дa дoбијaм знaчи 4 пaкечињa ми пишa не требa дa имaш прекин тaкa ми кaжa др a тебе штo не ти дaде твoјoт дoктoр мoжи не ти слaбее еднoметриумoт милa a зa ценa ќе ти кaжaм aкo сaкaш

На curlyhair, fina erika, Momichka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.213
    Od ciklo samo belite gi pies? Od koj den pocna so ciklo a od koj so klomifen? Jas mesecov bev samo so klomifen i ako dobijam mi rece pak so klomifen ama i plus drugi tableti(ama ne se cikloproginova tuku drugi)
    Ps. I jas sum so tenok endometrium...

I jas sum so eutiroks.mesecov so klomifen a od vitamini samo ovunorm.me interesira sto e foliod?

Последна измена од модератор: 12 јули 2017