@cinderella5 имаш направено тест? Ако докторот ти покажал жолто тело, можна е бременост и на тест ќе покаже, а на ехо подоцна.
Не беше ни тој многу сигурен рече дека е многу рано и за тест, ама прво штом ме виде тоа рече. Незнам што да мислам, освен да чекам...
@cinderella5 а ти доцни? Јас ко останав бремена, направив дома тест, позитивен беше па нареден ден на гинеколог. Во матката немаше ништо, а на десниот јајник жолто тело, од каде што излегува јајце клетката. После останува таму за да ја поддржи бременоста со лачење на прогестерон. По една недела и на ехо се виде бременоста, 5 недела бев тогаш. Ако ти доцни макар и еден ден, направи тест, ако не почекај уште неколку дена па ќе знаеш за сигурно. Да имаш исто искуство ко мене.
Не ми доцни минатата недела ми заврши, ама многу помалку од вообичаено имав. Доктпрот рече почекај до првите денови од август.
Штом ја видов на сонце значи стварно има. Честитки мила ама најсигурно провери си бета нешто тестовиве не ми се многу сигурни. Се надевам со бета да се потврди бременоста.
И следниот пат да не и се тресат рацете. Оти сакаме чиста, силна и многу црвена линија За два-три дена повтори го
Позтивен е и овој, кај мене исто вака бледа беше... ептен рана бременост (ептен доцна овулацијата, па не ме водат според менструацијата, дека според неа сум 25+1, според бебе 24+2) , честитки и со лесно