mila i jas koristev klomifen i so dve pakuvanje bese neuspesno segA ZDRAVJE KE TREBA DA CEKAM I OD TRETATA PAKOVKA NA KLOMIFEN i ako i od toa ne ostanam bremena ke treba mm da naprav spermogram
Може да направи на гинекологија во Клиничкиот центар, само пред тоа мора на инфективно да направи тест за сида и хепатитис Ц.
Совет до сите кои пробувате за бебе: ПРВА работа која треба да ја направите е СПЕРМОГРАМ, било каде, не е битно, битно да знаете дека од страна на мажот се` е во ред. Понатаму останува вашиот дел, ама барем знаете дека 50% сте елиминирале. Пример, што ако пиете Кломифен 10 месеци и имате супер фоликули, кога спермограмот на мажот е за никаде и не може да се оплоди јајце клетката? За џабе само сте го измачиле организмот...
Потполно се слозувам и истото ви го препорачувам, бидејки ја низ какви се испитувања не поминав и не ми бесе верно дека е се во ред,и на крај проблемот го откривме кај сто најмалку очекувавме! лос спермограм!!!
a kolku cini spermogramot i sto treba prvo da se ispita za sida i xepatotot c potoa spermogram i kolku upata trebaat so istiot upat za spermogram dali moze i na infetivno za sida i
девојчиња,женички ... не се разочарувајте ... бебчето ќе се фати кога најмалце ќе очекувате ... мене денес ми се појавија 2 цртки ... нека се појават побрзо и кај вас
Честитки Благица, се најубаво и лесна бременост да си имаш, ајде дај Боже сите ние што очекуваме да си добиеме бебенца
Секако дека не,но да не се претерува,мислам не секој ден дрво да се правиш,малку вино во друштво или сами кога сте нема да штети...па и да се претера може 1-2 пати во месецот,ама зборот ми е секој ден да не ја затераш затоа што и тоа си има некои граници....а јас ич не пијам,ептен ретко,вереникот ми вели ајде де напиј се малку,да се расположиш,ништо нема да ти биде,а јас ке нарачам може 1 чашка,до пола ќе ја испијам сосила и после му ја оставам нему он да ја допие
Колку се надевам дека овој месец ќе ги видам двете цртки Активно работиме на случајот и се молам на Бог да ме израдува и да ми се успокои душата оти веќе се чувствувам опседната со бебчето-плодот на нашата љубов! Сите велат биди опуштена и не мисли на тоа, ама како да не мислам кога на луѓето околу мене секој втор муабет им е ,,си качила килце, бремена да не си?,, И ај не мисли де!?!?
Изгледа ќе добијам утре,имам кафено................ Аман више,кога ќе си гушкам бебе? Кога гледам дека сите мои школски веќе станале мајки,ми се плаче,зашто и јас сакам да го осетам тоа прекрасно чувство.....