Imam nekolku dilemi i prasanja ako nekoj imal iskustvo da mi kaze: 1. Dali pri ovulacijata dokolku se pojavi krvca znaci deka za toj mesec nadez nema za bremenost? Posto folikulata prsnala? 2. Koga najrano moze da se proveri preku krv bremenost? 3. Dali mozam da trenuram pilates dodeka se obiduvam da zabremenam? Ova go prasuvam posto od napor cesto znae posle trening koga sum vo ovulavija da protece krv. I vtoro se plasam da ne od napor ja isfrluvam spermata....
Има жени што секогаш при овулација имаат малку кафенко. Фоликулот треба да прсне. Хормони имаш проверено? Да ве поздравам, ништо ново кај мене. Ништо од инсеминацијата, доцна ми го видоа фоликулот, кога беше дојден до 22 мм Сам си прсна, активни бевме со мм и ќе видиме Летово кулиранција со одмори, викенди, а од септември ќе му ја мислам. Ве следам и чекам позитивни тестови!
Поздрав и Честитки до сите нови мамички и поздрав до сите нас кои со душа чекаме да видеме 1 цртички. Не сум сигурна дали овде треба да го поставам прашањето , но сигурна сум дека би ми помогнале. Во брак сме 3 и пол години одевме на приватно кај Др. Органџиски и после една година од првата посета кај тој доктор останав бремена но за жал заврши со спонтан. Помина година и пол од абортусот и веќе една година пак пробуваме но не сака. Сакам да ми дадете ваше мислење дали да продолжам кај Органџиски или да одиме во Плодност ?
Ne sum imala iskustvo, no sum slusala deka Organdziski e spremen doktor. Nisto ne gubis ako pak otides, pa ako nesto ne si zadovolna probaj vo Plodnost. Moe mislenje e deka e podobro da te vodi eden lekar posto ti ja znae istorijata....ti pustam sreka!!!
Drugarici vie koi piete ili ste piele cikloproginova,pocnuvate od prv den od ciklus so belite kako sto pisuva na kutijata? Jas da se prijavam od denes cikloproginova(prv den ciklus) ovunorm 2x1 i Q10. Se nadevam deka nema da treba da podnesam dokumenti za ivf. I se mislam dali da pocnam da zemam aspirin od sabajle?
Циклопригнова јас почнав да пијам од 13ден, после СТОП инексија.. Сега секој различно.. А тоа шо се мислиш за аспирин. На своја рака не. Со среќа
Go zemav kako del od terapijata za ivf( neuspesno) pa sakav i sega eden mesec da probam.. Mene mi prepisa od denes, prv den ciklus i mi rece da gi pijam kako sto se obelezani na kutijata.znaci od belite...ama sakav da se konsultiram so vas...
Месецот пред ивф јас пеив од 5ти ден од прво апче до крај. Ама незнам зошто би ги пиела на своја рака? Пто мислиш дек би постигнала? Едит: сега видов дека доктор ти ги препишал. Како ти кажал така ќе ги пиеш.
Се пие ако имаш недостаток на естроген за подобрување на функцијата на фоликулите во овариумите а во комбинација со прогестаген за ендометриумот на матката.Меѓутоа не смееш на своја рака само во консултација со доктор.
Дa ве пoздрaвaм Сaмo штo се врaтив oд преглед лев фoликул 15 a 10 ден a еднoметриумoт ми е слaб 4 леле кaкo се рaзoчaрaв ќе се здебели штo велите циклoпрoгренoвa 3 пaти нa ден ми гo згoлеми
Супер за 10 ден од циклус фоликулите раста,ендометриумот ќе се зголеми јади Цвекло,Ананас циклопрогиновата ќе си го направи своето