Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    Ne se i tolku strasni kako sto gi opisuvaat doktorite.Eve jas po vtor pat zabremeniv so policisticni jajnici, i toa so site mozno simtomi na niv. Taka da ne si stavajte mnogu pri srce pozdrav I srekno na site.

На princessp, Bebulleee, curlyhair и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Целата работа е тоа што синдром на полицистични јајници е едно, а мали фоликули кое не растат доволно и се претвораат во цисти е друго. Кога се работи за тој синдром доаѓаат и другите симптоми, тежината, влакна и што уште не. А кога се работи само за јајниците се случува да нема овулација и поради тоа нема бременост, тоа ми се случува на мене и затоа имам проблеми. Искрено нема каков доктор немам посетено и сигурно сум една од пациентите што ги задржуваат докторите по еден час и повеќе и прашуваат се и сешто, па поради тоа знам многу во врска со оваа тема. Значи ги убивам со прашања, еден дури ми црта кога и да идам кај него .

На Lara 27 и AURUA им се допаѓа ова.
  3. AudreyH

AudreyH Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2013
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    212
    Имам редовни циклуси, не сум влакнеста, имам овулација, фолекул што расте до 20мм и пука... Ме лажел, за џабе бњв под стрес. Единствено што би направила нареден месец ако добијам е ХСГ...:)

Пиеше нешто или природно?

Немам симптоми ни за синдром ни за јајници. Ни хормонски не ми покажува. Затоа отидов на уште 2 мислења и го сменив матичниот :)

Последна измена од модератор: 25 јули 2017
    На Lara 27 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Тоа е задолжително второ и трето мислење. Не можеме да и веруваме за жал на докторите, или се очајни и ништо не разбираат или се само за повеќе пари.

На AURUA и AudreyH им се допаѓа ова.
  5. AudreyH

AudreyH Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2013
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    212
    Кога му кажав на новиов матичен колку пати идев, колку пари давав,се зачуди.. СЕ било за пари, а разбрав дека купил и опрема за инвитро и веројатно сите пациентки си ги тера на тој пат за пари.

На Lara 27 и Beatris им се допаѓа ова.
  6. Filel

Filel Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2016
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    166
    А може ли да го кажеш со име и презиме за и некоја друга жена да не ја лаже

На Lara 27 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Уште 1 ден:o:

На mal.ecka, Bebulleee, irenna и 8 други им се допаѓа ова.
  8. AudreyH

AudreyH Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2013
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    212
    Васо Коруноски! (n)

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. em4e_baby

em4e_baby Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2015
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    839
    Женички ваше мислење и искуство..
    Ме интересира дали сте користеле некои апчиња со кои се регулира циклусот, а притоа може да се остане бремена (да не се контрацептивни)?
    Јас имам проблем со времетраење на циклусот, ми трае од 30 до 35 дена, а минатиот месец добив на 60 ден и тоа со помош на Дабростен..
    Дали е во ред да се користат вакви апчиња секој циклус редовно додека останам бремена?
    Ваше мислење??
    Поздрав

10. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Пролактинот дали го имаш проверено?

11. em4e_baby

em4e_baby Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2015
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    839
    Да, во февруари ми беше покачен ( 28 ) ама примам Достинекс, и уште по еден месец терапија ми се намали и го одржувам на 7..
    Докторката примети дека и тсх ми варира кога го следевме пролактинот и ми даде терапија (Еутирокс)..
    Е сега поради нередовните циклуси, а повеќе од мојата преголема желба за II, ве прашувам да не имала некоја искуство со регулирање на циклусот со некакви апчиња..

Последна измена: 25 јули 2017
    На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Милa имa дoстa штo прoбaле aгнес витекс кaктус дoстa се дoбри и не се хoрмoнски и фемисaн кaпките се дoстa дoбри сaмo требa 2 дo 3 месеци зa дa oсетиш прoменa кaј секoје рaзличнo

На Lady Leona, curlyhair и em4e_baby им се допаѓа ова.
  13. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Единствено што сум користела е мака. таа е за хормонски баланс и подобрување на овулација.

На em4e_baby му/ѝ се допаѓа ова.
  14. em4e_baby

em4e_baby Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2015
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    839
    @Lara 27 Дали знаеш како се движи цената на витекс, со оглед на тоа дека прочитав по форуми позитивни ефекти и примери... И дали може да се комбинира со маката, како што ми предложи @Ano , или да користам одделно прво едните, па другите?
    И од кој ден од циклусот може да почнам да ги пијам?

15. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Јас се извинувам на вмешување во муабет. Само да кажам дека на сестра ми и кажаа дека има полицистични јајници и да внимава дека многу лесно може да забремени :?:

16. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Па не би рекла, јас лично се окозив додека забременив , ма да има и некои кои немаат проблеми, но најчесто пцос се проследени и со хормонален дисбаланс , отсуство на овулација и тука е проблемот.
    Помешал нешто докторот :D

На LadyC, AURUA, bokace и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    1.650
    И мене со години истото ми го кажуваше докторот дека имам полицистични јајници, па еве забременив, додуше чекавме за бебче 1 година ради проблеми со бактерии. Имав редовен циклус, редовна овулација, па дали било тоа полицистични не верувам.

18. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Плус има и хпв вирус :worried: За тоа знам дека е точно дека на две мислења беше, а за полицистичниве и мене многу ме збуни :?:

19. em4e_baby

em4e_baby Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2015
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    839
    @alisijad и јас имав полицистични јајници, и само со диане 35 ми се средуваше циклусот и влакнетоста..
    е сега кога дојде време да работиме на случајот со мм, сѐ се поремети :(
    пролактинот ми се покачи, тсх варира, андростендионот покачен..
    така да @Mariangel не било толку лесно да се забремени..
    вие поискусните, упатувајте нѐ што да правиме во иднина да ги видиме долгопосакуваните I I

На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.
  20. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    за пцос метформин мене и инсулинот ми беше покачен, за пролактинот две ипол години пиев достинекс потоа кратко пред да забременам почнав со бромергон, за андростендионот спиронолактон но не се симнуваше од него баш па ми додадоа и декстаметазон и мислам тој беше клучен што останав бремена по природен пат. Доста го користат во терапијата за пцос се утепував тогаш цели ноќи од читање и кортикото дава голем успех кога станува збор за овој проблем. Тсх и мене ми се поремети у целата збрка на лечење , пиев еутирокс и сега откако сум породена е во нормала без терапија. Внимавај на исхраната , исфрли благо, газирано, пецива тестенини, и ако не си го проверила инсулинот да го провериш кај пцос скоро секогаш е покачен. Метформинот мене ми помогна за редовен циклус а и за овулација.
    @Mariangel за хпв само јакнење на имунитетот друго нема, витамин ц, бета каротен, цинк селен, јас имам пиено и капсули од зелен чај исто ии бета имуно глукан малце поскапи се ама вредат.

На Mariangel и em4e_baby им се допаѓа ова.