1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Сестро слатка, знам како ти е 100%! Околу мене сите се бремени или со по едно-две дечиња. Од една до последна. Толку ми е мило за нив, толку ги почитувам и ги тинтрам, и знаат дека можат во 3 сабајле да ми се јават и да ми кажат дека сакаат сладолед да им однесам мажите ако не им се тука, или што и да е. Чувам деца, одам перам, пеглам, чистам и ручек за цела недела им правам, значи зуц не кажувам затоа што знам дека и мене ќе ми се најдат. И само тоа го слушам цело време, ајде бре што чекате, кога ќе ти враќаме услуга? Пред некој ден толку се расплакав, мислам ќе ја породев другарка ми во 8-ми месец од што ми се споија сите жици, сиромашката само ми рече - не чекајте, да не си ја трескате главата после, и се исклучив. Неможев саат време да престанам да плачам, се тресев како ненормална. Седнавме и и објаснив колку е саат, дека веќе долго време се обидуваме и дека не бива, што се поминав и дека само Господ златен знае што ме чека. Не сум завидлива на нив, пресреќна сум ги обожавам и нив и децата. Ама сакам мое бебе, Господе Боже колку посакувам во рацете да си видам бебче! Што треба да поминам ќе поминам и болки и мачнини и пороѓај и се, и тоа со насмевка. Нека боли колку сака, само да даде на сите нас Господ по едно наше чедо, да не се радуваме само на туѓите... ;(

На slimy, Springy, lale24 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. bibuskaa

bibuskaa Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    3
    Феминки, дали има потреба да ги испитувам хормоните, а имам многу редовен циклус (27-29 ден) и при секој преглед на вагинално ехо имам фоликули?! Кога има потреба да се испитуваат? мојот доктор не ми кажал ништо за тоа дали треба да ги испитам,....... се обидуваме за бебушка, нели како сите феминки?!

3. ilence

ilence Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    88
    Ех колку е само тешко да го осетиш сето тоа исчекување кој не осетил не знае,многу добро знам како ти е,јас имаше еден период мислев ке побудалам,ама ете помина и сега само се потсетувам,така и ти еден ден само ке се потсетуваш и ке ти биде мака зошто не си го искористила тоа време поубаво наместо со плачење и со нервирање,ама верувај ке помине ке дојде време кога ке видиш две цртки на тестот па после едвај ке чекаш да ти порасне стомаче и на крај ке дојде и бебенцето твое :) не се нервирај и пробај малку да да избегаваш и бебиња кај другарки,да не мислиш на тоа ,најди си некоја подолгорочна занимација сто ке те одвлече од тие мисли а сепак водете лјубов ,колку само сакам да ви даде Господ на сите бебиња за да не се измачувате,ама ке биде и тоа само верувајте,поздрав

На lale24 и elena.mak им се допаѓа ова.
  4. svetle19

svetle19 Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    11
    здраво девојки.сакам да се пофалам после долго време цеканје останав бремена.
    еве веке 9недели оваа радост немозам да ја описам.поздравце до сите и сто поскоро и вие вака да се израдувате

На Abeja, karak, La-Dy и 5 други им се допаѓа ова.
  5. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    И добив........... ;( стомакот ке ми пукне,нервозна сум до даска.... :@

6. HEV

HEV Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    636
    златна не се нервирај јас после 8 месеци обиди останав бремена а има и хормонално пореметвање предходно и настинати јајници па еве сеа имам 5 месеци синче не се нервирај се ке биде во свое време,и не мисли постојано во тоа еее денес имавме еве ке бидам бремена мамичка ке сум,работи на случајот и се ке си дојде во свое време.позз мислам дека ова ти е некоја утеха

На lale24 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. svetle19

svetle19 Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    11
    без нервози срц нервозата усте толу утице.само смирено јас цекав 5 години па дури сеа пред 2 дена дознав дека сум бремена смирено и узивај.дај бозе следниот пат да ни соопстис убави вести ;) позз од мене :)

На lale24 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Ви благодарам женски на поддршкава,одам малку да полежам,ме боли стомак,место не ме фаќа...

9. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    494
    За се во животот е така, тоа е некое непишано правило. Кога сакаш и притискаш никако да биде, кога ќе се олабавиш самото биднува. Уживајте со периодот, уживајте во слободното време и бебето само ќе дојде кога треба да дојде.

10. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    а бедоксин е дозволено да се пие бидејќи со јетрвата сум мнооооогууууууууууууууууууууу добра башка две внуки и секој ден нервози

11. dorina31

dorina31 Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2012
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    4
    здраво девојки имам едно прашање па ако знае некоја ке ве молам за одговор...дали некоја од вас има пиено доблестон и од кој ден почнала да го пие и дали имало резултат позитивен ?

12. kiki-medo

kiki-medo Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2
    tema e stvarno da te ostavi bes komenter no jas po sekoja cena sakam da ostanam bremena pravi ona pravi ova pa sto uste da napravam za da ostanam bremena kolku vreme bev vo vrska so maz mi i sea sme 8 meseci vo brak pa sto da pravam uste se boram so site sili ama ajde daj boze i na mene i na site da i dade gospod edno bebence pozz do site
    p.s se sto se saka se moze neli e taka?

13. kiki-medo

kiki-medo Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2
    ajde nadezta posledna umira se sto se saka se moze

14. kiki-medo

kiki-medo Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2
    ne se sekiraj sto si e tvoe ke dojde koga togas samo napred glavata i uzivaj ne se nerviraj ke vidis naskoro srekata ke ti se nasmee pozz

15. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    колку е чуден животот,пред години поставував прашања на форумот за бременост и се молев да не сум бремена,а сега поставувам прашања и се молам да сум бремена. неколку месеци се обидуваме и ништо, и нозе нагоре чувам ,лежам и се останато. ако ми дојде и овој месец ке прснам. а мм ме теши ... еее па и ти се ке биде и ние ке имаме бебче :( а се би дала да го осетам во мешето како расте ....

16. Nita

Nita Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2009
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    37

пред три дена пак направив тест за бременост и ми излезе бледа линија денеска бев на гинеголог ми даде упат за хбц и попладне треба да ги земам резултатите и ми направи ехо истовремено рече имаш мали шанси да си бремена бидејки тоа точката што ја видела пред една недела толку е вели не напреднуванло повеќе а мене пак има три дена на левата страна на стомакот имам ко некоја тежина не можам ни да се вртам на другата страна чуствувам некоја тежина незнам дали и лекаркат може да згреши да бидам бремена бидејќи малце ко удрена е докторкаата се надевам некоја ке знаеа да ми кажее што имам ваква тежинаа/...

17. kiki-medo

kiki-medo Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2
    jas nesakam da te plasam moze imas nekoja bakterija a moeto iskustvo so tie testovi ne ti go kazuvam i tie tocki daj boze da si bremena pa kazi ni posle izvestine pozz

18. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Верувај знам како ти е,ние 8 месеци се обидуваме и вчера како и секој месец се разочарав пак....толку многу лошо се осеќав и стомакот колку ме болеше,за малку ќе повратев цела уста почна да ми се полни вода,па си направив малку шеќерова вода,може не помогна многу ама барем не повратив,целата се тресев...Ќе успееме некогаш сите,знам....само цврста волја и верба.Поздрав :!:

На butterfly.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Nita

Nita Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2009
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    37

само што се вратив од гинеколог и ми даде упут за во чаир да ме прегледад детално бидејќи имало случаји да се биде бремена а да не се позна до слушањето на бебиното срце бидејќи 3 теста ми излегле позитивни затоа бидејќи сакаше да ми препише примолут нур а јас се плашам па да не ми испадне нешто друго полошо ве молам ако се слушале некој со ваква ситуација кажете ми ...

20. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.687
    А зошто Примолут Нор?