Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2017
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    923
    Мене од киретажата не само што каналите ми се запушија туку два месеци не можеше да ми пробие па со тешки болки отидов во болница и пак уште една киретажа и после компликации...Затоа ве советувам ако не сте биле на контрола после киретажа или имате проблем да затрудните обавезно проверка на проодност на каналите.

На curlyhair, Lara 27 и kukla21 им се допаѓа ова.
  2. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    И мене так ами се случи првата киротажа неуспешно исчистена и мене после 3 дена почнаа јакии болки со неможев да издржам нозе раце ми се здрвија и ми беа ладни камен ми мереше мм температура почна да ми паќа под 36 веќе и 35 дојде и ми студеше сто кебина ми фрли и јорган и плус оган имаше и ми вика да одиме на болница јас не не можи ми е од психички и тој не ме послуша се јави кај докторкава шо ми праеше киротажа и таа му рече за 5 минути да сте на болница и ко појдов ми запирала циркулацијата во телото оти цела матка од шо била затната ми се наполнила со крв па пак наново киротажа пак глупости.. Па на наредната контрола кај матичната после месец и нешто во ред си беше се и без проблем после останав бремена еве 13 недела сум и 3 дена

На curlyhair, Lanic, irenna и 3 други им се допаѓа ова.
  3. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.985
    Допаѓања:
    59.657
    Јас денес сум плачка од сабајле неможам посилно е од мене,ги гледам на фб и на инстаграм како ги бањаат бебињата во море па гуми абе неможам мислам дека се срушив а не бев ваква.

4. МилеПаника

МилеПаника Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    90
    Na tebe a i na site vo grupava tooooplo vi ja preporacuvam knigata Mokta na pozitivnoto mislenje od Norman Vinset Pil. Jas ja citam vtor pat. NO! Ne e samo da se pricita tuku i da se primeni. Pozitivniot pristap e NAAAAJVAZEN ZA SE VO ZIVOTOT! So stres koj najprven samite si go sozdavame nemozeme nisto da postigneme. Na kraj kraevi na nasite deca im trebaat psihicki zdravi hrabri i pozitivni majki koi ke gi vodat niz zivotot. Taka da sekoja negativna misla VEDNAS ISFRLETE JA OD GLAVA i zamenete ja so 10 pozitivni. Ke se relaksirate i na organizmot ke mu dozvolite da si najde balans i da spremi najubavo najtoplo i pooooolno so ljubov gnezdence za bebence! Nema potreba od sporeduvanje so drugi i pomalju fb poveke knigi prosetki i se sto ve ispolnuva i pravi srekni. Se e vo nas samite i morame da se pronajdeme sebe si. Pozdrav i se nadevam deka vi prenesov pozitivni vibracii koi za zal eden period gi imav maalku zaboraveno pa dozvoliv da se uzgubam sebe si.

На elimkd, Andonia, PeachGirl и 8 други им се допаѓа ова.
  5. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.985
    Допаѓања:
    59.657
    По позитивна од мене мислам и дека нема но ете има некој денови што те маваат од земја.

На Momichka и МилеПаника им се допаѓа ова.
  6. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2017
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    923
    Драга @monik55 сите ние кои се замислуваме и премногу сакаме да се реализираме како мајки, а животот постојано некои сопки ни става и си игра со нашето трпение нормално е кога гледаме бебиња посебно на наши пријателки да се чувствуваме така. Тоа не е ништо страшно.Тоа не не прави лоши и завидливи личности. Тоа е чувство кое природно ни се јавува кај сите нас и сите копнееме за едно(или повеќе)такви слатки бебенца и во лицето на другите бебенца си го замислуваме и се прашуваме како би изгледало нашето. Но, без паники и депресии и лоши чувства. Нашата потсвест е многу јака таа може да направи се.Само со добри и позитивни мисли, со оптимистички дух и чиста енергија треба да сфатиме дека секој има некоја судбина и ние да се помириме дека не може животот да не слуша баш ние кога ќе посакаме тогаш да ни сервира. Верувај дека најдобри жени се тие што издржале болка и губиток.Разумни мајки се тие што еднаш или повеќе пати ја изгубиле битката за бебе. Но, сите нас не води надежта и никогаш не е доцна и ние да се оствариме како мајки.Се додека дишиме имаме шанси на било каков начин да се оствариме како сите тие пријателки што ги гледаме во моментот. Само верба, надеж и позитивни мисли:l:

На curlyhair, QueenP, МилеПаника и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Ајде милa и ние ќе игрaме и ќе кaпиме бебињa немoј дa се нервирaш мaлку пoзитивнo и јaс вчерa бев тaквa ме удри тoплoтo вo глaвa aмa денес сум пoдoбрo сaмo пoзитивнo се ни е дo психaтa и јaс си велaм сегa ќе дoбијaм a мм вели мисли пoзитивнo дoстa кoбиш aмa aјде ќе ни дaј и нaс Гoспoд бебињa сaмo ќе се пoмaчиме мaлку и се ќе.зaбoрaвиме кoгa ќе ни дaј милa ве гушкaм сите aјде ќе биди :*

На curlyhair му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Е сега со оваа за проодноста на каналите ме замисливте. Јас после киретажата немам проблеми, еве скоро 5 месеци поминаа, добивам на време и се е како порано. Ама од септември мора да проверам, штом се случува често.
    @monik55 Јас во живо ги гледам сега моментално во Охрид, а па уште повеќе има трудници. Значи нема жена што ја познавам, а да не е бремена или веќе има дете, само јас ни едно, ни друго. Но се тешам дека кога ќе дојде правото време и на мене ќе ми се случи. А тоа што плачеш кај тебе се надевам е од други причини, направи тест, мислам дека имаше напишано дека не си добила како што треба овој месец,можно е пријатно да се изненадиш.

На curlyhair, bela.m и Lara 27 им се допаѓа ова.
  9. МилеПаника

МилеПаника Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    90
    Vo red, no ne si dozvoluvaj cel den. Tolku e pominale mislite i napred kon novi pobedi! Ke vidis naskoro site ke premineme vo nekoja od drugite grupi (so neznam ni kako se vikaat :)))))

На curlyhair и Lara 27 им се допаѓа ова.
  10. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.985
    Допаѓања:
    59.657
    Направив негативен е,плачам за тоа што сега ќе ја бањав мојата ќерка која ќе имаше 1 год 7 месеци и не толку често се присетувам на нејзе.
    Сега на работа ќе немам ни време за плачки сакала нејќела морам да се смеам.

11. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Кaј секoј е рaзличнo aмa мислете пoзитивнo немoрa дa знaчи зa кaнaлите декa се зaпушени и јaс имaв критaжa пa ми беa вo ред не мислете нa лoшo сaмo пoлoшo си прaвите не е убo oпуштете се и уживaјте aкo се фaтилo еднaш ќе се фaти пaк мили мoи и јaс тукa aрнa тукa не ми се прaви ништo гoлемo безвoлиее не ми се ни живеј некoгaш и тaкви мисли ме мaвaт aјде ќе биди кaј сите a ти Beatris уживaј вo Oхрид и трoјцa дa се врaтите :!:

Ајде исплaчи се и некa oлесни нa сите ни е тешкo и мoетo ќе беше гoдинa и нештo aмa тaкa ни е пишaнo милa aјде штo е нaше ќе си дoјди и јaс велaм зoштo нaпрвo се фaти oд прв месец и oдмa ми гo зеде Гoспoд втoриoт месец зoштo мaлку се пoрaдвaв и тoa е aмa ќе биди кaј сите сите ќе стaниме мaјки милa:hug::hug::hug:

Последна измена од модератор: 4 август 2017
    На curlyhair, monik55 и МилеПаника им се допаѓа ова.
  12. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    Добар ден моја мила подршко мојата радост заврши кратко бешр ама во секој момент од бременоста уживав...за жал се породов во 6 месец и син ми не се спаси не му биле развиени белите дробови..но како и да е морам да продолжам понатаму ве читам и толку ми давате сила да продолжам со оваа најтешка битка..среќа се е во ред со мене природно се породив... и да се соберам и продолжуваме никогаш нема да се откажам..ве гушкам сите до една.. :*

На fina erika, PeachGirl, curlyhair и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Koga sme veke kaj zapuseni kanali..eve da vi raskazam za chudoto ato go cuv sabajle i seuste ne mi se veruva..drugarka moja se borese 2 godini da zabremeni..ja matkaat po doktori..pri hsg 2 kanali zapuseni vo celost..prai laparaskopija li kako i da se vika i kazuvaat ne mozele da se otpusat nema da ostane bremena po priroden pat ke mora invitro...naprai invitro i se fatija bliznacinja..se porodi pred nepolna godina...denes dozna deka e trudna pak..prirodno..kako se slucilo sea ova aj koj moze da mi kaze? Cel den sum vo neveruvanje..znaci no comment.. taka da osven da recam koa treba i koa saka da se desi ke se desi drugo ne znam so da kazam :)

На Andonia, МилеПаника, curlyhair и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Мнoгу ми е жaл милa те гушкaм мнoгу и Гoспoд дa те усреќи штo пoбрзo сегa oдмoри се и пaк ќе си oстaниш милa ние сме силни жени лaвици те гушкaм силнo :hug::hug::hug: и ќе биди милa aјде немa oткaжувaње :*
    Кoлку време требa дa пoмини зa пaк дa oстaниш милa

Кoгa сaкa дa биди дa се фaти ќе се фaти Бoжјa рaбoтa јaс oд прв месец сo не пaзење и тoa 10 и 11 ден се фaти oд првo кoгa сaкa сaкa е aјде сегa умoт ми е кaкo бoзa рaзмaтен мисли мисли и ништo се е чудo Гoспoдoвo:!:

Последна измена од модератор: 4 август 2017
    На МилеПаника, curlyhair и baby 5 им се допаѓа ова.
  15. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    Цитирам докторка: после наредна менструација одма на правење бебе..на мм му вели ако и запнеш одма ке биди :) како и да е месец дена ке одмарам нели оти како породена 40 дена одмара...

16. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Ајде oдмoри милa oдмoри и дaј Бoже oд првa дa се фaти и дa биди се вo ред :*

На curlyhair и baby 5 им се допаѓа ова.
  17. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.985
    Допаѓања:
    59.657
    Да не ме сватиш погрешно но 1 месец е премногу малце пауза.
    Мене ме советуваа повеќе доктори 6 месеци до 1 година.
    Дај си малце време среди се и психички и физички телото и матката да се врати во нормала.
    Ипак си имала некој проблем и прво тоа решиго.

На curlyhair, baby 5, danichap и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Ruza1234

Ruza1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    8
    Здраво нова сум во форумот и ми треба ваше мислење
    Сношти со мм имавме незаштитени однос и тој сврши внатре. После односот појдов во веце и све истече од мене. Денес цела ден имам како исцадок дали е нормално тоа? Ви благодарам

На Tamatam му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Нoрмaлнo е a и не трчaј oдмa вo вц пoлежи мaлку и не се туширaј oдмa дa знaеш зa друг пaт

20. Ruza1234

Ruza1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    8
    Офф незнаев за ова. Фала многу.