1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Ајде уживaј oд првo дa се фaти милa дoбре дoјде и штoм пoбрзo вo труднички дa oдиш :*

На curlyhair и Ruza1234 им се допаѓа ова.
  2. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Нормално е, мора да истечи

На Lara 27 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    Многу ми е жал за загубата :hug:

Не знам која докторка ви посочила само 1месец пауза, но тоа е премалку, минимум 6месеци, се работи за напредната бременост!
    Ти препорачувам да побараш и друго мислење, откако ќе добиеш циклус обавезно на ехо да ја видат состојбата на матката (дали се е вратено во нормала)..

Верувам дека желбата за нова бременост е огромна, а со тек на време ќе се зголеми, но на организмот му треба време да се нормализира, матката, хормоните да се доведат во ред, стресот и шокот намалат.. не е така едноставно колку и да боли..

Не брзајте, дајте си време, оваа година одмарајте, Нова година, нови почетоци, со повеќе искуство ќе успеете :)

На Mariangel, eli25, curlyhair и 10 други им се допаѓа ова.
  4. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    Ви благодарам на сите за подршката секако не сум спремна за ново бебе.. додека не се осигурам дека се е во ред со мене..морам да бидам сигурна дека се е добро така се имам исплашено што ми е страв и пак односи да имам...

На eli25, curlyhair, 0ли и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Ruza1234

Ruza1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    8
    Ви благодарам се надевам на || црти нареден месец

6. Lanic

Lanic Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2016
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    1.265
    Девојки добив!Како и да е не се надевав многу,правев инсеминација на десен јајник активен кај што немам јајцевод.Иначе видов во упаството на Дабростон пишува од кога ќе ги завршиш за некој ден добиваш,така да од тоа ми доцнеше.За некој ден си доаѓам од одмор и најверојатно ќе правам одма трета инс,може усште ме држат хормонскове апчиња,па и ќе ја погодиме левата страна овој пат и ќе бидне нешто...трета среќа не се знае...Не губиме надеж,се што е наше ќе си дојде,да чуваме нерви за понатака.Цел живот сум многу емотивна и плачка за се,ама оваа борба ме направи некако по силна,не дека не ми е тешко,ама не сакам фамилијата да ми пати и да се секира за мене.Дури и незнаат дека веќе две инсеминации направив,сакам да ги заштитам од стресови.И знам дека тоа исчекување ќе не направи по нервозни и мене и маж ми кога сите ќе бидат во исчекување и ќе ги бројат деновите.Пред нив сум најсилна зашто знам дека и они патат со мене иако не ми искажуваат.Потребни сме им на нашите родители,маж и најблиски здрави и психички стабилни.Ве гушкам,убава вечер имајте...

На bela.m, Bebulleee, curlyhair и 9 други им се допаѓа ова.
  7. AudreyH

AudreyH Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2013
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    212
    Само мене ми реагираат јајници со боцкање од виното со рузмарин или на сите? Ко слаби болки и подуеност...

8. AURUA

AURUA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.608
    Па понекогаш читам на темава дека пробуваме и ние со мм. Имам микроцисти на едниот јајник и дијагноза за полицистични овариуми кои предизвикуваат ПЦОС(читај повремено имам/немам овулација). Досега кломифенска терапија, инсеминации, на природен циклус стимулација со прегнили итн. Овој пат ме израдува среќното лиценеце на тестот за овулација т.е. денес е ден со висока можност за забременување но мене ми треба денот што е врв т.е. кој укажува дека покрај естрогенот покачен ми е и ЛХ хормонот и ако дал Бог најважно ми е да прсне водечкиот фоликул и ако е решено да бидне летно превено бебе. Тестот би требало на одмор.:sun::l:(poolparty)
    HIGH-Happy.JPG

На 0ли, Sparkles27, Bebulleee и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Добредојде и што побрзо да си одиш од темава.. во однос на тестов може ли да ми кажеш од каде го зема?

На AURUA му/ѝ се допаѓа ова.
  10. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    И мене ме интересира истото.

11. AURUA

AURUA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.608
    @monik55
    ТЕСТ.JPG
    Тестовите се од УСА, донесени ми се од мм, тоа ми е нај нај практичното последнава година што го имам. Clear Blue-то мене лично ми е нај тест. Внатре има 20траки и е предвиден по 10 на месец да се трошат,некаде од 10-20ден од нормален циклус за да се детектираат тие 4 плодни денови т.е. 3 со висока можност за зачнување и оној едниот кога е пикот т.е. врвот=овулацијата. Тестов следи концентрација во мокрача на 2хормони-естроген и ЛХ. Нашиов на сликава и оние малите во ќесенце следат само ЛХ,а бидејќи мене тој ми е низок најчесто вакви тестови за следење само на ЛХ ми се секогаш негативни. Со среќа на сите топлово лето. Најмногу:inlove::l:.

;( сепак радувај се на секој нов ден,:hug::sun: следниот пат да не израдуваш сите на темава:f:.Стравот удави го во бунар;). Со тек на време ќе помине и ќе си се наредат работите како што треба.

Последна измена од модератор: 5 август 2017
    На Snow white, baby 5, curlyhair и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Утре ќе ги побарам дали ги им кај нас ако не ќе видам во Грција.

На Snow white, Lara 27 и AURUA им се допаѓа ова.
  13. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    Многу ми е жал за загубата драга :hug:Ти посакувам прво убаво да се одмориш, и да бидиш позитивна. Одмори се и спремна за бременост да не израдуваш со две цртки :l:

На Snow white, baby 5 и Lara 27 им се допаѓа ова.
  14. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.254
    Допаѓања:
    118.927
    Oвие тестoвите зa oвулaцијa мислaм декa ги имa нa aлиекспрес или нa ebay. Сум виделa нa инстaгрaм декa oд тaму нaрaчувaaт.

15. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.192
    Допаѓања:
    124.694
    Нормално е , колку и да бил цврст човек еден ден ќе попушти :( Не е лесна борбата и треба мн. сила ама и таа ја снемува, па се полни.... Ама и ти ќе го бањаш твоето бебе еден ден. :hug:

На mal.ecka, Melinda85, AURUA и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Мила знам како ти е те разбирам потполно нас во семејството два пати тоа ни се има случено еднаш на сестрами еднаш мене.. сестрами 7ми месец јас 3ти тоа е судбина.. Треба да научиме да живееме со тоа никогаш нема да заборавиме дека имаме ангелчиња на небото.... Секое лошо за добро е така велат што и да е ќе помине.... Нашево трага остави само моли се на Господ да ти даде здраво право бебче и да си го гушкаш а исто така моли се и за тоа што ти е на небо и тоа ангелче невино да живее во рајот.!!! Не постојат ниту зборови ниту утехи што можеме да ти дадеме.. Биди силна сме поминале знаеме што е болка!!!! :/ :/ Искрено ми е и мене тешко ко ќе разберам така дека се случило одма ми текнува на бебчето од сестрами и на моето и солзи ми идат сами... Не брзај кога ќе бидиш ти спремна тогаш и Бог сам ќе се смилува и на нашите солзи и болки... <3 :hug::hug::hug:

На Mariangel, curlyhair, eli25 и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    :hug::hug::hug::*

На curlyhair и Snow white им се допаѓа ова.
  18. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    Ме расплака... фала ти душо на подршката ние смр борци не се откажуваме се додека не успееме...секој ден се молам за синот за ангелот на мама..секоја вечер седам сама во темница и се молам на Бога да ми го чува и да ми даде сила за негови братчиња и сестрички... никогаш нема да се откажам си ветив и мома да биде следното ке го облечам во неговите алишта и кога ке ме праша зошто си ме облекла во машки ке и кажам тоа е од твоето братче ангелче што не чува од небото...

На Joanna28, Mariangel, AURUA и 5 други им се допаѓа ова.
  19. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Се поместив од место.
    Се надевам дека на сестра ти бог и дарил детенце.

На Lara 27, AURUA, curlyhair и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. peperutka87

peperutka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    538
    Ме интересиракој лекови се дозволени да ги пиес доколку си бремена и имас мигренозни болки??