Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Nita

Nita Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2009
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    37
    па бидејќи ми излезе хцг 1 пак да пијам примолут за да ми дојде менструација но штом дозна дека и последниот тест ми излезе позитивен рече да одам во чаир да ми напорават подетално анализи ..

2. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    поздрав до сите девојки на форумот што чекаат да видат 2 црти... и јас чекам... но, да ви кажам оние кои чекаат подолго од година да направат испитувања и да утврдат каде е проблемот, бидејки во голема веројатност го има
    Еве кај мене имам редовен циклус на 27 дена, без симптоми, без болка правев хормонски испитувања се беше во ред, немам полицистични јајници, и последен преглед ми беше ХСГ, проверка на проодност на канали, матичниот гинеколог ми рече и да се запушени со прегледот се чистат и се ќе биде во ред... Отидов, закажав, излезе дека каналите се проодни и се во ред, но тесно ми е грлото на матката, така да неможе воопшто да се продре до каналите... тоа се случувало толку ретко, што докторите се изненадени
    сега ќе видиме што ќе биде, ќе почекаме еден период, па се надеваме дека ќе има успех
    зборот ми е, пробувајте, сакајте се, молете се на бога, но и проверете до што е проблемот

На lale24 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    blagodaram mnogu duso se nadevam deka malku ke se smiram psixicki so pomos na gospod no i sekako so podrska na soprugot pa se nadevam prikrajot na letovo ke bide i bebence pozdrav dusicke te guskam mnoguu

4. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.383
    Допаѓања:
    1.452
    Јас не би ти препорачал да напијеш прималут нор ако имап позитивен тест зашто можеби покасно си забременила и ако ги пијеш од тоа ќе предизвикаш спонтан.
    Затоа подобро чекај неколку дена и оди некаде каде има подобро вагинално ехо да те прегледа случајно да не си вонматерична бремена.
    Но никако прималут да напијеш без да се осигураш.

Поздрав ;)

5. Nita

Nita Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2009
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    37

дечки само што се вратив од чаир каде што ми земаа и крв и ехо...прво ме прегледа еден доктор и кажа има нешто вели но подобро е со полна бешика отидов кога се вратив по еден чац ме прегледа друга докторка која вели па има нешто тука но не знам дали се работи за трудност или пак да не имаш поличистични јајници :worried: :worried: не знам кому да верувам не знам што да правам хцг вчера ми беше 1 а дене 2.5 докторот од чаир ми даде инекции да примам 3 за да ми дојде мензисот а пак други велат кој имат дека има некои кај што не се препознава трудност касно не знам дали да ги примам инекците или примолутот

6. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.383
    Допаѓања:
    1.452
    Лале душо многу ми е жал но не се секирај, ќе бидне друг пат.8 месеци и не се толку многу јас прочитав и на нет дека некаде околу една година е нормално време за да забремени жената ако нема некој проблем.Еве јас се тешам веќе две години се трудам но без успех, овие денови ми беше овулацијата јас ја утнав шансансата маж ми ненајдено патуваше надвор тек утре ќе дојде а мене во сабота и беше овулацијата.Сакам да прашам има ли шанса за бременост ако не си во периодот на овулација?

Поздрав ;)

7. medolino

medolino Активен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    пред 10-11 дена ми заврши, денес гледам имам кафеав исцедок, дали ова значи овулација и дали ако имам односи додека е овој исцедок можам да забременам, дали тоа значи дека сум плодна ??

8. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Слими нема правила, видис дека има многу зени сто забременуваат сосема други денови од сто ние рачунаме, затоа опусти се и води љубов без да му ја мислис многу, ем ке ви биде поубаво, ем со поголема опустеност поголеми ти се сансите да забременис! Ке успееме :inlove:

На slimy и Forko им се допаѓа ова.
  9. bibuskaa

bibuskaa Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    3
    Има ли некој искуство за инсеминација или ин витро во Св Лазар, обично гледам сите зборат за Систина? зарем во Св.Лазар не оди никој, нели е тоа специјализирана само за гинекологија и акушерство?!

10. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Еве и јас ќе кажам нешто во врска со овулација, плодни-неплодни, најверојатно тоа нема врска, има кои забремениле додека имале добиено, има кои забремениле неделата пред да им дојде. И јас мислам дека кога забременив, сум забременила кога имав добиено зашто и тогаш правевме, а последниве 2-3 месеца правиме после добиено и еве нема уште. Кој ти знае, значи работава е само тоа - КОГА САКА И КОГА ТРЕБА - ТОГАШ И ЌЕ СИ БИДНЕ. Луѓе и за инвитро се спремаат и на крај природно забременуваат, други и без внатре свршување само од предсемена течност забременуваат, значи нема правила, само КОГА РЕКОЛ ГОСПОД И КОГА ЌЕ НИ ГО ПРАТИ БЕБЕТО КАЈ НАС, МОЖЕБИ УШТЕ НЕ ДОШЛЕ НА РЕД, СИ ЧЕКААТ КАКО И НИЕ ШТО ГИ ЧЕКАМЕ :*

На eci85 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Nita

Nita Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2009
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    37
    Nemojte pridavati preveliki značaj nivoima hCG-a. Normalna trudnoća može imati nizak nivo hCG-a i proizvesti savršeno zdravu bebu. Rezultati ultrazvuka posle 5 – 6 nedelja su mnogo precizniji nego izmereni nivoi hCG-a

што мислите дали можно е оваа да и мој случај ???

12. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.687
    За жал, секогаш се` е можно....
    Јас не би брзала со Примолут-норот, остави 1 недела, да бидеш сигурна. Никој никаде не те брза, ако треба секој ден оди на ехо кај гинекологот, ама не ставај во организмот било што што сметаш дека може да наштети во случај на можна бременост.

Плус, ти си знаеш најдобро, интуицијата не е за фрлање...ако сметаш дека нешто не е во ред - тропај на секоја врата за да го испиташ, немој отпосле...

13. medolino

medolino Активен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    пред 10-11 дена ми заврши, денес гледам имам кафеав исцедок, дали ова значи овулација и дали ако имам односи додека е овој исцедок можам да забременам, дали тоа значи дека сум плодна ??

14. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Можеби ти е од имплантацијата, можеби веќе се има фатено бебчето, а? Ајде со убаво :)

15. medolino

medolino Активен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    pravev test i negativen e, ama testot go pravev fakticki 5 dena posle odnos, mozebi uste ne pokazuva,a?

16. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Рано ти било, затоа ти искочил негативен, така и јас прво негативен ми искочи, па го повторив два дена пред него што ми дошло минатиот месец и ми се појави бледа цртичка, па после уште една недела се појави јака црвена цртичка. Направи и ти сега уште еден и ќе видиш, мада јас мислам дека има големи шанси да си бремена и да е од имплантацијата, се појавува така кога ќе се вгнезди ембриончето во матката. ;)

17. medolino

medolino Активен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    daj boze :) Mada mnogu mi vikaat deka mi bilo ovulacija...hmmm dali i ako mi e ovulacija znaci deka mi e ploden den i mozam pak da se obidam iako imam kafeav iscedok?

18. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Овулација е баш прозирен исцедок, како белка од јајце, растегливо, така ми има кажано гинеколог, а кафеав неможе да биде овулација, барем јас така знам, можеби грешам. Според деновите кога ти се има појавено тој кафеав исцедок е баш време за имплантација, баш толку време колку му треба на ембриончето да стигне до матката и да најде соодветно место да се вгнезди. Вие продолжете да си водите љубов, па што и да е не пречи. ;)

19. medolino

medolino Активен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    И уште нешто најважното, до пред да добијам пиев контрацептивни таблети, да не ми е случајно од нив што ги прекинав, мада гинекологот ми кажа дека тие што ги пијат тие таблети имаат повеќе шанси по брзо да забременат него ли останатите

20. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    ecapereca бремена си?... или грешка сватив... честитки ако е вистина, со среќа :inlove: