Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.841
    Допаѓања:
    95.130
    Женски се заинтересирав од постовите предходни-ендометриумот претпоставувам варира со здебелување од циклус во циклус:/.На ехо знам дека се гледа,ама како се знае дали една жена е општо со слаб ендометриум?Храна исто постои погодна за него,ама сепак ова со беливе циклопрогинова ме замисли.Инаку вчера добив,и приметив дека после хсг-то во мај,немам нит пмс симптоми(болки) нит менструација болна-ништо:/,којзнае што ми се случува:) Ве гушкам силно:hug:

2. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.137
    Допаѓања:
    40.501
    Јас секогаш имав проблем со ендометриум. Ако ме стимулираа со кломифен или нешто друго уште толку се истенчуваше. Откако ми го спуштија пролактинот под 15 се среди и неговата дебелина - зборувам за редовни циклуси без стимулации иако последниот пат и за ин витро не беше лош, ама си бев цело време под терапија со бромергон.
    Генерално терапиите кои се користат за стимулации, особено кломифенот знае да доведе до истенчување, заота и паралелно со него даваат естрофем.
    Од храна, знам дека цвекло, ананас и авокадо мислам беше добро за задебелување.

На Momichka, dunika и AURUA им се допаѓа ова.
  3. AURUA

AURUA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.608
    И мене кломифенот ми го тенчел ендометриумот и џабе ме дозираа 4месеци со еден пауза измеѓу нив. Потоа д-р Татјана(Њу Борн) ми рече имало други понапредни лекови со ефект на кломифен ама што не тенчат ендометриум. Се е важно за забременување. Понекогаш ког а читам за забременување како научна фантастика ми доаѓа/ Ајде да дочекаме сите 2те II:drunk::).

На Acka22, Momichka, dunika и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.137
    Допаѓања:
    40.501
    Пред три-четири години кога јас почнував со терапии освен кломифен не се спомнуваа никакви други апчиња за стимулации. Сега знам спомнуваа и други членки дека почнале да се користат некои нови, ама не ми текнува како се викаа. Во секој случај докторот е тој кој треба да направи проценка и да ги штима терапиите. Ако кломифенот тенчи, да појача на дополнителна терапија. Или нареден пат да стимулира со друго наместо кломифен. Да не навлагам сега до толку.
    Во секој случај на сите ви посакувам да си ги видите двете цртки. И верувајте дека ќе ги видите.:*

На Acka22 и Momichka им се допаѓа ова.
  5. AURUA

AURUA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.608
    Ако ти кажам само дека дотичната што ме '' следеше '' е една од најуспешните д-рки на ГАК за асистирана р.па ко слепа за стап бев за неа и нејзините совети во кои ни еднаш не бев известена дека мојот и така тенкичок ендометриум кломифенот дополнително го тенчи и џабе се, прегназон плус, аспирини, витамин д, естрофеми се изнаклукав све за џабе. А Татјана од прв преглед ми рече џабе се тоа што те клукале. Лекот што ми го предложи се вика-ФЕМАРА.

На Lara 27 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.137
    Допаѓања:
    40.501
    Искуството ме научи да не верувам на извикани доктори. И јас со години бев кај еден од нај извиканите во приватните - инсеминации, ин витро... После инвитрото кога само креваше раменици (не барав одговор за неуспех, барав план што понатаму) тотално се разочарав и реков никогашп повеќе кај него.
    На крај сменив клиника и доктор, кој многу повеќе ми влеваше доверба и се трудеше и покрај тоа што и самиот викаше дека нема гаранција за успех, ама ете јас успеав. Галам меше и веќе одбројувам до моментот кога ќе се гушкам со мојот син.

На Acka22, PeachGirl, Milobebence и 11 други им се допаѓа ова.
  7. AURUA

AURUA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.608
    Ако не е тајна кој те разочара а кој беше реален во бодрењето и ти успеа?:hug::f::sun:

На Lara 27 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.213
    I jas citav za femara.ke moze podetalno da ni kazes okolu toa,na primer nacin na doziranje,od koj den pocna,sto ispita prethodno itn? I jas za niv se zainteresirav bidejki i jas imam tenok endometrium a od klomifen mi se stvaraa cisti.prethodniot mesec bev so klomifen,a ovoj so ciklo.imav ovulacija na 17ti den i folikulot sam si prsna bez inekcija.mislam go pogodivme momentot so mm pa sega ke cekam || ama tesko nekako mi pocnaa pms :?:

На lalapo и Lara 27 им се допаѓа ова.
  9. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Da se nadovrzam za menst. Po hsgto...jas pravev vo juli mesecov koa dobiv ogromni bolki imav kako pred taka i za vreme na cikluaot...nikogas prethosno ne sum.imala simptomi..sea imav...stvarno cudno...

10. em4e_baby

em4e_baby Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2015
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    839
    Дали е можно од прегнилот да имам волку обилна менструација?!
    Никогаш вака не ми било..

11. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Jas imav mesecov epten..obilno so partali so sve..po dve uloski redev..strasno obilno i so bolki epten

На em4e_baby му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.853
    Јас морав да ги пијам само двава месеци и искуството мое е ок немав проблеми никакви нити мачнини ги поднесов нормално морав да ги пијам поради хистероскопијата што ја правев отстранував мал септум.

13. em4e_baby

em4e_baby Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2015
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    839
    Исто и кај мене.. Никогаш не сум имала волку обилно, и со партали, па си викам да ве прашам дали е тоа последица од прегнилот..
    Плус и порано ми дојде, на 25 ден, па се мислам овој месец пауза од стимулации, па наредниот да продолжам со прегнил, и плус кломифен..

14. AURUA

AURUA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.608
    Не го започнав фемара. Д-р Татјана ми го предложи кога ќе бидам спремна нова терапија да започнам и остана само на муабет и јас да се решам. Сега за сега паузирам од лекови. Само мака земам и природни додатоци, витамини за трудници секојдневно па пробуваме природно. Ако биде ок, ако не од есен пак на консултации да знам што да планирам за понатаму.

На Lavica2602 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.213
    Se nadevam nema da ti trebaat i ke si dobies dve crtki naskoro :inlove: jas cekam da ne mi dojdi,a posle mi rece dr ke mi dade sosema druga terapija.

На Searcher и AURUA им се допаѓа ова.
  16. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.853
    Колку е преглед вагинален кај ДР.Лазаревски во систина?Ви блгодарам

17. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    околу 2200-2300.

18. AURUA

AURUA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.608
    Вообичаено кај сите во Систина е 2000, 2200. Може и повеќе ако нешто испитувате дополнително.

19. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Поскапено е од 03.08 :) Така да со резерва пишав 2200-2300. 2200 беше претходно, сега гарант 2300.

На AURUA му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.853
    Фала ви девојки јас ионака носам на вакви места повеќе,ама сакав да знам отприлика околу колку е.

На AURUA му/ѝ се допаѓа ова.