Женски се заинтересирав од постовите предходни-ендометриумот претпоставувам варира со здебелување од циклус во циклус:/.На ехо знам дека се гледа,ама како се знае дали една жена е општо со слаб ендометриум?Храна исто постои погодна за него,ама сепак ова со беливе циклопрогинова ме замисли.Инаку вчера добив,и приметив дека после хсг-то во мај,немам нит пмс симптоми(болки) нит менструација болна-ништо:/,којзнае што ми се случува Ве гушкам силно
Јас секогаш имав проблем со ендометриум. Ако ме стимулираа со кломифен или нешто друго уште толку се истенчуваше. Откако ми го спуштија пролактинот под 15 се среди и неговата дебелина - зборувам за редовни циклуси без стимулации иако последниот пат и за ин витро не беше лош, ама си бев цело време под терапија со бромергон. Генерално терапиите кои се користат за стимулации, особено кломифенот знае да доведе до истенчување, заота и паралелно со него даваат естрофем. Од храна, знам дека цвекло, ананас и авокадо мислам беше добро за задебелување.
И мене кломифенот ми го тенчел ендометриумот и џабе ме дозираа 4месеци со еден пауза измеѓу нив. Потоа д-р Татјана(Њу Борн) ми рече имало други понапредни лекови со ефект на кломифен ама што не тенчат ендометриум. Се е важно за забременување. Понекогаш ког а читам за забременување како научна фантастика ми доаѓа/ Ајде да дочекаме сите 2те II.
Пред три-четири години кога јас почнував со терапии освен кломифен не се спомнуваа никакви други апчиња за стимулации. Сега знам спомнуваа и други членки дека почнале да се користат некои нови, ама не ми текнува како се викаа. Во секој случај докторот е тој кој треба да направи проценка и да ги штима терапиите. Ако кломифенот тенчи, да појача на дополнителна терапија. Или нареден пат да стимулира со друго наместо кломифен. Да не навлагам сега до толку. Во секој случај на сите ви посакувам да си ги видите двете цртки. И верувајте дека ќе ги видите.
Ако ти кажам само дека дотичната што ме '' следеше '' е една од најуспешните д-рки на ГАК за асистирана р.па ко слепа за стап бев за неа и нејзините совети во кои ни еднаш не бев известена дека мојот и така тенкичок ендометриум кломифенот дополнително го тенчи и џабе се, прегназон плус, аспирини, витамин д, естрофеми се изнаклукав све за џабе. А Татјана од прв преглед ми рече џабе се тоа што те клукале. Лекот што ми го предложи се вика-ФЕМАРА.
Искуството ме научи да не верувам на извикани доктори. И јас со години бев кај еден од нај извиканите во приватните - инсеминации, ин витро... После инвитрото кога само креваше раменици (не барав одговор за неуспех, барав план што понатаму) тотално се разочарав и реков никогашп повеќе кај него. На крај сменив клиника и доктор, кој многу повеќе ми влеваше доверба и се трудеше и покрај тоа што и самиот викаше дека нема гаранција за успех, ама ете јас успеав. Галам меше и веќе одбројувам до моментот кога ќе се гушкам со мојот син.
I jas citav za femara.ke moze podetalno da ni kazes okolu toa,na primer nacin na doziranje,od koj den pocna,sto ispita prethodno itn? I jas za niv se zainteresirav bidejki i jas imam tenok endometrium a od klomifen mi se stvaraa cisti.prethodniot mesec bev so klomifen,a ovoj so ciklo.imav ovulacija na 17ti den i folikulot sam si prsna bez inekcija.mislam go pogodivme momentot so mm pa sega ke cekam || ama tesko nekako mi pocnaa pms
Da se nadovrzam za menst. Po hsgto...jas pravev vo juli mesecov koa dobiv ogromni bolki imav kako pred taka i za vreme na cikluaot...nikogas prethosno ne sum.imala simptomi..sea imav...stvarno cudno...
Jas imav mesecov epten..obilno so partali so sve..po dve uloski redev..strasno obilno i so bolki epten
Јас морав да ги пијам само двава месеци и искуството мое е ок немав проблеми никакви нити мачнини ги поднесов нормално морав да ги пијам поради хистероскопијата што ја правев отстранував мал септум.
Исто и кај мене.. Никогаш не сум имала волку обилно, и со партали, па си викам да ве прашам дали е тоа последица од прегнилот.. Плус и порано ми дојде, на 25 ден, па се мислам овој месец пауза од стимулации, па наредниот да продолжам со прегнил, и плус кломифен..
Не го започнав фемара. Д-р Татјана ми го предложи кога ќе бидам спремна нова терапија да започнам и остана само на муабет и јас да се решам. Сега за сега паузирам од лекови. Само мака земам и природни додатоци, витамини за трудници секојдневно па пробуваме природно. Ако биде ок, ако не од есен пак на консултации да знам што да планирам за понатаму.
Se nadevam nema da ti trebaat i ke si dobies dve crtki naskoro jas cekam da ne mi dojdi,a posle mi rece dr ke mi dade sosema druga terapija.