Мене ме збуни малку. По моето Хсг мене ми се регулираше циклусот. Максимум 60дена немав од јуни па септември, под голем стрес па ми препиша матичната примолут-нор. Инаку како провери дека овулираш 27-28јули наместо да имаш циклус? Сигурна си за овулацијава? Многу чудно. А не ти пишаа антибиотик д апиеш по Хсг-то? Мене цитерал и б комплекс ми пиша.
Ни јас не знам веќе што да мислам. За овулацијата знам по исцедокот, кога правев фоликулометрии секогаш исцедокот( а го имам обилен) ми се поклопуваше со овулација. По хсг пиев Цитерал, ја прашав докторката дали да го пропуштиме овој месец поради хсг-то , она рече да не стимулираме месецов со Кломифен, а ако настане природно бременост значи имало здрав фоликул. Да не ве замарам со моиве дилеми, ќе пишам за 5 дена.
Ите како сакаме да те избркаме од темава. Една клоца и дерек во Труднички да падниш Нека е здраво и живо првото детенце
Фала @Bebulleee , ја памтам темава многу одамна и тоооолку многу членки има што се префрлија во труднички, да не речам и децата им пораснаа. Затоа знам дека сите од тука еден ден ќе се префрлиме во труднички само прашање на време е. Туку ти што правиш тука, носталгија?
Lavici ajde jas edno prasanje. Ciklusot mi e od 40-45 dena otprilika mi ide denes mi e 41 den koga bi mi bilo najpametno test da napravam? Da cekam posle 45 dena?
Mozes i denes.nemora da cekas do 45den.jas imam ciklus 28 dena i koga mi zakasna eden den bas togas imav pozitiven test.srekno Mislam deka ja procitav vo trudnicki...
Еве сум, имав мал технички проблем со телефонот и странава... Идеме од почеток...значи вака...се враќам во групава после долго време со убави вести...дечки бремена сум Таман кога решив да ставам крај на цело замарање околу темата бебе, почнав со планови за одмор, и подготовки за долго летно патување, со теретана фитнес и вежбање, со убави прошетки и уживање, со водење на љубов без никакво оптеретување ииии ете се случи Пишувам со совет до сите вас, бидете силни и издржете, извојувајте ја војната до крај и само верувајте дека од неа ќе искочите како победници и никако другачие Ве гушкам и бодрам