Ќе бидеме 10 дена сосе патот.Ќе почнеме пред одење продолжуваме таму и откако ќе се вратиме се надевам на две цртки. Девојки каша попара во мозок едниот гениколог вели терајте природно,а матичната со имунологот терајте инвитро заради имунолошкиот проблем што го имам.Што би направиле Вие да сте на мое место.Поздрав храбри феминки
Девојки, имам пишано дека се трудиме за бебе и работиме вредно со цел позитивен резултат, па за десетина дена би требало да ми задоцни ако даде Господ. Меѓутоа јас еве веќе три, четири дена имам кашлица и настината сум. Не пијам никакви лекови се трудам со прополис и чаеви да средам. Сакав да прашам дали кашлањето некако може да наштети?
Знаеш како викаат дај му на времето време...а времето лечи рани..мислан дека не постои болка поголема од таа низ која си прошла.. да бидам искрена јас после киретажата едвај чекав да почнеме со обиди..но живот триста сопки ќе ти приреди..сеуште ништо нема..но сепак желбата останува и е ср поголема..најтешко можам да кажам ми е кога ќе дознаам дрка некоја блиска е бремена..а во моментов имам многу такви..можеби психички бев спремна да почнеме веднаш со обиди но најтешко мислам ми беше минатиот месец кога ми беше терминот..не споделив со никој за моите маки освен пред некој ден на мојата најдобра другарка..ми олесна но сеуште постои тага во мене..мислам дека никогаш нема да се заборави таа болка..можеби ќе научиме да живееме со тоа но да го заборавиме тешко.. единствено ни останува да се обидуваме и да бидеме силни..
Ти благодарам многу мила, веднаш после работа ќе одам да го побарам. Се надевам нема да ми направи проблем и дека ќе ги видам тие две црти посакувани
Јас се обидувам да не мислам на тоа што ми се случуваше последниве две години, и веќе е позади мене, но сега да останам дај Боже мислам бремена мислам дека е тогаш ќе ми дојдат тие чувства What if? Но. тоа не го кажувам гласно, тоа можам само тука еве да го пишам и да споделам и прочитам некое плус позитивно искуство. Драга Лавица, јас имам околу мене сите најблиски ми се со деца или се бремени и сум многу среќна за нив, немој да ти се јавуваат такви чувства не е убаво за твојот внатрешен мир. Јас си одам по тоа правило дека секој има некоја си судбина и ние не оставаме секако ништо на случајност,но секако надежта не води и биди искрено среќна за твоите најблиски така ќе си го најдеш самата мирот и ќе ти се посреќи и тебе... Мислам дека сега ќе почнам на јога да одам бидејќи тоа мн ми помогнало на почетокот да си го најдам внатрешниот мир, ти препорачувам и на тебе
Лавици 44 ден од циклус,сабајлево тестот негативен Добивам од 40-45 дена ќе почекам уште некој ден ако не добијам ќе гонповторам тестот ако е негативен на гинеколог. Сакам да прашам за влошките тие од тианде на билна база што се 24-часовните ми рекоа помагале во регулирање на циклус.Зедов 2 кога би ми било најпаметно да ги искористам?? Ако има некоја што ги користела нека даде некој совет.
Добар ден од мене Наградена со трофеј за четврта годишнина на форумов. Да ви се заблагодарам за секоја утеха и за секоја поддршка која сте ми ја дале. Вие сте жени лавици , жени што никој не може да ги струши и жени што иако патат многу и никој не може да го примети тоа. Во овие четири години поминав многу , научив многу , се издигнав на нозе благодарение на вас , ве сакам сите , сите заслужувате да бидете Мајки ќе дојде и тоа време , кај некој побрзо кај некој покасно но Господ никој не заборава. Имало многу спонтани , киретажи, многу плачење заедно со други членки , но имало и многу позитивни тестови , частење мекици за многу бебиња од оваа тема па дури и братчиња и сестричиња Господ секогаш чува нешто поубаво за нас Гушкајте се , љубете се со вашите мажи , со љубов и разбирање се ќе се преброди . И ви посакувам многуу бебиња , бидете позитивни како и до сега ве сака ваша Бокаче
Женски најпрво честитки за сите тие со две цртки а за другите што побрзо да си видите. Еве јас после два спонтани овој одмор ќе го искористам за испитување. Дали некоја од вас правела имунолошки и генетски испитувања да ме упати малку,и дали ги има само на државна или во МАНУ? Читам на државна доста се чекало за резултати. Поздрав и убав ден *
Добро утро лепотици Заврши и мојот одмор и ко за беља ми доцнеше ми доцнеше и таман кога помислив леле готово е ми дојде и тоа на одмор после 14 дена.Го чекам да дојде Септември кога ќе се обидеме повторно со Инсеминација. Ми требаше време да ве исчитам сите за овие 20 дена што бев oтсутна. Ви посакувам убав ден и ви пишувам наскоро
Девојки вчера бев на гинеколошки преглед, неможеа да ми прават пап тест па ми одложија за денес, но ме погледна на ехо, нормално не виде ништо бидејќи и сеуште е рано, за 7 дена би требало да не добијам. Ме интересира како тој знае и дали може да види дека овулацијата е помината? Бидејки ми рече дека ми поминала овулацијата... Инаку на ехо се' изгледа здраво и како што треба
Лалето после 2 спонтани и јас ги правев овие испитувања и пишував на фемина за ова ама страната кој да се сети.Ги направив сите генетски и имунолошки испитувања и кај мене се испостави имунолошки проблем и за третата бременост ќе ме третитаат со терапија за да биде следната бременост успешна.Но за да биде бељата поголема Др.Димитров ми вели нема врска тоа со имунолошки проблем не била тоа работата и ми правеше хистероскопија и за неа пишував и сега ме советува да се правиме бебе природно без инф,а матичната во соработка со главниот за имунологија во државна ми вели обавезно инф на природен циклус и мене мозоков каша попара.Не знам што да одлучам.Иначе испитувањата сите ти се со земање крв безболни моето го знаеш и јас ги правев на државна.Ме чинеше отприлика (значи СИТЕ испитувања што се прават на генетски и имунологија)околу 9,000 денари,и се чека да ама ние со сопругот ги замоливме нешто побрзо ако може и чекавме околку недела две(ако можеш да се извадиш и да им речеш во постапка сум за инф ве молам за побрзо)може и побрзо да биде,замоли ги,кај нас успеа и ние малку почекавме ама резултати добивме.Позззззз
Штом др Димитров кпј е специјалист за лекување стерилитет и ивф ти рекол да пробате прородно односно дека имате шанса за природно да забремениш поработете на случајот.А за спонтаните претпоставувам кога ќе останеш бремена ќе ти даде др терапија за да имаш успешна бременост.