Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Laleto89

Laleto89 Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2017
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    73
    Фала ти многу,главата ми е на сите страни,утре одам по упати па ќе видиме како ќе излезе. А само ти имаше испитувања или и сопругот?

2. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.787
    Допаѓања:
    145.330
    @Martka ако можеш природно да забремениш зошта да се изложуваш на инвитрво.
    За жал бременоста постигната со инвитро не гарантира дека ќе заврши без спонтан.
    Со среќа. Да биде овој пат се како треба.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Исплачи се така ќе ти помине.
    И нареден месец те чекам со позитивен тест

Па се гледа дека е помината овулација,го гледа ендометриумот ги гледа јајниците, не му ја думи многу си знае докторот што треба да види.А ако не добиеш за 7 дена тогаш супер се знае што следува со лесно нека е само и да не добиеш да расте мешето што побрзо.Поздрав мила

Последна измена од модератор: 15 август 2017
    На irenna, Lara 27 и Searcher им се допаѓа ова.
  4. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    Prv pat slusam deka zaradi spontan se preporacuva ivf sekako ako pred toa dva pati prirodno si zabremenila nemas potreba od maltertiranje. Na @Martka mislev.

На Martka и Lara 27 им се допаѓа ова.
  5. Searcher

Searcher Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2017
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    136
    Ти благодарам мила многу, ова 7 денови ко 7 години ќе ми се ама ќе се трудиме да не мислиме многу :wasntme: :hug:

На curlyhair, fina erika и Lara 27 им се допаѓа ова.
  6. МилеПаника

МилеПаника Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    90
    .....valjda ja gleda jajce kletkata kako topce ili mozebi matkata e porazlicna po ovulacija ili ednostavno presmetal/a......po moe :D

На Lara 27 и Searcher им се допаѓа ова.
  7. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    По жолтото тело се гледа дека имало овулација.

На curlyhair, Lara 27, bokace и 3 други им се допаѓа ова.
  8. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.347
    Допаѓања:
    28.375
    Лавици дали имала некоја како симптом на рана бременост дијареа???
    Со мојот шашав циклус од над 40-45 дена по апликација,секрет и болки во јајници овулација имав околу 28 јули тој период имавме и односи,навака сме немале више ризичен однос.
    Од тогаш се поминати 17-18 дена јас сеуште немам добиено требаше завчера.Тестот вчера негативен јас имам дијареа,главоболки,чат-пат вртоглавици пред некој ден имав менструални болки реков добив ама ништо.Да одам на гин по секако ќе ми речат рано е ништо не се гледа...
    Совет??

9. МилеПаника

МилеПаника Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    90
    zosto da ne se gleda??? ili napravi ispituvaje preku krv?

На Lara 27 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Го најдов , го земав и негативен :)
    Ќе си закажам преглед , вештеркава ептен се заборави :)

11. Nakovska

Nakovska Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2016
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    70
    Девојки пред се здраво на сите, нова сум на форумов и бидејќи темава ми е релевантна некако длабоко се задлабочив во читање и плачење... Пробувам да останам бремена веќе 3 години и ништо, никој не знае за ова освен мојот сопруг и искрено не сакам со никој да го правам муабетов бидејќи ми е многу болна тема, но се надевам дека ќе можам со вас да разговарам бидејќи мислам дека вие сте единствени кои навистина ќе можат да ме разберат. Ме скршуваат кога сите ќе ми речат ајде до кај сте, бебче кога планирате... Премногу ми е тешко, се трудам да бидам силна и да не се откажувам, но од ден на ден се повеќе ме доскршуваат негатиивните тестови, разговорите за бебиња, некоја блиска останала бремена и сл. Имам страшно добра психа, но периодов ми е некако особено тежок и се осеќам како да се наоѓам на работ на депресија. Ќе ве замолам за некаква помош, совет, не знам веќе уште што да направам за да останам бремена.

На PeachGirl, Lara 27 и Sparkles27 им се допаѓа ова.
  12. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2017
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    923
    Добредојде @Nakovska побрзо да си одиш од групава:)Тука има место за сите кои се во таква фаза од животот.Сите ние имаме една желба а тоа е бременост:inlove:Се што ти лежи на душата можеш да си пишеш,мене периодов ми е таков па сум почесто на групава иако искрено одвај чекам да се тргнам:rofl: Што се случува со вас?Дали имате направено целосно испитување?Кажи ни нешто повеќе за твојот случај па секоја со своето искуство ќе се обиде да помогне...

На curlyhair, Momichka, Nakovska и 3 други им се допаѓа ова.
  13. fina erika

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Добро дојде мила и ти ја давам целата поддршка од се срце.Дали се имате испитано со сопругот и која е пречката за забременување.Дали имаш некој проблем ти или сопругот.Се надевам дека за кратко ќе се задржиме во темава и сите ќе се допишуваме во труднички, ти ја посакувам сета среќа.

На curlyhair и Lara 27 им се допаѓа ова.
  14. Nakovska

Nakovska Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2016
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    70
    Се е во ред со нас, се имаме испитано, уште кај кој доктор не отидов, уште што не проверив, и на крај пак ништо... А најтешко од се ми паѓа кога ќе ми кажат дека некоја не сакала дете а по грешка останала бремена и сега мора свадба да прави, а некој како нас што се моли за бебенце...ништо!

На curlyhair, Lara 27 и fina erika им се допаѓа ова.
  15. fina erika

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Мила три години за обидување и не се малце штом е се во ред со вас тогаш е изгледа прашање на време.Не ли ви предложил матичниот некоја солуција за да не чекате толку.
    Јас се обидувам девет години имав една успешна бременост но за не заврши убаво.
    АЈДЕ што е наше ќе си дојде се молам за сите тука во темава.

На curlyhair, Melinda85, Lara 27 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Дoбредoјде милa и штo пoбрзo дa си oдиш вo труднички :*

На curlyhair, Nakovska и fina erika им се допаѓа ова.
  17. Nakovska

Nakovska Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2016
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    70
    Знам дека мојава ситуација не е најтешка... Читам по форумов и плачам за сите, има многу од вас што се во многу потешка ситуација од мене и искрено се надевам дека на сите ќе ви се исполнат желбите и дека сите ќе нишкате бебенца. Последна опција што во моментов ми е останата е да одам во Штип во Поликлиника Др. Органџински и се надевам дека ќе добијам некаков подобар совет и дека ќе најдам решение.

Благодарам и се надевам :)
    Денов ќе ми биде особено тежок бидејќи моментално очекувам да дојде јатрва ми која сега скоро дозна дека е бремена по втор пат и беше разочарана бидејќи не сакала баш сега уште едно бебче сакала понатаму... Кога ми кажа ми се плачеше и од среќа за неа, и од лутина поради неблагодарноста... И така денеска тоа ќе ни биде муабетот...

Последна измена од модератор: 15 август 2017
    На curlyhair, Lara 27 и fina erika им се допаѓа ова.
  18. МилеПаника

МилеПаника Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    90
    Dobredojde i daj boze pobrzo da si stanes trudnicko :D zosto ne ste probale so insemenacija??? sto vikaat doktorite??

На Lara 27 и Nakovska им се допаѓа ова.
  19. Nakovska

Nakovska Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2016
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    70
    Немаме пробано со инсеменација бидејќи решивме првен природно да пробаме ама како што мине времево најверојатно тоа ни е следниот чекор.

20. МилеПаника

МилеПаника Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    90
    Mene isto veke pocnaa da ne prasuvaat "do kade ste na toj plan, rabotite li"?- Ne cekame ti da ni objasnis :D Iskreno se nerviram na tie glupi prostacki muabeti, ne sme nitu maloletni a fala bogu nitu maloumni, dvajcata so obrazovanie, valjda znaeme sto treba i kako!!! Iskreno se obiduvame samo 5 meseci (a "zlite usti "ni broele od svadba) i ne smetame iskreno deka treba da trgnuvame po doktori i da si stavame nepotrebni dopolnitelni stresovi (i onaka periodov gi imame premnogu). Neznam vie kako se nosite so tie prasanja i muabeti, no mene iskreno mi smetaat i ne sakam da me prasuvaat i da mi nametnuvaat nepotrebni grizi i stresovi!

На curlyhair, Lara 27, Lavica2602 и 2 други им се допаѓа ова.