Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Nakovska

Nakovska Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2016
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    70
    Леле душо потполно си во право. И мене страшно ме нервираат тие муабети, а и убаво рече, наметнуваат дополнителни стресови. Во такви ситуации само се смеам и им викам ајде има време ќе биде, а во натре душата ми се кине. Само тоа е, нема што да правиш... Како и да е вие сега почнувате имате време верувам дека се ќе биде во ред па наскоро ќе ни кажеш дека мешето расте :D

На curlyhair, Lara 27, fina erika и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.855
    Препораката за инф ми е заради имунолошкиот проблем што го имам,а не за спонтаните.

3. МилеПаника

МилеПаника Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    90
    I momentot koga odam po ulica sekoj sto me znae i neli normalno ke go pozdravam "diskretno" me poglednuva vo stomak! :D O boze! Sekoj e "zagrizen sto cekame" koo da nie nesakame dete! No ko sto rece edna moja asistenkta- sekoj ti vleguva i ti se mesa vo matka! Se nadevam naskoro ke im zatvoram usti :D

На curlyhair, em4e_baby, Lara 27 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Nakovska

Nakovska Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2016
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    70
    Хахаха ме изнасмеа на сета мака. Навистина е така и смачено ми е од такви луѓе. Бидејќи рано се омажив на 20 години сите мислеа дека сум бремена и истото го поминав и јас. Секој што ми честиташе ме гледаше во стомакот. Де бре луѓе божем не може некој да се омажи од љубов !!

На curlyhair, lalapo, Elenota и 6 други им се допаѓа ова.
  5. МилеПаника

МилеПаника Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    90
    BAS taka :D

На Lara 27 и Nakovska им се допаѓа ова.
  6. Nakovska

Nakovska Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2016
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    70
    А да, и заборавив да кажам... Пред неколку години од стрес за прв пат не ми дојде неколку месеци и на лекар ми дадоа хормоска терапија. Откако ја испив добив и ми траеше цел месец. После тоа ми се пореметија хормоните и пиев терапии и успеав да ги средам сите хормони, но почна нередовно да ми доаѓа. Тогаш решив да не почнувам пак со хормонски терапии и решив да пробам на природна база. Можеби имате слушнато за чуваркуќа измешана со мед. Луѓенца тоа е чудо од лек од кога почнав да го пијам се ми се врати во нормала. Тетка ми имаше проблем, и најдоа многу цисти и требаше да ја прават операција се да ја чистат. Почна и она да го пие и се и се исчисти. Така да ако имате некој сличен проблем пробајте, можеби ќе ви помогне и вас.

На curlyhair, lalapo, Melinda85 и 7 други им се допаѓа ова.
  7. Searcher

Searcher Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2017
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    136
    Јас пред да добијам имам дијареа, дијареата не е симптом на бременост колку што сум информирана. Симптом е тоа што ти касни ^_^

Мене пред циклус често ми се појавува дијареа, не е тоа знак за бременост. Тоа што ти доцни е знак за бременост. :clap:

На Lara 27 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Дали имате направено спермограм и хсг?
    Дали имаш пратено овулација , може гиниколог да те стимулира со кломифен за да дојде до бременост природно.

На Lara 27 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Милa пoдршкa пoмaгaјте се oсеќaм кaкo бaлoн пред пукaње :@:@:@ мoжи oд клoмифенoт и циклoпрoгинoвaтa немoжaм дa издржaм ;( се oсеќaм кaкo 90 килa дa имaм :( a утре сум нa фoликуметријa дa видaм штo се случувa

На curlyhair му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Нормално е :/

11. Nakovska

Nakovska Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2016
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    70
    Хсг немам направено до сега, овулација имам пратено а гинекологот ми рече да пробаме прво без ништо а понатаму за со стимулација. Најискрено до сега на ниеден гинеколог не му верувам, сите се однесуваат како да не се замараат, разочарана сум премногу од сите и поради тоа подолг период немам отидено на преглед а и не можам да ја слушам веќе првата нивна реченица ,,Знаци на бременост нема"...

На fina erika му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    ;(:sweat:;(

13. Nakovska

Nakovska Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2016
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    70
    Верувам дека ќе издржиш душо, колку и да ти е тешко само сети се за што го правиш тоа и ќе ти биде подобро :l:

На Andonia му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Кaкo немaш нaпрaви си дa видиш дaли се прooдни кaнaлите и ќе јa видиш мaткaтa првo тoa требaше дa прoвериш јaс сaмa си бaрaв aкo не бaрaв и немaше дa ми речи дa прoверaм хсг милa

На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    А каков е спермограмот?
    Сепак станува збор за период од три години , сите ние тука поминуваме или сме помонале низ тие врати и сме ги слушале тие реченици. Но мора да се најде проблемот каде е за да може да се реши тоа.

На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Сaмo ми се ;(плaчи

17. Nakovska

Nakovska Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2016
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    70
    Па до сега никој ми немаше речено да проверам а и искрено не ни знаев дека воопшто тука го прават тоа испитување.

18. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Дa си нaпрaвиш мoе мислење сегa ти си знaеш и дa си пoбaрaш.
    Кaкo рaбoтaт не ми е јaснo дoктoрите aбе 3 гoдини зa нив aкo се мaлку зa нaс се мнoгу мнoгу мнoгу

19. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.088
    Допаѓања:
    6.587
    @Lara 27 абе си ронкат. Никој од нив не се замара ако сами не си бараме.
    и јас како тебе сама си барав Хсг. И ми рече, абе што ќе ти е, здрава си. Море дај да видам велам, нека сум пак здрава.
    + Како што читав низ форумот, хсг бараат и за инсеминации, знаев дека не сакам да губам години надевајќи се, туку преземајќи ги работите во мои раце.

@Nakovska имаш еден куп одлични совети.
    1. Хормони на трет ден испитај
    2. Побарај Хсг
    3. Спермограм. Ова е Must do. Мора и маж ти да се активира со тебе. Три години не се малку, зошто да се мачите.
    Се надевам дека пред да стигнеш да испиташ ќе се пофалиш со II :inlove::hug:

На curlyhair, Nakovska и Lara 27 им се допаѓа ова.
  20. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    Лавици мои немам на кој да си кажам..слушам плачење од другата соба и кога да видам ја земал мм облеката на малото анѓелче и му збори"сине што правиш сам горе зошто не напушти ајде сега тато ке спие ти дојди бар во сон да те видам" ми се кине душата неможам да издржам толкав маж плаче липа... до мене си спие внуката ја осеќам како моја кога плакам ме гали душа..зошто волку боли? Ама морам да сум силна морам за да можам еден ден да бидам мама...