Инсулинот го проверував во Ремедика само не се сеќавам точно колку ме кошташе бидејќи го проверував заедно со многу други хормони, ама ако не се лажам некаде околу 800 денари мислам дека беше.
Ај добро ви утро љепотици Мене нешто ми се поремети циклусот од како пиев вино и рузмарин,минатиот месец два пати добив (второто добивање беше повише кафеаво отколку црвено...се извинувам на описот). Така да сега уствари појма немам кога треба да добијам . Знаци за добивање ..читај зголемени гради нема и така останува уште некој ден да си почекам па да одам на доктор да видам што се случува. Одааамна сме немале позитивен тест,ајде на виделина сработеното домашно на одмори Ми фали една членка не сакам да ја тагнам(си знае она),дај Боже за убаво да не израдува Ја одужив малку извињавам се Сите ве гушкам
Здраво мила И кај мене овулацијата е слаба па ја стимулираме со кломифен а неколку пати имам примено инекција прегнил еве сега се спремам за третата инсеминација. Остави му на докторот и имај верба во него он си знае што треба да направи. И никогаш никогаш не губи надеж тоа ти е мој совет Те поздравувам и имај убав ден
А јас сеуште чекам... еве почнаа гради да ме болат и ми се зголемија, главоболка јака имам и сум поспана до толку што и за работа каснам... Некако имам чувство дека нема да биде и овој месец ваљда дека навикната сум на негативен тест ( иако не се многу ). Можеби дека не верувам таква среќа да ме снајде толку бргу мене без да се помачам... Сепак уште 5 дена ќе чекам, си велам не е многу, ама еве ме гребе одвнатре што ќе се случи...
Не му ја мисли многу знам како да ти одат пеперутки во стомакот. Инаку симптомите се исти и за добивање и за бременост.А и да е негативен тоа ти е се навикнавме више.
Девојки да ве прашам нешто,сакам да испитам пролактин зашто сум на терапија веќе еден месец со бромергон 2пати по 1/4.Не ми беше над референтната вредност негде 21,9 .Е сега дали треба трет ден од добиено да чекам да проверам или може кога било.Поздрав и убав ден
Јас сум под терапија на Достинекс, и неколку пати сум го испитала пролактинот а да не ми е трет ден. Матичната ми има кажано дека за пролактин, тсх нема врска кој ден од циклус ти е.. Нека ме поправат поискусните членки..
@Lanic било кој ден од циклус, само да си одморена и смирена, да имаш спиено доволно, да немаш односи вечерта пред проверка и мислам дека не треба да е веднаш по будење, највисок е пролактинот преку ноќта. Сум заборавила точно нека ме поправат девојките ако не сум во право за нешто.
И јас сум полничка а па и плус тој период поради хормоните и се поправив и луѓето одма скокнаа до заклучоци
Истото ми се случуваше и на мене,и кога бев слаба јас си имав стомак таква ми е конструкцијата кога се дебелам највеке се дебелам во стомак.Истите коментари од типот конечно ајде нека ви е со среќа а јас само ќе одговорев со кнедли во грло дека нема уште ништо ново, кога ќе ги погледнев уште од далеку како ме гледаат во стомак како со нож некој да ме бодеше.Ама по 13години веќе валда се изморија и тие од гледање во мојот стомак.Конечно се изморија и тие, зошто јас од нив одамна бев изморена.Сега сум малку пораат.Ајде мили женички ке чукне и нашиот час кога нашите стомаци ке бидат големи ама не од дебелина туку полни со бебуши.Научив да верувам и во ова силно верувам еден ден сите ќе успееме.
и јас сум под терапија на достинекс веке еден месец и на контрола сум за 3 месеци ,12ти ден после менструација, а прв пат кога проверив беше на 13ти ден. Мислам и јас дека нема врска кога,само да не е ни рано ни касно а да е човек смирен и опуштен.
Добредојде и да си одиш ама во труднички Ти позжсакувам сила да издржиш и позитива да успеете да сте позитивни до целта. Опушти се и нека не те засегаат муабетите, најлошо нешто е да те погодува секој збор во врска со тоа. Господ е за сите и има план за сите. Ние само треба да сме смирени и присебни и да го чекаме моментот кога ќе се радуваме на исполнетата желба. Секое добро мила.
Девојки ај ве молам кажете ми добар уролог....итно ми е...сигурно има негде ама не можам да барам моментално...Фала од напред
Здраво женски јас само да ве поздравам и кај нас уште нема ништо баш кога сум во овулација јас ќе се наљутам нешто со мм и ништо се надевам инсеминацијата во септември ќе ми биде успешна ви посакувам две цртки на сите што сте во очекување ве сите
Денес имав некој воден исцедок, не изгледаше како бело прање, туку беше проѕирно и водно... Се случи еднаш и ете повеќе го нема... Уште три дена фалат до (не)доагањето, веќе чувствувам болки долу кај јајниците и како што реков градите се болни и потечени... Што би можело да биде тој исцедокот?
Здраво девојки...мене ми поминаа деновиве на овулација..ама ме интересираше дали некоја имала слично искустви..при односите со мажето имав болки кај десниот јајник..и се случила на некоја?