1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Ееее срцка, камо да бев, и објаснувам за кога бев бремена, ама го изгубив бебето 8-9 недела, лани во октомври. Така требало да биде, сега се обидуваме пак за бебче :inlove:

2. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    а кај секого се појавува тпј кафеав исцедок при имплантација или не мора да значи?

3. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.052
    Јас имам прочитано, дека не мора да значи. Нема баш кај секого.

Да те негирам мила, токму може да биде или кафенко, или црвенкасто. Се случува кога пука фоликулата. А сето тоа со провидниот секрет си стои, и тоа го има за време на овулација. А на оплодената клетка и треба време од 7 до 10 дена за да се вгнезди во матката.

4. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    И јас знам дека не се појавува кај секого, како што кај секого не се истите симптоми на бременост, за добивање...

5. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    За ова со имплантацијава и овулација, она дека рече од завршената менструација и поминале 10-тина дена и и се појавило кафеавиот исцедок, што значи тука некаде може да се случи и имплатацијата, имало време да се вгнезди ако е останата бремена веднаш од циклусот, зашто на мене исто така ми беше со кафеавкото од имплантацијата. Како и да е, и тоа кај секого различно, никој неможе да знае точно, а поготово ние што знаеме вакви работи од што сме чуле или гинеколог ни кажал или сме прочитале на интернет, барем јас се вбројувам во тие :tmi:

6. medolino

medolino Активен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    Дали ако имам кафеав исцедок можам да имам односи и да се обидуваме за бебе или штети нешто тоа, зошто сеуште незнам дали сум бремена рано ми е, тестото ми е негативен на 5-ти ден од односот, а денес ми е плоден ден :)

7. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Обидувајте се, зошто не би можело и што би можело да наштети? Батали плоден-неплоден ден, саат, минута, неможете на закажано точно ептен да потрефите, терајте си, водете си љубов, колку почесто, толку посигурно да се начека јајце клетката и машкиве да ја окупираат :lol: Сепак, како што ти пишав порано, јас се мислам според деновите што и како, дека веќе е бидната работа ;) :*

8. medolino

medolino Активен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    Дај боже, ќе видам во четврток или петок ќе одам на гинеколог :o

9. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Исто и јас те советувам да не ги гледаш многу плодните денови,зашто не секогаш можеш да го начекаш оној вистинскиот ден,дај боже да е бидната работата,ако не е ви посакувам што поскоро да се израдувате :!:

10. La-Dy

La-Dy Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    9
    ne gi gledaj plodnite denovi nikogas jas za vreme na menzisot ostanav bremena :) :)

На eci85 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. butterfly.mk

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    Со мм се обидувавме за бебе и ништо.Ми рекоја на 3 ден од менструација да направам хормонски тест и мм спермограм.Хормонскиот се прави преку крв така?+

12. Akuserka

Akuserka Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    4
    Да преку крв се прави,тоа матичниот ви го советуваше?
    Со среќа.... :hai:

На butterfly.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  13. butterfly.mk

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    Да да матичниот, прашав зашо некои велат додека имаш добиено не треба крв да ти земаат ама ајде,така треба :D инаку фала за среќата ми треба и тоа како :D

14. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    La-Dy и јас негледам плодни неполодни денови...но сакам да те прашам во кој ден од менс. имавте односи?имаку имам многу редовна менс.и ми велеа да пробаме баш кога имам,претходниот месец пробавме но ништо...но сега осекам болки во десниот јајник и во грбот исто како да треба да ми дојде а веке сум во 15ден од кога ми заврш,дали е можна бременост или... ;) :*

15. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    значи хормонски тест сеправина 3 , на 7 и на 14 ден од добивањето на менструацијата, или на 21 беше, не се секавам, важно 3 пати матичниот генеколог ти дава упут и ти објаснува, на 3 ден обавезно се прави првото испитување без разлика дали е обичен ден или недела, бидејќи за хормонално испитување мора да се запази денот, па работат и викенди, од сабајле, па после тоа резултатите ги носиш кај матичниот генеколог, и тој ќе ги види и ќе ти каже дали да продолжиш со другите 2 испитувања, бидејќи ако се е во ред со првиот тест со хормоните голема е веројатноста да е се во ред и со останатите, па нема потреба да ги правиш, а ако има некои отстапувања се продолжува и со другите 2... мислам дека добро ти објаснив

16. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    da jas napraviv hormonskite isp so uput od maticniot gin na 3 den od menstruaciata ti zemat krv i posle 3 dena rezultati jas gi napraviv vo drdzavna vo novata zgrada ginikologija i mene site 5 ispituvanaj mislam deka mi gi napravija fala gospot bea normalni se nadevam i tvoite pozz i ne e skapo mislam deka okolu 500 den se pozdrv ]:) :rofl:

17. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209
    сега уште ти преостанува да ни соопштиш убави вести :rofl:

18. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    toa mi e najgolemata dzelba pozzz

19. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    да, толку се, се ми беше во ред, и пак не останав и затоа отидов на хцг, испитувања на проодност на канали, ама открија дека и со каналите е се во ред, проодни се, но многу тесно грло на матка сум имала... па неможело ни да се стигне до каналите :P па сега ќе видиме... се надевам дека ќе успееме

20. kiki-medo

kiki-medo Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2
    jadnite nie zenite sto sve nema da probame i da izdrzime za da ostaneme bremeni neli e taka znam deka sum vo pravo se bi dala ze edno malecko

На slimy и La-Dy им се допаѓа ова.