Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. Olgica.bu

Olgica.bu Истакнат член

TORCH можеш да испиташ во дρжавна болница изнезува 800 денаρи, и во авицена можеш да испиташ изнесува 3000,00 денаρи. И на двете места исти ρезултат ќе добиеш. Поздρав

Lara 27 likes this.
  2. Laleto89

Laleto89 Активен член

Во државна ми кажаа дека немале реагенси па затоа барам на приватно да испитам,инаку другите испитувања ќе ги правам на клиника освен и ако и за тие немаат реагенси па да морам пак на приватно

Lara 27 likes this.
  3. lalapo

lalapo Популарен член

Torch во дијализа Струга изнесува 150 ден,со упат од матичен гинеколог. Јас таму секогаш испитувам и се точни резултатите.

Lara 27 and Lavica2602 like this.
  4. Olgica.bu

Olgica.bu Истакнат член

И мене гинеκологот ми пρедложи во Стρуга ама јас сите испитувања ги имам пρавено во дρжавна болница па затоа таму испитувам. Во Авицена е 2990 денаρи не може со упут во авицена, можеш сκρиен шеќеρ да пρавиш со упут во авицена Тоρч на пρиватно е.

Lara 27 likes this.
  5. fina erika

fina erika Популарен член

Добро утро убави дами:*
    Еве јас со утринско кафе ве читам за ТОРЧ не е лошо да се праша дали го испитуваат и во МАНУ.
    Само сакам да ви посакам убав ден и со нетрпение го чекам Септември за втората инсеминација и се надевам дека овој пат ќе биде работа.
    Имајте ми убав ден ве поздравувам сите и наскоро да се пофалиме со позитивни тестови:*:sun:

Nakovska, Lara 27, PeachGirl and 10 others like this.
  6. Beatris

Beatris Популарен член

Здраво девојки и од мене! Во недела се враќаме од Грција, многу убаво си поминуваме, цел месец уживање, но немавме време да бидеме активни, плодните денови си поминаа, а ние се изморени од шетање. Оваа недела сме по опуштени на Халкидики сме, имаме време за се, но мислам дека е веќе касно. Од септември почнувам со нова работа и неколку месеци мора да почекам, да добијам договор. Не ми се чека ни најмалку, но ете така се поклопија работите, едноставно така требало да биде. Со среќа на сите, ве следам и очекувам од септември многу позитивни резултати!

7. Momichka

Momichka Популарен член

@Beatris сите одмори со мм ни беа такви. Шетање, шетање, шетање.
    И еден повоздрасен соработник на мм, го прашал, абе вие немате деца, и вели не.
    И овој рекол, еј и мене ми беше така тешко тоа правењето на деца, ама успеав да направам на најдосадниот одмор :lol:
    Бевме решени оваа лето да одиме на најдосадниот одмор и никаде да не шетаме. Двете II не спреварија, така да оваа година без одмор останавме.
    Ти посакувам и тебе да не стигнеш на таков досаден одмор (fingers)

Nakovska, Lara 27, curlyhair and 7 others like this.
  8. Laleto89

Laleto89 Активен член

Готово женски го направив торчот во авицена,сеа ми закажаа во петок на трансфузиологија па да видиме што ќе бидне и таму. Убав ден на сите :):):inlove:

Lara 27 and fina erika like this.
  9. fina erika

Kaжи ни ги резултатите кога ќе бидат готови во авицена на приватно ли го плати испитувањето.

Lara 27 likes this.
  10. Laleto89

Laleto89 Активен член

Во петок ќе се готови па таман ќе ги приберам и тие.Го платив на приватно, 3500 ден. А инаку овие испитувања од трансфузиологија се надевам одма ќе ги завршам ама за резултати колку се чека? Ги немаше во авицена сите инаку таму се ќе направев,денес бев за Скопје само за да ми закажат на клиника и немало шанси за денес да ме примат.

Lara 27 and fina erika like this.
  11. МилеПаника

МилеПаника Активен член

izvini, a za sto se pravat ovie ispituvanja???

Lara 27 likes this.
  12. Laleto89

Laleto89 Активен член

Па во мојот случај заради повторувачки спонтан, торчот е за рубеола,херпес симплекс,токсоплазма и цитомегаловирус а другиве ми се д-димери,афа, фактори на хемостаза итн. Ако грешам нека ме поправи некој :)

Lara 27, Lavica2602 and fina erika like this.
  13. МилеПаника

МилеПаника Активен член

• Ве молиме користете кирилица.
    Zenski da ve prasam dali nekoja ima misli kako moite :D Dali nekoja sekogas ko ke dobie se prasuva sepak da ne e bremena- posto neli ima i takvi koi se bremeni no dobivaat. Mene mi e postojano toa vo glava, ovoj pat dobiv nekoi 7-8 dena porano i eve veke 5-6 dena imam samo po malku i postojano mi e toa vo glava. Sum umorna i pospana, ama pa doma ne sum pribrana od rabota i obvrski, normalno e da sum umorna, a od druga strana i cesto znae da ciklusot mi trae okolu 8-9 dena.....dali nekoja se spravuva so vakvi misli i kako???.....ubav den na site :*

Nakovska and Lara 27 like this.
  14. fina erika

ОХХХХХХОО мисли али сакаш мене последниот циклус ми доцнеше 14 дена и имав некој кафен исцедок и оп си реков готово е а подоцна си добив убаво.ВО глава само фантазии;)

15. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

И јас драга така деновиве си размислувам.Добив баш кога требаше имплатанциско крварење да имам,добив на 20дена и се си мислев да не сум сепак бремена ама кога видов три дена како ми тече си викам нема шанси хахаха тоа е кога нешто човек посакува надежта секогаш е тука чак и во невозможни ситуации(facepalm)

16. МилеПаника

МилеПаника Активен член

Pa da, nemoze na sekoe dobivanje test da pravam da ne sum slucajno, gluposti moi :D ama edna koleska mi ima kazano deka ona tri meseci si dobivala najnormalno i cetvrtiot i kasnelo i koga otisla na lekar i kazale deka e veke 12 nedela, deteto sega i e 25 godini :D i sega ja toa u krpce vrzano u glava i si se glupiram :D ama valjda taa menstruacija ne e ko normalnata so obilni krvarenja....so znam veke!

Nakovska, curlyhair, Lara 27 and 3 others like this.
  17. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

:rofl:Хахаххаа те разбирам и јас сум иста :D но има голема разлика во бојата и количината,ама ете пуста желба и надеж што ни прават:D

Nakovska, Andonia, curlyhair and 4 others like this.
  18. Anexy

Anexy Истакнат член

Дали некој има искуство со д-р Дејан Сарчевски за подобрување на спермограм? За тие што не знаат тој се занимава со квантна медицина. Гарантира дека со 7-10 третмани има подобрување за 50%, а гарантира 100% успех.
    Исконтактирав со него и некако многу беше позитивен и убедлив дека со третманите и витамини ќе има огромно подобрување на спермограмот и покрај тоа што сопругот има варикоцела на граница на лев тестис.

fina erika and Bebulleee like this.
  19. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Здрaвo пoдршкa дa ве пoздрaвaм сите :* ве читaм и ве гушкaм сите :hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug:
    Ајде дaјте некoј тест пoзитивен

Nakovska, Lavica2602, Andonia and 8 others like this.
  20. Bride to be

Bride to be Активен член

Здраво нова сум на темава можеби и малце ми е утната но дали може да ми помогнете да ми кажете дали треба да се прават некој брисеви пред бременост или тоа не значи ништо