Пожелно е да направиш јас си направив пред да останам и после во бременосот пак ама поубо е ако имаш некоја бактерија барем нема во бременост да ја лечиш туку пред бременост
ок а каде е подобро во приватна или државна да одам и што се друго треба да се направи пред бременост освен ПАП и брис нешто друго?
Матичната ќе ти кажи се почнува со брис пап тест па после испитуваат хормони па недај боже да треба стерилитет и ред др работи... а кај мм сперматограм ќе ти речат да направи според процедурата како шо си е редоследно баш ќе побарам мене ми дадоа од кај матичната список шо се се испитува пред бременост и недај боже ако потрае процесот на зачнување и др работи ама да го побарам после и ќе ти пишам
И ние ненаправивме сперматограм а хормони после спонтаниот испитав предходно не само до брис и пап тест стасав па останав бремена па спонтан па после пак наново се плус со хормоните комплет
Pijaj si to e ubo jas od zegin si pijav folic acid 400mg 300denari 100 apcina na prirodna baza od natural weath mislam se so zolto kapace
Извини што ти досаѓам но искрено ми требаат совети и од што секој ми кажува по нешто не сзнам што да правам а до сега не сум минела низ овоа.Што ќе ми кажеш за огестан таблетите?
dali e ovoj doktor toj sto stava kako plockicki sto treba da gi nosis, kako baterija od saat sto e gooleminata??? nesto sum slusala deka postoi doktor koj te priklucuva na nekoj aparat nesto i na glavata te povrzuva i "te programira" na nacin sto tie plockickite so lepenka gi nosis neznam kolku vreme i deka eve luge sto imaat problemi so krven pritosk, glavobolki, srce....bile zadovolni. neznam kako se vika doktorot no sum slusnala deka se naoga okolu klinicki centar vo skopje. neznam koku ti pomognav
Би ти советувала спермограм прво после пап и микробиолошки. Ако веке планираш бременост може и ХСГ да направиш. Не би се согласила дека не треба да се брза со спермограм,зашто ако не дај боже има некоја бактерија да се почне со антибиотици на време. Ти посакувам што поскоро да не израдуваш со позитивен тест
А зошто да си прави стресови пред време? Шест месеци е доволен период да се опуштени и да си водат љубов без оптеретувања. Ако и тогаш не бидува сосем во ред е да се почне со испитувања. Некогаш сами си ствараме непотребни сикирации.
Девојчиња, за дружба не е пресудно, ама многу попрегледно и почитко е кога се пишува на кирилица. Ве молам посветете 2 мин за да наместите кирилична поддршка на тел/компјутер/таблет. Инструкции има во цитатот што следи, а на следниот линк може да побарате помош ако ви треба. https://forum.femina.mk/threads/Како-да-пишувам-кирилица.639/page-7#post-3324578
Тогаш и хормони нема потреба да провери,нели Јас само дадов мислење а на членката си е што и кога ке си провери. Праша и одговоривме сите различно она нека си одлучи.
Девојки, како што пишав пред некој ден, овој месец на 18ти ден од циклус почнавме со односи, мислев дека е веќе касно. Но вчера имав некое чудно чувство, нешто како грчеви во јајниците и слаби болки. Ме интересира дали по односи ви се случило вака, како некоја реакција да имав, а и неколку дена имам исцедок како што се опишува дека е при овулација, но веќе една недела е така, не верувам цела недела да сум во овулација. Денес ми е веќе 23ти ден од циклус, јас си сметам плодни денови од 13ти до 16ти ден.
Што ги мешаш хормоните кога спаѓаат во први и основни испитувања? Пак ќе кажам сами си правиме стресови и притисоци. Кој како смета нека си прави. Јас не би, ни сперматограм, а хсг па ич , кога уопште немаат ни почнато со обиди.
Дафи, спермограм се прави кога и хормони. Секој доктор така препорачува на почеток. Дури и прво спермограм, па после проверка кај жената. Спермограм е најлесното испитување.
Океј во ред е. Јас велам по мое не би уште пред да почнам со обиди. Да се согласувам најлесно е прво да се тргне мажот. Па после се останато.