Јас не се согласувам, една година не се препорачуваат никакви испитувања, само пап тест и ехо кај жената. Ако е се во ред, месец по месец си пробувате, не е лесно да се погодат плодните денови, т.е. да се поклопат работите. Зошто без проблем да се бараат проблеми, а веќе ако имаат очигледен проблем, тогаш се бараат причините, а од прв месец да се фати, тоа го има само на филмовите и кај најсреќните П.с. И кај најсреќните излегува дека месеци по ред пробувале, ама кога ќе кажеш кај нас од прва се фати друг е филингот
Здраво женски како сте ми? Се надевам не како мене,нервозна и изреволтирана максимум. Ги зедов резултатите од торч,е сега ми пишува дека ми е реактивен цитомегаловирус и херпес симплекс и на нив пишува IgG, што значи тоа? Денес бев на трансфузиологија и фино лепо чекав 5 саати за на крај да ми кажат дека докторката нема да ме прими бидејќи имало многу по итни случаи а јас не сум била толку итна па да си закажам за месец ипол,два.Докторката беше толку дрска што не ни сакаше да ме сослуша дека доаѓам втор пат за два дена и само треба да ме боцне. Кај може се ова на друго место да испитам па макар и на приватно (во авицена само афа,д димери и мислам антитромбин дека испитуваат). Ова ми е на упатот: фактори на хемостаза, д димери,афа, генски мутации на в леиден,протромбин, мтхфр,протеин с и протеин ц,антитромбин 3,време на крварење. Пукнав од нервози денес...
Следен пат барај ја Елена Петковиќ. Жената е срцка. Нема шанси да те врати! Вторник и четврток е во амбуланта.
Ако не можам да испитам се дотогаш ќе ја барам,инаку ако има шанси би сакала побргу да средам а не да чекам два месеци за нов упат
Приватно само Хемолаб. А Систина ги немаат сите. Еве кукла ти пишала за Елена. Оди и барај ја и ќе завршиш работа
Фала ви женски,еве една пријателка ќе праша во воена и во градска што има па да го направам бар тоа,за останатото во државна
Поддршкааа, затишје пред бура?? Вероватно сите се гушкате со мажината па затоа ве нема Оправдано. Ама чекам позитивни тестови, ве гушкам сите
Поддршко гугнете бе нешто Денес е убав празник,да ни е напомош Богородица на сите,да не благослови со рожба годинава,и нека ги чува трудниците и мајките Ве гушкам сите,и очекувам затишјево пред бура да донесе многу убави вести во темева
На помош да ни е Пресвета Богородица Дева нашата Небесна мајка.На сите да ни дарува рожба,дечиња.Бремените жени и мајки да ги чува и заштитува.А дечињата да ги благослови,заштитува и чува.Нека ни е за многу години празникот.
Нека ми е среќен роденденот и нека Пресвета Богородица на сите ни ги услиши желбите со полни утроби и раце полни дечиња вр гушкам сите
Некa ти е среќен рoденденoт милa и дo гoдинa зaеднo сo бебенце дa чекaш рoденден и нa сите мaјчичкa Бoгoрoдичкa дo гoдинa нa сите дa ни дaј бебенцa вo рaце ве гушкaм сите