1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Фоликулите дали растат јас имам две инсеминации сега се спремам за трета и дај веќе да биде аман.За ин витро мислам дека треба доста работи и неколку инсеминации неуспешни па тогаш. Но мислам дека и матичниот дава предлог за тоа, еве јас сум постара па му викам да се обидам а он вика се друго е во ред само фоликули не растат.Ајде ти пуштам среќа и да се израдуваме.

На Lara 27 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    Добар ден драги дами видов дека никој не го приметил мојот коментар и не ме ни спомнал но ако, јас пак ќе ви посакам све најубаво на секоја од вас. Имајте пријатен ден ;) :D

На fina erika, fana, PeachGirl и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.213
    Gospod te pocul Oli !

4. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2017
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    923
    Не се секирај @curlyhair и мене не ме примеруваат некогаш ама не се лутиме тука сме да си се искажеме тоа што не мачи а можеме само тука да си го напишеме хахаха Убав ден и на тебее, сеа ќе видам што си напишала ако можам да ти помогнам ќе ти пишам:inlove:

На fina erika, fana, Lavica2602 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Ајде милa дa е успешнa инсеминацијата и дa се фaтaт бебенцa ти пуштaм среќaaaa те гушкaм :hug::l::*
    А зa oвoј месец сo нoви сили сaмo не знaм дaли дa бaрaм клoмифен уште oвoј месец дa прoбaм aмa сo еднo aпче oти мнoгу гoлеми ми рaстaт фoликулите вaше мислење

На fina erika и curlyhair им се допаѓа ова.
  6. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Ненамерно и не со лоша намера не сум те спомнала и не е бидејќи не ти посакувам се' најубаво :)

Ве молам без лутење :hug:
    Никоја овде не и' мисли лошо на друга или намерно игнорира.

На fina erika, curlyhair, pile30 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Ајде дa не дoбиеш :*
    А зa нaреден месец ќе се фaти :!:

На fina erika и curlyhair им се допаѓа ова.
  8. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    @Sparkles27 па нормално мила затоа и така напишав сите си се подржуваме, некогаш и читаме ама со очите а не и со умот.
    @ Оли секако мила дека е ненамеро не се налутив дамо приметив и кажав дека ако нема гајле. Секоја си сме поддршка овде и сите сакаме да ни е најубо и да си ги исполниме посакуваните желби. На сите секое добро и не се налутив баш убаво ми дојде вака што прочитав и малку си направивме муабет. :inlove::hug::l::hug:

На fina erika, Lara 27, pile30 и 4 други им се допаѓа ова.
  9. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    2.073
    :) Си ветив не правам тест порано од 6 дена доцнење...инаку, уште нема дојдено вештерката, болни гради..некои мали грчеви во матка и тоа е засега. Минатиот пат кога останав бремена имав други симптоми...најрано ги забележав често мокрење и запек (мислев дури слепо црево да не ме боли). Сега немам ништо од тоа. Ќе видиме што ќе биде. Ќе пишам тука обавезно ;)

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Bebe 87

Bebe 87 Нов член

Се зачлени на:
    4 септември 2017
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    2
    Zdravo,jas sum nova vo forumov. Veke 5-6 meseci se obiduvame so soprugot da dobieme prinova,no neuspesno. Na pregled kaj maticniot genikolog mi kaza deka matkata mi e prevrtena nanazad i deka malce potesko ke odi zabremenuvanjeto. Dali nekoj od vas imal slicen problem? Vi Blagodaram

На fina erika му/ѝ се допаѓа ова.
  11. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.261
    Допаѓања:
    118.955
    Тoa не е прoблем зoштo тaкa те плaшaт. Тaквa е мoјaтa мaткa,нaнaзaд, a oстaнaв бременa нa пoсле три месеци прoбувaње. Ми кaжaa декa е нoрмaлнo кaкo штo е нoрмaлнo штo некoи луѓе пишувaaт сo левa рaкa (нo се пoретки нели). Те сoветувaм дa се oпуштуш и дa не мислиш нa тoa и пoсaкувaм штo пoскoрo дa си бременa:hug:

На Bebe 87 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.789
    Допаѓања:
    145.332
    И мојата е свртена назад.
    Проблем со забременување не сум имала.
    Исто и кај мајка ми. Три без проблем роди.

На Bebe 87 и fana им се допаѓа ова.
  13. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Само да ти посакам добродојде, не сум имала таков проблем како твојот мојата матка беше во форма на знакот на мерцедс но ја средив со хистеро. и лапароскопија.Се надевам на добри резултати кај тебе.

На Bebe 87 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    2.073
    И јас имам таква матка, а првиот пат без проблем останав бремена. Уживај

На Bebe 87, Lara 27 и fana им се допаѓа ова.
  15. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.213
    @PeachGirl i jas si uvrtev deka treba da imam isti simptomi kako prviot pat.i togas imav grcevi kako da ke dojde vo sekoj moment ama mi se spiese,sega damo sum umorna ne mi se spie ama nozete od kolena nadolu teski mi se kako so olovo da se dvizam.ne se nadevam ic ama kako sto kaza oli,dodeka ne dojde vesterkata nisto ne se znae.
    Da napomenam,prethodniot pat se spremav za ivf i samo lezev i odmarav namerno da se opustam i so nisto da ne se zamaram,mozda poopustena zatoa poveke mi se spiese,sega sum so mn obvrski i umot samo tamu mi e...neznam! STO E GOSPOD NIKOJ NE E,KE CEKAME!

На Lara 27, lalapo, fina erika и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Девојки направив тест, негативен е. Го направив со прва мокрача, така да точен е. Е сега ме нервира што нема абер за добивање, а после киретажата добивав редовно, точно на денот и си знаев дека ќе добијам една недела порано. Имам некој проблем сигурна сум, наредната недела обавезно ќе одам на доктор. Сакам да одам во Ремедика, кај Елена Петрова, па ме интересира дали знаете цени за преглед, пап и микробиолошки брисеви, сакам се да направам таму?

На Lara 27, fina erika и PeachGirl им се допаѓа ова.
  17. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    2.073
    Малку ме фаќа дремка ама пак си викам тоа да не ми е од што уште немам фатено ритам со спиењето после одмор. Уште нема дојдено вештерката, 5 ден веќе. Ќе почекам уште некој ден. Сепак ова со симптомите ме буни...не може се да си е нормално со организмот како ништо да не е, а е зачнат плод. Не знам, може грешам.

Жал ми е Беатрис, и да...кога веќе нема бременост барем да дојде навреме..а не вака, да чекаш...

Последна измена од модератор: 5 септември 2017
    На Lara 27 и Beatris им се допаѓа ова.
  18. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Знаеш кога ти беше овулацијата?

19. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Не знам кога ми е била, не ги чувствувам овулациите, се водам по календар. Ама знам односи кога имав, 19, 21 и 23 август.

20. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Само 3 пати во месецот имаше однос?