Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    @Beatris Сакав да кажам можеби си имала подоцна овулација од тоа што вели календарот, па затоа доцни. Или па си има бременост поради доцна овулација и рано е да покаже тестот. Не грижи се и не се нервирај, не мора да значи дека нешто ти е, можеби само малку доцна овулација.
    Јас имав месецов доцна овулација, дури на 24-ти ден. Во изминатава година сум немала толку доцна. Можеби промена на клима, влијание има и времето, ќе биде се' добро.

Јас овулацијата ја детектирам со редовно мерење базална, исклучиво поради тоа ја мерам. И кога ќе ми се покачи и остане покачена, знам кој ден сум овулирала и потоа точно за 14 дена добивам. Раат сум и ако е подолг циклус не му ја мислам дали касни или има нешто друго.
    Инаку, добив вчера доцна вечерта, а денес го сметам за прв ден. Планирам на третиот ден да проверам хормони. :wasntme:

Последна измена: 5 септември 2017
    На fina erika му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Да само три пати. А тоа има некаква врска? Јас колку што знам и еден пат во месецот е доволно во некои случаеви.

Фала ти на советите, може и јас да го применам мерењето на температура.

Последна измена од модератор: 5 септември 2017
    На Lara 27, Lavica2602 и 0ли им се допаѓа ова.
  3. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Во некои случаи да. Но не знаеме дали и ние сме во тие случаи. Затоа што повеќе толку подобро

На TheGetmaki му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Искрено сум имала и многу повеќе во текот на еден месец, па не сум имала никаков резултат. Овој месец бевме на одмор, па немавме време.

5. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Ајде Oли ќе биди нaреден месец кaј сите :!: немa нерви ве гушкaм сите дo еднa :hug::hug::hug::hug::hug::hug:

На fina erika, Lavica2602, Ruza1234 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    И јас си добив викндов,на време ко и секогаш,еве при крај е:/.Утре,задутре на депилација,и правец кај чичко доктор,заврши летен распуст,па ке си барам пак чаре и помош.Размислувам да си побарам Кломифен,ама секако со амин од др-от!:hug: До сите

На Lara 27, Andonia, fina erika и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    494
    Јас паднав во некоја депресија заради маж ми. Форсира за 2 дете, а јас бев толку релаксирана бидејќи сите тестови беа ок. Да, точно 2 и пол години се обидуваме после киретажата, ама имаме едно детенце и бев релаксирана ако треба да биде дека ќе биде. Сега веќе сум ван памет од неговото притискање. Бев на мерење на фоликули на 15ти ден (немаше порано термин) и искочи дека за прв пат во животов ми се појавил миом 1,5мм и плус сум имала на едниот јајник многу мал фоликул 9мм на 15 ден. Значи, шанса за бременост 0. А се беше во ред до сега. Имам 36 год и веќе ме однесе во депресија. Крварам за време на овулација, исто беше и овој месец, а докторката вика не може да е од овулацијата пошто поминало ако имало овулација. Се мрднав, почнав да има овие денови кошмари. Пре ќе се разболам и умрам отколку што ќе има добар исход све ова! :(

8. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Леле зошто така бе, каков е тој притисок, што да кажеме ние што немаме деца. Мене маж ми цело време ме теши, зошто јас не сум со целиот памет после киретажата, неговите зборови се секогаш дека како ни е пишано така ќе биде. Прашај го маж ти дали е поважно твоето здравје или второ дете? Гледај си го детето и не се замарај, ако треба да има уште едно ќе има, ако не вие да сте живи и здрави тоа е најважно.

На fina erika, Andonia, Lara 27 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Ајде бе не се занесувајте пишувајте дека сте добиле две цртички.. ( Чекам секој ден да честитам)) Ве поздравувам и не сум заборавила дека одовде заминав во трудничкии... Ве чекам сите тамуу <3

На Elenota, Andonia, Lara 27 и 12 други им се допаѓа ова.
  10. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    494
    @Beatris Така е, и јас цело време му викам ајде бре имаме детенце, со стрес само може негативен исход да има ситуацијата.. Ама он само прашува: ајде, кога ќе одиш на лекар, ајде друг лекар да бараме. Животот не му бил целосен со едно дете, не си замислувал така и плус ако не биднело сега немало веќе да се обидуваме бидејќи го газеле годините. Аман му викам 37 години имаш! Да живеевме во Париз ќе беше нормално уште да си сингл, а ти овде жена, дете, работа, стан, стокмен и си ставаш камче сам во кондура.

Мене многу ме исплаши докторката со миомот и со малиот фоликул и со ова крварење сред месец што вика дека не може да е од овулација :( Се мрднав од страв да не е нешто многу сериозно :(

На Momichka, Lara 27 и Beatris им се допаѓа ова.
  11. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Ветрушка, направи си основни испитувања како брисеви, пап и хормони. И полека, без стресови :)
    И јас скоро дознав дека имам аденомиозен јазол од 5 мм на заден ѕид и ми рекоа дека не пречи за бременост, па планирам да одам на уште мислења бидејќи ништо не ми е јасно. А досега не сум имала и за мене е ова ново, но не се стресирам, за се' има решение.
    Што ти кажа докторката?

Едит. Кога пред доста години крварев сред циклус, ми рече докторот дека е до хормоните, затоа провери си ги.

Последна измена: 6 септември 2017
    На Vetruska и Lara 27 им се допаѓа ова.
  12. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @Vetruska па со таков притисок и стрес и потешко оди забременувањето, тоа објасни му го на мт. Опушти се и терај си ја работата, и гледај си го детето, ќе дојде и второ. За крварењето дали имаш хормонален статус направено?

На Vetruska и fina erika им се допаѓа ова.
  13. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Добро утро жени
    Вчера бев на мерење фоликули 11 ден од циклус беа три со 12мм а еде со 9мм.но сеуште е рано да пораснат вика докторот има време најверојатно кај тебе овулацијата настапува покасно немој да се базираш на деновите после циклус.Ми влеа малку самодоверба се надевам месецов на позитива.
    Чао од мене

На Vetruska, Lara 27, dunika и 11 други им се допаѓа ова.
  14. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Девојки кај мене денеска вака, сабајле кога станав за работа во вц имав на бришење темно црвена, малку чудна крв. После тоа сто пати во вц одев и нема ништо, ниту розево, кафено, баш ништо. Мислам дека ми пробива, само многу ми е чудно што немам болки какви што имам цел живот, тоа ме буни многу. Имам само боцкање, доле ниско, лево, десно и на средина. До вечер ќе видиме што како, ако е пробивање до утре сабајле мора да дојде кај и да е. Чекам само да дојде, да помине и правец на доктор, да видиме што се случува, овој месец не сум како што треба, мм ми вика од промена на климата ти е.

На PeachGirl, Lara 27, Ruza1234 и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.213
    Ajde stiskame palci (y)

На Lara 27 и fina erika им се допаѓа ова.
  16. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Ајде aјде милa ќе имa бебе oд тие фoлкулчињa дa знaеш ти пуштaм среќa мнoгу:*
    Јaс oд утре сум нa клoмифен oд 5 ден и тoa сaмo 1 нa ден :D
    Ве пoздрaвувaм сите и ве гушкaм :hug::hug::hug: :hug::hug::hug::hug:

На fina erika, Lady Leona, pile30 и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    494
    сите испитувања ми се направени значи пап, брисеви, хормони правам секои 6 месеци, спермограм дури и ХСГ. Се беше ок, сега пск ќе правам за секој случај. Докторот во Ремедика рече следи фоликули ти не си за друг метод, а мојата докторка матична рече: Остај да се поклопат коцките. Ама сега кога го виде миомот и мачипт фоликул 9мм на 15ти ден некако другачие изреагира :( не толку ок и расположено како претходно. Рече да добијам па следниот пат точно на 10ти ден да дојдам. Многу ми се плаче, почнав да се осеќам дека можеби не сум добра мајка и не сака Господ да ни даде уште деца. Глупо звучи ама натака ми одат мислите деновиве. А ок бев, баш релакс! Што може да ти направи маж брееее!

На Sparkles27 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Девојки, никако да добијам како што треба. Значи само на идење во вц имам бледо розево, вчера цел ден ништо, па од ноќва по малку, еве до сега цело време така. Многу се нервирам, што може да е па сега? Да напоменам дека ми доцни 5 дена и правев тест негативен излезе, што значи бремена не сум или?

На PeachGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Кога ќе одиш на доктор?

На Lara 27 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    2.073
    Не знам што може да биде...мене 8 дена ми доцни, сабајлево правев тест негативен беше, абер немам за добивање. Ова кај тебе може да се толкува како имплатациско крварење, а тестот може излегол негативен зошто можеби станува збор за мн рана бременост. Дали имаш можеби некои симптоми по кои забележуваш нешто различно од вообичаеното?