Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    И на 21 ден се испитуваат хормоните.

2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас само на 3ти ден сум испитувала. Не знам која е праксата на ендокринологија.

На Beatris и Bebulleee им се допаѓа ова.
  3. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Фала ви женички, ќе се понадевам и овој месец, па од наредниот ќе појдам на 3ти ден, па после тоа ќе видиме. Сега одам по цвекло и ананас и се надевам во петок ќе се радувам на голем еден фоликул.

На kukla21, Momichka, Lavica2016 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    2.073
    @Beatris Фоликули мериш онака, без стимулации или примаш кломифен? Сакам и јас да почнам со мерење, но не знам ни од кај да почнам, ни кога да почнам, уште ми нема дојдено, најверојатно ќе одам и на испитувања на хормони и спермограм.

5. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Не мора стимулации за мерење.
    Јас обично одам кога ќе ми заврши.
    Кога ќе добиеш, хормони на трет ден од циклус провери си со упат.

На PeachGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Не, денес бев на преглед, за брисеви и за пап тест. Кога ме гледаше на ехо, едниот јајник ми рече дека ми е полицистичен и нема доволно голем фоликул, а на другиот ми измери само еден. Зошто циклусите ми се долги, ми рече дека има шанси, но во петок да одам за да видиме до кај сме. Ти уште немаш добиено, зошто не ти дадат од оние апчињата за да добиеш, па после тоа ќе одиш да видиш до кај ти се фоликулите.

На PeachGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    2.073
    @Beatris Па се договоривме да почекаме до крајов на месецов ако не ми дојде, да ми даде апчиња. Не сакал да ме труе со хормони. Ќе му предложам да ми даде нешто на природна база, на пример мака во прав или капсули. Планирам посериозно да ја фатам работата, размислувам и за набавка на тој микроскопот за следење овулација.

Овој мој доктор до сега ниту еднаш не ми гледал ни ми кажал до кај ми се фоликулите. За се морам јас да барам и да инсистирам. А во таков случај излегува дека ние жените во обид да станеме мајки сме параноични и напнати. А во случај да ќутиш ко мене, тогаш само ќе си изгубиш нерви и време. Само строго од сега па натаму.

Последна измена од модератор: 20 септември 2017
  8. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Мака можеш да си земеш и без да ти дава докторот.
    Можеш да земеш за почеток и од лентите за откривање овулација.
    Не се нервирај, фати си ред со мерење фоликули, барем ќе знаеш кога ќе биде овулацијата.
    Тоа што не си добила те напнува, но кога ќе ја детектираш овулацијата, ќе си знаеш дека за 13-14 дена ќе добиеш. Сега е можеби случај на доцна овулација. Пак ќе повторам, минатиот циклус на 24 ден од циклус ја фатив овулацијата и после 14 дена добив, циклусот ми траеше 38 дена. Ама промена на клима, одмор бла бла и малку се поремети. Еве сега се стабилизира, на 14 ден ми беше овулацијава.
    Ако не сакаш апчиња почекај, ќе добиеш и после фати си ред. Не е ништо изгубено, нека не ти е притисок времето што поминува. Само смирено, земи нешто мами си го умот за да не мислиш и да помине времето полесно.
    :hug:

На Lara 27, Ano, dunika и 6 други им се допаѓа ова.
  9. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    3.280
    @PeachGirl беше друг доктор да те види? Бидејки кажа дека твојот доктор рекол "нема абер од добивање",а и ти сеуште немаш добиено. Тест друг направи? Не би да ти давам било каква надеж или пак да те разочарувам ама може е покасно зачнато. Мој најдобронамерен совет да не си ја мачиш душичката ...провери бета.

Не знам од каде си јас пред два месеца испитав хепатит б и ц и хив во нашата болница ( не сум од Ск) на микробиологија. Тоа ти го предложил да испиташ бидејки планирате спермограм да правите затоа. А хормони јас сум испитувала на 3 ден,мада може од 3 до 5 ден. 21 ден се проверува прогестерон и по неговата вредност се гледа дали имало или не овулација.

Последна измена од модератор: 20 септември 2017
    На Andonia, Lara 27, fina erika и 2 други им се допаѓа ова.
  10. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    2.073
    Уште не сум била кај другиот доктор, ќе одам секако..во друг град му е ординацијата. Си викам цела среќа што одам на работа, имам доста динамичен распоред па и да сакам немам многу време да се задлабочам во мислите. Она што ме напнува се другите луѓе што ничим изазваним се дрзнуваат да ми кажуваат надрилекарства и како маж мк требало да го праќам на спермограм. Не сожалуваат...а јаѕ воопшто не давам повод да бидам сожалувана. Не сум ни голема дечарка ниту ми е непријатно во друштво на бремени жени. Си имам живот, за разлика од нив. Некултура е во прашање....
    Позз до Вас девојки :*

На Milobebence, dagmar, Lara 27 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    3.280
    1000 пати е пишувано на таа тема и пак ке кажам тие таквите онака "из дубине душе:D " само ИГНОР и крај приче. Ужувајте,сакајте се,водете љубов и ке си се наредат коцките;):*

На Andonia, PeachGirl, Lara 27 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Lady Leona

Lady Leona Популарен член

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.503
    Lara 27 да се надоврзам на Св.Василиј Острошки -Слава му и милост. И јас бев, таа светост.е големо воодушевување , нека ни помага на сите да стенеме мајки .

На Milobebence, Melinda85, dunika и 8 други им се допаѓа ова.
  13. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Амин милa некa пoмoжи нa сите пa и мене дa стaниме мaјки местoтo е мир нa душa кaкo другa сум сегa имaм гoлемa вербa и силa декa ќе бидaм мaјкa не се нервирaм пoвеќе
    Дa ве пoздрaвaм сите милa пoдршкo :*
    ве читaм редoвнo
    ве гушкaм сите :hug::hug::hug::hug::hug::hug:

На Lady Leona, Bebulleee, fina erika и 12 други им се допаѓа ова.
  14. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    @AudreyH сподели ја и овде убавата вест, од Поддршка сакаме да читаме успешни приказни.
    Сме си пишувале со тебе овде, сподели и со нас. Јас прочитав во Труднички, но има женички што не читаат таму, а ќе ти се израдуваат :sun:
    Раскажи ни ако сакаш што се случи, колку време се обидувавте, што беше поразлично овој месец, како дозна, стави сликичка од тестот, таквите приказни секогаш се мотивација :inlove:

На baby 5, Lady Leona, AudreyH и 12 други им се допаѓа ова.
  15. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    @AudreyH Те прочитав во труднички нека ти е со среќе, со лесно само.
    Те читав дека беше незадоволна од нашиот доктор Коруновски го смени ли и каде си сега.
    Сподели и со нас тука ти посакувам се најубаво.

На AudreyH, curlyhair и Lara 27 им се допаѓа ова.
  16. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Ее честитки, прочитав дека пиела вино со рузмарин, мојот рецепт, баш се израдував, сигурна сум дека тоа и има помогнато, како и на мене. Лесна и успешна бременост.

На Andonia, Bebulleee, AudreyH и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    А кaкo се прaвеше тoa сo винoтo ќе мoжи дa кaжш милa

На Andonia и Lavica2602 им се допаѓа ова.
  18. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Еден литар бело вино смедеревка со две до три гранчиња рузмарин, се остава да стои на светлина, не дирекно на сонце, 10 дена, после тоа се пие секое утро на гладно по едно чашче за ракија. Оваа е за тие што имаат проблем со полицистични јајници.

На Andonia и irenna им се допаѓа ова.
  19. AudreyH

AudreyH Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2013
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    212
    Девојки, открив пред 2 дена и малку сум збунета :inlove: Се откажав од Коруновски зашто ме лажеше 7 месеци дека имам полицистични јајници, па некои исхрани.. Сето тоа ми беше стрес! ГОЛЕМ! Потоа отидов на ХСГ и верувале или не после ХСГ останав трудна! СЕ ми беше во ред со каналите и матката и оставив во Божји раце! Патем, претходниве 2 недели работев по 10-12 саати на работа и викенд по 3-4 саати вонредно.Мој совет ви е многу да не се оптеретувате, кој не направил ХСГ да направи зашто после тоа каналите се МНОГУ проодни и чисти. Ви посакувам од се срце на сите две цртки. :inlove:
    Единствено сега што ми е грижа е до моментот кога треба да одам за срцева реакција.
    Ве чекам сите во труднички!:l::D

На МилеПаника, m.i.g, Acka22 и 28 други им се допаѓа ова.
  20. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Честитки Одри, имај убава и лесна бременост! :inlove:

На Lara 27 и AudreyH им се допаѓа ова.