Девојки, уште еден совет до сите: редовно пијте фолна од 0,4 пред и за време на бременост многу е важна. Јас пијами витамин Ц заедно со неа (двете на фирмата Natural Wealth). Ве чекам во труднички со мешиња
Па и немора да значи Јас пиев 8месеци без прекин не настана бременост. Само што ги прекинав за 2 месеци бев трудна . Трпение и Фала му на Бога голем е сите ќе не усреќи
Девојки здраво После +200 дена еве ја вештеркава во најава Иначе јас жива здрава , добра сум да не ме мислите
Фолната нема врска,жениве што све не пробаа. Абе само трпение и ќе биде,прво нека дојде бременост па ќе се почне со фолната.
Феминки по двата спонтани и сите направени испитувања кај мене резултатите покажаа дека мутиран ген Р13 што ќе се оплоди бременоста ќе ми биде со третман,а ако е Р7 бременоста ќе ми биде нормална,случаен избор.Така ми беше објаснето од Др.Трајков.Не знам колку ќе ми помогнете зошто сум едина со ваква мака на фемина ама да споделам да не случајно има некој со цела бременост до крај со ваква дијагноза.Се надевам добро објаснив.Оф маки!Поздравче и ви посакувам на сите убавини да ве следат.❤
Не би рекла дека фолната нема врска. Она е и те како важна за развој на плодот од самиот почеток. А жените некогаш дознаваат за бременоста после неколку недели. Во тој период плодот се развива најбрзо. А за тој развој е фолната доста важна. Фолната за жал неможе да помогне да дојде до бременост, ама лекарите не за џабе ја препорачуваат мин. 3 месеци пред планирање на бременост. Она може да спречи доаѓање до спонтан, кој настанува и поради неправилен развој на плодот.
Знам колку е важна и битна, ја пиев до 3ти месец во бременоста.. Муабетот ми беше дека додека ја пиев не останав..
Колку ти доцни Бокаче, ако не е тајна...и да не знаеш од кои причини? Мене веќе 24 дена ми доцни, а не сум бремена....барем да дојдеше да знам на што сум...маки..
Девојки здраво. Ве следам одреден период и одлучив да пишам. Мојот циклус никогаш не беше редовен. Добивав на два или три месеци (најчесто). Одреден временски период (околу четири месеци) со мм се обидуваме да останам бремена. Последниот циклус ми беше на средината на месец мај оваа година. Претходната ми дојде на 10 февруари, а пред тоа на 30 декември. Доволно е,да не се навраќам наназад. Со оглед на тоа што вештерката не ми дојде (особено поради тоа што бев на море,а кога и да одам ми доаѓа, баш поради тоа што не ми е редовна) правев тестови континуирано два или три пати по ред. Сите беа негативни. 3акажав на гинеколог, но докторката има премногу гужва и дури на средината на октомври ми е терминот. Размислувам дали да направам преку крв пред да одам на преглед, па би сакала да ве прашам за совет. Или да почекам да видам што ќе ми каже докторката.... Кога е желбата голема, неизвесноста копка двојно повеќе!
Одам утре на второ мислење, тест не направив, знам дека не сум бремена, едноставно знам. Како и да е ќе пишам тука што сум направила
Оди и провери, немора да значи.. Искуство од претходните мои бремености беше така, позитивен тест а на ехо ништо па тек по една недела до 10дена се гледало... А па ми се случи и позитивен тест а бременост нема.. Ние жениве сме чудо
Девојки имате погрешно мислење за фолната. Дејството и функцијата на фолната киселина не е побрзо забременување или доведува до бременост. Главната функција на фолната киселина е надополнување на недостатокот на оваа состојка во нашиот организам, воедно служи за припрема на организмот за бременост и затоа е назначено пожелно е да се зема 3 месеци пред бременост и 3 месеци по забременување. Факт е дека секој организам е различен на некои им успева побрзо да забременат со пиење на истата фолна, а некои пак ја пијат подолго време па немало добивка, но тоа се е до организмот и ситуацијата (не се погодиле плодните денови, поминала овулација, или едноставно не било денот) а не до фолнат. Мони извини што го напишав овој реферат на твое мислење но приметив дека се дискутира за тоа.
Здраво девојки пред извесно време објавив тука дека сум трудничка но мојата бременост заврши во 5 недела Сега го чекам следниот циклус и се спремам за инсеминација. Се надеваме на успех Поздрав и убав ден на сите
Немој ич да се секираш јас го изгубив во 9 месец па сеуште имам позитивна енергија и сеуште се надевам дека ќе биде знам дека е тешко само што зачнало а веќе го губиш имај надеж не е се така црно. Инаку ти сочувствувам со болката
Најпрвин, добредојде и пишувај ни, ќе се дружиме, но ти посакувам што побрзо да си одиш оттука, да се преселиш во поубавите теми Ако те копка и само таму ти е паметот, провери си бета ако не ти се чека до октомври. Што вели второто мислење? Те чекам да пишеш Жал ми е за тоа што ти се случило Но мора сила да се има и мора да се биде упорен, да се надева човек на успех. И успехот ќе си дојде!