Уште несме сега во петок мора да има срце,ако несум некој баксуз. Ова е баш грчко и точно ден два пред циклус да треба да ми дојде. Еве ја мојата колекција,последниот најтемниот е пред една недела.
Колекцијава ти е ^^и не треси глупости каков баксуз, чим така си имала баш доцна овулација затоа до сега не чувте, ама во петок ќе е денот
Леле колку убави слики сте ја наполниле темава . @PeachGirl со среќа и само со убаво нека е мила,имај си школска бременост.Не се грижи за предходното лошо искуство,уживај сега и спремај се за најубаво бебче во раце
Моник, мислам дека сме ист случај. Според големината на плодот, зачнато е во доцна овулација, само неколку дена пред да треба да добијам, затоа тешко ја откривме бременоста. Разликата е само што нашево е Црногорче
Добар ден подршко.. вака сега бев кај матичната и ги покажав резултатите од хормони и малце ме загрижи што ми кажа дека машките хормоно ми се покачени и можно било од тоа да ми се случило ова предвремено раѓање..е сега а пак ендокринологот ми вика тоа не влијае на бременоста само потешко се останувало со покачен. TESTESTERON ми е 3,21 DHEA-S 14,1 ANDROSTENDIONE 4,9 ако некој имал слично искуство добро би ми дошло мислење. Имајте убав ден ве гушкам сите..
Девојки добив вчера,ама попладнето,и немаше салам црвено до полноќ,секогаш ми е така,дур пробие.Е сега,бидејќи циклусов ке пијам Кломифен,ме интересира кој ден да го сметам за прв.Фала
Денешниот ти е прв ден чим ти било црвено после полноќ.. И мој совет, да консумираш цвекло секој ден.. Мене на 11 ден ми беше 9 мм со редовно консумирање на цвекло.. Пуштам среќа
Zdravo jas sum nova vo grupava gi imam istite problemi se nadevam deka ke mi pomognite so soveti, eve skoro 10 meseci se obiduvame no nisto, imam neredoven ciklus, pijam samo folna kiselina. Pozz
Здраво јас сум нова во групава, го имам истиот проблем се надевам дека ќе ми помогнете со совети, еве скоро 10 месеци се обидуваме но ништо, имам нередовен циклус пијам само фолна.позз
Здраво Анче На правото место си, тука владее ептен позитивна енергија Се надевам дека со разните искуства и совети од членките ќе ја постигнеш својата цел, и брзо ќе се префрлиме во Труднички муабети А од испитувања имате направено некое со маж ти? Мојот доктор на почетокот го прати мм на спермограм и спермокултура, а додека пак јас испитував хормони неколу месеци за да ја прати ситуацијата.. Постепено ми даваше терапија за потенцијалните проблеми, и успешно ги доведуваше во ред.. Пред да почнам со примарна стимулација (Кломифен), бев на проодност на јајцеводите, и од овој месец почнав со Кломифен па се надеваме на позитивен тест.. Секое добро
Да цвеклото и ананасот прават чудо со ендометриумот. Кој има проблеми со тенок ендометриум само ова му е спас.
Пред се добро дојде Горе доле сите сме со исти проблеми, за нередовен циклус го имав и јас па испитував хормони пролактинот беше покачен па сега го нормализирав. Пијам и кломифен за растење на фоликулите,дали растат кај тебе или не испитар хормони,проодност на канали и како што ти кажа членката погоре,се надевам на успех поздрав.
I jas imam tenok endometrium ama pak imam visoko zelezo i odbegavam cveklo.ke mora na ananas da se "frlam" samo tvrdoto taka?
Јас освен лушпата јадам се од ананасот, меко и тврдо се. Само кога ќе купуваш гледај да не е зелен, зошто тогаш средината е многу тврда, нема да може да се јаде.
фала испитав хормони резултатите се во ред, сега чекаме резултати од испитувањата на мм, а докторката ми спомна за кломифен дека треба да пијам, немам редовен циклус немозам да ги поцнам сега сега
Само обавезно да си направиш проверка на проодност на каналите (HSG) пред да земеш Кломифен. Сепак станува збор за хормони, а не дај Боже да има било каква пречка, џабе само ќе пиеш хормонска терапија.. Преку обично ехо не може да се види тоа што ќе го видат со HSG.. Се надевам дека гинекологот правилно ќе те упати да направиш пред да ти препише било каква хормонска терапија, а никако на своја рака да не ги земаш..
Честитки Ти посакувам убава и лесна бременост, со верба и позитивна мисла. Гали си го мешето и уживај во најубавиот период. Нека сите Бог не дарува со две убави златни цртички