1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Eve go i tuka rezultatot ,pa spodelete iskustva i pomognete da razberam so znacat :)

Прикачени фајлови:

2. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Zdravo Sandra..mene vaka rezultative mi.izgledast okej..site ti se vo granici na normalata..kaj gi pravese?

На Lara 27 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Мене пролактинот малку висок ми изгледа. Нека ме исправи некој ако грешам. Иако е во границите, сепак е повисок.

На TheGetmaki, em4e_baby и Lara 27 им се допаѓа ова.
  4. @Verba

@Verba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    2.214
    Девојки,го носам името,мене ми припаѓа честа :)
    Сите ние,секој во својата борба за потомство да ја негуваме и одржуваме љубовта,да живееме во надеж и низ сите патеки и сокачиња никогаш да не не напушти верата.
    Сите кои веруваат и празнуваат,во мир и добрување нека го минат овој убав ден,30 септември.

На bella.gk, fina erika, Andonia и 11 други им се допаѓа ова.
  5. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Neznam nekoj prolaktinot nekoj mi vika tiroidnata da idam da ja proveram na exo.. site razlicno. Jae neznam dali tteba rezultatite da bidat negdr na sredina od vrednostite ili minimalno ... inaku gi pravev u drzavna na ginekologija hormonive. Neka kaze nekoj poopsorno sto znae...

6. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    6.587
    @Sandra456* мислам дека вредноста на тсх идеално треба да е околу 2 за забременување. Можеби и пролактинот малку би требало да се намали.
    Нема ништо да ти шкоди ехо на тироидна. Закажи си.
    Инаку од горе од горе, вредностите се ок.

7. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    dada idam vo pon . Da zakazam na endokrinologija za exo da napravam. A prolaktinot kako se doveduva vo normala ? I od sto moze da e pokacen ?

8. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    6.587
    @Sandra456* мислам дека со мали нарушувања на тироидна или стресни состојби.
    Покачен пролактин прави проблем при гнездување на јајце клетката (ако дошло до оплодување). Многу честа индикација за покачен пролактин е стресна состојба.
    Може лесно да се намали со доза лекарства, но мислам дека нема да ти дадат, бидејќи и само со опуштање на организмот може да ти се намали.
    Без грижа, немаш некои алармантни отстапувања.

9. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Znaci toa moze da mi pravi problem sto nemozam da ostanam bremena ili ? Po priroda sum nervozna licnost i mn brzo se nerviram za se. znaete li na klinika kolku cini exo na tiroid i HSG ?

10. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    6.587
    @Sandra456* покачен пролактин и те како може да ти прави проблем во оплодувањето. Сепак кај тебе не е многу висок. Не знам колку време се обидувате... некогаш е нормално 6-9 месеци да не се фати.
    Не знам колку е цената. Јас плакам 150 денари со упат за ехо, а за хсг околу 500 денари платив на државно. (во Струмица)

11. Lavica2016

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Извини што ќе ѕи се вмешам но моја препорака ти е да правиш Хсг на приватно...или кај Толовски или во систина/ремедика..на моја другарка не само што и ги дадоа снимките после месец туку и едната и ја изгубиле...може сажо нејзин случај е таков ама триста нервози имаше..

12. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Pa se obiduvame veke mozam da kaxam skoro godina. Iako ne e mn visok sepak sakam da go dovedam do normala zosto nikogas ne se xnae mozebi bas toa mi pravi problem , a kojznar dali ke mi dadat nekoja terapija za da go stabiliziram :(

I te kako mi e jasno deka e podobro na privatno nego na klinika no ne sum vo moznost bas sega da odam na privarno kojznae kollu cini. Ke probam prvo na klinika ke vidam kako ke pominam pa nedaj boze nesto ako ne e vo rred ke baram spas na dr mesto. Sakam no stv nemozam da si dozvolam momentalno pregledi na privatno :(

Последна измена од модератор: 30 септември 2017
  13. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    6.587
    @Sandra456* ако се обидувате година време, ова е идеално да побараш испитување на проодност на канали т.е. Хсг + спермограм.
    Многу е важно, во целиот процес, сите испитувања да ги правете со партнерот.
    Има опција и државно, како што видов, 250 денари сум платила за хсг во мојот град на државно.
    Ако сметаш дека не можеш да си дозволиш приватни испитувања, сосема е ок. Само на државно има повеќе чекање, ама ако се организираш на време, нема да ти е проблем.

14. Lavica2016

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Da da te razbiram potpolno..nema zosto da ne probas..pak ke kazam taa imase takov slucaj ne mora da znaci deka i na site drugi toa im se slicuva..jas inaku pravev kaj tolovsko 4200 e..a drugite devijki neka te upatat kako se stiga za na drzavno..mislam so upat od ginelolog ama da ne lupam ne sum sigurna...ti drzam sreka :)

15. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Imam sega zakazano na 3ti za hsg na ginekologija pa le vidam sto ke napravam. A spermogram e praven vo sistina tamu rekoa dela e vo red. Koga go odnesov kaj mojot maticen gin. Spermograamot toj mi vika site bolnici imale razlicni ref. Vrednosti a spored nego podviznite spermatozoidi (12) bile mallu a vo sistina rekle deka e sosema ureden. I sega na kogo da veruvas ? Treba ocigledno da pomknes 10 doktpri da ispodades pari i od sire mislenja da dojdes do eden . Znaes li kolku ttreba da se ref. Vred. Na spermogramot ( kollu treba podvizni kollu nepodvizni za da dojde do bremenost ?

Zemav upat od mat. Ginekolog. Prvo sum morala da idam za hsg na exo da me videle valjda pa ponataka kazuvaay za procesot valjda so i kako treba. Neznam nisto nova sjm vo seto ova i ako veruvate od vas naogam uteha i odgovori bidejli nez na koj lekar da veruvam poveke

Последна измена од модератор: 30 септември 2017
    На Momichka и L*G им се допаѓа ова.
  16. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    6.587
    @Sandra456* 12, како 12% подвижни е малку. По правило, Да, има шанси и со 12% да настане природна бременост, но малку е потешко.
    Ние на почеток имавме 17%, паднавме до1%. Успеавме со ивф.
    Ама другарка имаа 10%, паднаа на 5% и остана бремена природно.
    Сепак, мој совет, прави хсг. Ако е се во ред, може и инсеминација(900денари) да правете. Со 12%, ако бидат селектирани само најдобрите херои, директно ќе ти ги внесат во матката. (како пап преглед е, многу едноставно и брзо). Сепак во многу случаи спасува месеци агонија(не знам дали е фер вака да ги наречам месеците кога чекаме || ама доаѓа вештерката)

На dunika, Andonia и Lara 27 им се допаѓа ова.
  17. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Moze li da mi pises vo poraka da se konsultiram so tebe da ne gnjavam so poraki milion na forumov ? Fala ti mn

На Andonia му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.213
    Koga sme veke kaj hormonite,aj zirnete gi i moive

Прикачени фајлови:

На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  19. MissWitch

MissWitch Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    185
    sto napravi devojce?

На Lara 27 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Сега за сега оди како што треба па со господ напред да биде се добро.

На zalosna, dunika, baby 5 и 2 други им се допаѓа ова.