1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Кики ке велиме дека ќе биде и мора да биде, па не сме го мавале Господ со камења па не ни го даде најубавото нешто на светот. Ајде ќе си бидеме ОПТИМИСТИ И СИТЕ ЗАЕДНО ЌЕ БИДИМЕ МАМИЧКИ ВО 2011

Инаку ако се водам на тоа дена од 14-16 ден(од денот на менструацијата) се најподни тигаш овие денови ми се најплодни Ајде одам да работам на случајот БЕБЕНЦЕ :hai:

Последна измена од модератор: 31 март 2017
    На izaaaaa и ciribiribela им се допаѓа ова.
  2. nataliaaa

nataliaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2
    ајде нема ли некој новости некоја да не изненаде да ни каже дека е бремена?????????

3. Cindarella

Cindarella Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2010
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    15
    ajde devojki so poveke intuzijazam i nadez .....i so nova zelba vo 2011 se razbira ispolneta

4. nataliaaa

nataliaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2
    da ja zapocneme srekno novata 2011 god......... da si zacneme bebce vo nasiot stomak!!!!!!!!so verba vo gospod i se ke bide

5. Zaljubena111

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Можеби ќе бидат овие Среќните плодни денови- п.с Работам на случајот :* :* :*

На ciribiribela му/ѝ се допаѓа ова.
  6. nataliaaa

nataliaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2
    ај со среќа

7. Zaljubena111

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Благодарам со среќа и тебе :*

На nataliaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  8. swet-roses

swet-roses Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2010
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    6
    ајде срекна нека ни биде наредната година и дај Боже сите што ,РАБОТИМЕ НА СЛУЧАЈОТ, :lol: во новата година да влеземе со зачнати бебиња во нашите мешиња :rofl: :rofl: :rofl:

9. nataliaaa

nataliaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2
    pa da se nadevame

10. maci123

maci123 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2010
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите!
    Би сакала да ви го кажам на сите она што ми се случува.Ми каснеше веќе 8 дена,направив тест и ми излезе позитивен но со бледа линија.Направив уште еден и тој излезе така.Знам дека штом си постои цртичката каква и да е значи бременост.Отидов на гинеколог и не се виде ништо на ехо.Ми презакажа за по една недела.Но и тогаш ништо не се гледаше на ехо,а веќе бев 6-та недела.Докторот ми утврди вонматерична бременост.Направив бетаХЦГ тест кој ми одговараше на четврта недела бременост.Ме фати паника па сакав да побарам и второ мислење.Кај вториот гинеколог на ехо се гледаше нешто во матката но имаше и нешто во левиот јајцевод.Направив пак бета хцг тест,и после тоа ми потврдиа пак вонматерична бременост и ме испратија на хоспитализација да примам метотраксат.Затоа што постои нешто видливо во матката,но има и нешто во јајцеводот што неможат да откријат што е ми дадоа време од два дена.Па би сакала да ве прашам за Ваше мислење.Дали може да станува збор за хетеротропична бременост или пак за некоја циста.Ве молам пишете.Утре чекам да го направам третиот бета хцг тест па ќе видиме што ќе покаже.
    Однапред Ви благодарам!

11. suzan-33

suzan-33 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2010
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    13
    2011 да донесе среќа на сите исчекувателки да си ги дочекаат = цртки и да си се радуваат на гравчињата во нивните мешиња :inlove:

12. nataliaaa

nataliaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2
    јас незнам што да ти кажам.бидејки си била и на друг гинеколог имаш слични мислења па ке почекаш и третиот бета хцг и ке видиш што ке биде најважно е мислењето на докторите..со среќа

13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.473
    Допаѓања:
    201.288

Од срце ти посакувам утрешниот тест да ти покаже дека е се' во ред, и дека нема ништо во јајцеводот. Ние овде не можеме да ти кажеме што може да биде во твојов случај, освен некоја што поминала низ нешто слично. Не губи надеж маци123, ќе биде се' во ред! ;)

На blond му/ѝ се допаѓа ова.
  14. d.Darla

d.Darla Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    160
    И јас да ви посакам на сите позитивни тестови за бременост во новата 2011 год., да си се израдувате што побрзо :inlove: На трудниците, им посакувам лесна бременост, и лесно донесување на свет на бебушот/ или бебувчињата ако се повеќе :) Како и да е, насмевката да не исчезне кај ниедна феминка. :hug: :party:

На anailisav, sweet.woman и maca22 им се допаѓа ова.
  15. tara83

tara83 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    69
    :inlove: :inlove: :inlove: Среќни празници, драги виртуелни пријателки!!!!! :inlove: :inlove: :inlove:
    Се надевам дека годината која следи ќе ни донесе на сите ПОЗИТИВНИ ТЕСТОВИ!!!!!!!!

:* П.С. искрено, верувам дека сите ќе ги здогледаме фамозните две цртички во 2011!!!!! :*

16. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    744
    fala tara neka im donese sreka novata 2011 na site a i na tie sto sakat da stanat majki

На Bozica1980 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.733
    Допаѓања:
    4.587
    здраво сакам да ве прашам нешто дали има врска тоа што престанв да пијам фолан минатиот месец и тоа да ми влијае на менструацијата затоа што ми доцни 6 дена. п.с се обидуваме да забременам па си викам дали доцнењево е од тоа или нешто др

18. kiki3047

kiki3047 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    24
    Најпррво Среќна нова одина на сите и господ нека ни даде здравје па се друго се надевам ке си дојде и јас се обидувам веке 8месеци и сакав да се надоврзам на бебаа дека и јас пред неколку дена престанав да пијам фолна нешто се предомислив ја миев 4месеци и сега ја оставив знам дека не ештетно не етоа никаков стимулатор него обичен витамн и се разочарав и веќе не пијам ништо ако треба да се случи нека се случи онака а не само да мислма и да пијам и да се надевам.поззззз

19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.473
    Допаѓања:
    201.288
    Девојки, не престанувајте да ја пиете фолната киселина, нема штета од неа. Ако сте очекувале екстра корист од обичен витамин, нормално дека ќе се разочарате. Тој е потребен од самиот почеток на бременоста за правилен развој на органогенезата кај плодот, па убаво е да си имате резерви во организмот.
    Инаку, мора малку повеќе да се релаксирате. Психата е многу важен фактор во обидите за забременување. Штом се опуштите и нема да имате големи очекувања од секој однос, полесно ќе ви биде. А вака само на тоа мислите, и се нервирате, па затоа и се разочарувате.
    Bebaa, а може си бремена? Тоа што си ги прекинала витамините нема врска со менструацијата. Направи си тест за некој ден ;)

20. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.733
    Допаѓања:
    4.587
    уфф, се надевам дека сум, ајде со Господ напред, ама сепак ќе почекам уште некој ден за тест, па ќе видиме. Инаку се сложувам дека фоланот не прави ништо посебно за да се забремени и дека е потребно опуштање, па жени, опуштено и уживајте во водењето љубов. Со Господ напред и надеж во него, во новава година да си имаме бебче :)

На sweet.woman му/ѝ се допаѓа ова.