Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. cvetelina

cvetelina Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    54
    ne dusicke nemoj da razmisluvas taka i jas sum vo slicna situacija kako tebe ziveam so jatrva ima edna kerkicka a slednoto e na pat a jas seuste nesum bremena skoro godina od svadba ke prajme a seuste nisto, netreba taka da razmisluvas prajsi kako tebe sto ti e najubo na dusata zosto nikoj nema da ti pomogne so toa samo ti sto ke si jaj jades dusata povejke:) A GOSPOD KE SI DADE KOGA KE TREBA
    GLAVATA GORE I NEMOJ DA SE NERVIRAS POZDRAV4E

2. Maarina

Maarina Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    165

Уште е рано почекај барем два дена да ти касни па после кон 5 ти април ако не добиеш направи си тест можно е да си бремена. јас секогаш пред да добијам имам гадење ама дај боже кај тебе да е тоа од бременост, се надевам посакувана :)

3. maleckataa

maleckataa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    44
    фала Mаринче ај ке почекам па ке си направам тест дај боже да сум бремена поздрав мвааа

4. cvetelina

cvetelina Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    54

5. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    Никому не се лутам, СИТЕ СТЕ ВО ПРАВО, и ќе го применам тоа што советувате :*

6. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.899
    Мене ми доцни веќе 3-4 дена и денес правев тест, но ништо :( Бар да добијам, бидејќи на третиот ден треба да одам кај докторот и да видиме да ми припише некоја терапија...

7. Riba123

Riba123 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    12
    Здраво девојки ме немасе подолго време да ви писа бидејки нема исто ново кај мене усте со старата песна моите полицистицни јајници. И ете сега ке се правам операција (Лапароскопија) да ми ги испукат цистите на јајниците. Па би сакала да прасам доколку некој знае после операција дали треба да цекам за правење деца или мозам одма и усте несто дали некој после операција има добиено пак цисти на јајниците и по колку време. Ви благодарам многгу и ви посакувам на сите сто сакате бебенца поскор да си ги видете двете цртицки и да се израдувате.

8. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    феминки, како сте :) јас треба да добијам околу 5, +- еден ден, последен пат добив на 9 март, ама на 13 март бев на хсг, проверка на проодност на канали, а само што ми беше завршил циклусот, и после тоа како да ми се поврати циклусот, крварев уште 2 дена, додуша малку, па сега незнам дали е од тоа што ме раскрварија додека правеа хсг, или е имало заостаната крв, па со хсгто се потпомогна да излезе... како и да е, ќе почекам до 7... иако не се надевам многу, инаку и јас чекам речиси 2 години, и тешко е, поготово кога сите те прашуваат ајде, што чекате... незнам што да кажам, да се надеваме дека ќе имаме и ние бебенце
    а за фолната киселина, читам дека многу ја пијат уште кога планираат бебе, пред да останат бремени, еве мојот маж е доктор и тој ми рече дека се пие и е многу корисна и неопходна за развојот на бебето, ама не е препорачано да се пие пред да се забремени, зошто може некои како што и прочитав да ја пијат повеќе од година, мислејќи дека во секој момент ќе забременат, и ништо, така да јас планирам да почнам да ја пијам откако ќе ги видам 2те линии... се надевам дека тоа ќе биде што поскоро, а од другите витамини препорачано е да се пие мамавит, но и тоа откако ке се утврси бременост

На butterfly.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  9. butterfly.mk

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079

не губи надеж,и мене ми доцни 3 дена,имам полицистични јајници,7-8 месеци пијам фолна, веке и страв ми е да земам тест,имав 4 такви разочарувања,дај Боже месецов да е се во ред и да се израдувам и тебе ти го посакувам истото. :*

10. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    A зошто да не се пие пред да се забремени? Има ли некоја штета ако се пие долго пред да се забремени? И јас ја пијам веќе повеќе од година, меѓувреме имав спонтан, предходно ја пиев, и после продолжив и сеуште ја пијам.
    Инаку и мене ми беше последна на 9-ти март, па сега ќе видиме... здравје. Последните 3 пати имав само по 2 дена, којзнае зошто, да не ме фаќа климакс, а? |( :swear:

11. maleckataa

maleckataa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    44
    девојки само што си купив тест за бременост ама од оној обичниот не ми се чекаа ај кажете ми кога да го направам наутро или сега

12. Riba123

Riba123 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    12
    Ве молам ако мозе некој да ми одговори на моите прасања. Ви благодарам многу

13. butterfly.mk

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    МОИ НАЈМИЛИ ФЕМИНКИИИИИИИИИИИИ!
    Денес после долго време и доцнење на ментруација ги видов двете цртки :inlove: :inlove: :inlove:
    едната е побледа малку меѓутоа се гледа ... Треба да имам сомнеж или не ? :$

На slimy, volsebna, karak и 6 други им се допаѓа ова.
  14. jagoda1979

jagoda1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    227
    Без разлика што е бледа втората црта важно е дека ја има. Со среќа и нека ни се враќа :)

15. butterfly.mk

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    Дај БОЖЕ на сите!!!!!

16. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    609
    ти пожелувам среќа и имај лесна бременост,дај боже и јас да си дочекам у брзо време :) :inlove:

17. butterfly.mk

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    Да даде Господ на сите што чекате :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:

На lale24 и Lori-30 им се допаѓа ова.
  18. Maarina

Maarina Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    165
    Ти честитам Butterfly, имај си лесна бременост и живо здраво и право бебенце. Се најдобро :*

На maleckataa му/ѝ се допаѓа ова.
  19. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    баш ме израдува :inlove: честиткииииииииии

20. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431

Честиткиии,бременост ееее... :inlove: со срека нека ти е па и ние да си ѓи видиме двете цртки што поскоро...влечи нозе :lol: еве јас треба да (не)добијам утре па ке видиме.поздарв :* :inlove:

На butterfly.mk, La-Dy, Lori-30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.