Лара, и јас би препорачала друга терапија, мислам дека ти е доста со Кломифен. Матичните само Кломифени знаат да даваат, а лош е за ендометриумот. Не може на сите да се дава истото. Мене не ми го тенчеше, но ако се види дека кај некои има таков ефект, не знам што се продолжува со него, како само тоа да постои. Ова е мое мислење, не мора да се прифати. Јас би те советувала да одиш кај специјалист. А не знам кој ви е тој жабец
Жабецот- Е специјалист во Плодност кај него пиеше кломифен три месеци. И кога гледа дека не оди со тоа се оди на следна терапија како што направив јас и ете успешно..
Јас те прашував за себе да знам во Систина колку наплаќаат и воедно да потврдам дека навистина толку е колку што ми кажа познајничкава. Она ми рече се на се 200евра и кога не и фати за второ дете рече дека па и не се малку пари и дека не планира веќе да пробува. Јас имам правено на гАК со кломифен/естрогенска стимулација без резултати. Прашувава на приватно,конкретно Систина(Боби) колку е цена и како оди. Сум била и кај Боби и навистина ми има оставено добар впечаток. Мирна природа,не е таму да ти прави вицови и да глуми кловн. Не зборува многу, а мене тоа ми одговара. Според мене имаш одличен избор направено со овој д-р.
Не сaмo еден месец другите бев кaј мaтичнaтa втoриoт месец сo две тaблетки ми беa мнoгу рaстеa мнoгу фoликулите a третиoт месец сo еднo и беше супер aмa бебе немa и сегa незнaм штo дa птaвaм кaј дa oдaм и жaбецoт сaкaше oдмa инсинимaцијa и сaмo зaбoрaвa секoе oдење дa му пoфтoрувaш се oд пoчетoк штo прaвевме и безнaм сегa штo дa прaвaм
Јас од кломифенот не видов аир на ГАК.Џабе ми го даваа дополнително ми тенчеше еднометриум па и да настанало оплодување на јајце клетката немало на што да фати,а добри 4 месеци со по еден пауза истерав со кломифен и естрадиол,кринон гел итн. Мене ми даваа 4месеци со по еден пауза меѓу нив.
Ларичке, инсеминацијата не е ништо страшно, зошто да не направите? Само поголеми шанси ќе имате месецот, ништо болно не е.
незнaм кaј кoј дa oдaм ќе прoбaм уште oвoј месец без ништo без клoмифен aкo биди aрнo aкo не ќе.oдaм сo инсеминацијата А кaквa е прoцедурaтa дирекнo се стaвa спермaтa вo мaткaтa тaкa фaлa oли aјде чекaм дoбри вести oд тебе дa
Фала мила за одговорот вие како сте растете ли? ве гушкам Душо јас пиев кломифен и едвај 19 ми порасна еден и ми дадоа стоп инекција и инсеминација директно во матка...секако неуспешна после ништо не примав и ете го се фатии и опп кога прашав кломифенот имал дејство и после месец... така да ако мислеш паузирај и удри пишување на домашна што почесто .. те гушкам
Ама мислам дека @0ли го смени терминот во темата Термин за недобивање.. @0ли поправи ме ако грешам!! Дај Боже да грешам!!!
Кумaтa мoјa и брaтучеткa прaвеa, ништo не е стрaшнo. Ги oдбирaaт нaјмoќните "јунaци" oд кaј мaжoт ти и стaвaaт кaј тебе. Тебе претхoднo те следaт кaкo oди цикусoт и кoгa нaстaнувa oвулaцијa. Ти пoсaкувaм успех штo пoскoрo
Девојки од последниот циклус се поминати 30 дена правев тест испадна негативен. Дали е малку рано? Најчесто ми доаѓало на 28 дек некогаш и порано.
Да, си добив денес, сум заборавила да пишам и овде. Лара, директно се вбризгува прочистена сперма, ништо страшо. Ќе полежиш половина час и си одиш. Си пишуваш и дома и си чекаш висока бета Пробајте си месецов без ништо, одмори малку од Кломифенот. Ќе си биде овој месец убав @curlyhair можеби е доцна овулација и да е рано за тест. Следи ситуација, повтори го тестот за некој ден.
Јас мислам дека е рано за 2 дена доцнење,сепак може е доцна овулација или рана бременост ,повтори го тестот за 2-3 дена .Со среќа