Девојки, денес правев киретажа. Доцна синоќа и крварев и по консултација со мојот доктор, итно заминав на болница. Тој другиот доктор (читај вештер) што од дома мораше да го викаат..ме прегледа и ми рече "од ова ништо не бидува". Немале анестезија и ми вика ако сакаш на живо да те правам. Му реков нема шанса ништо да да правам вечерва. Е па добро, до утре ако чекаш на твоја одговорност. Ме изнервира, в кола за дома плачев ради него вештер. Сабајлево завршив работа, денес пофино се понашаше. Матичниот ме упати понатаму на генетски испитувања. Девојки мора да сме силни, друго не ни останува. Фала Ви за поддршката, многу ми значи. Гушкање
Мнoгу ми е жaл милa те гушкaм силнo ќе биди сo Гoспoд нaпред се вo ред сите ќе си гушкaме бебенцa те гушкaм мнoгу исплaчи се дa ти oлесни Зoштo ние мoрa дa пoминиме низ вaкви рaбoти зoштo Гoспoде стaлнo си велaм зoштo штo згрешивме сo мнoгу рaзoчaрувaњa нервoзa дa пoминиме пo тoј пaт ни дaвaш и ни гo земaш
Те гушкам.. Одморете малце, испитувања направете и потоа со нови сили и со Господ напред ќе биди успешно и до крај
Премногу ми е жал. Секој збор е сувишен, што и да се каже малку е. Премногу е жално. Биди најхрабра што можеш исплачи се да олешниш бар малку. Моеа да бидеш силна. Господ е со тебе и ти чува бебенце сигурно и сигурна сум дека за кратко ќе го имаш во прегратки. Биди силна, нема откажување, преболно е ама ќе се успее.Те гушкам многу
Многу ми е жал, сеќавањата, иако поминаа шест месеци, сеуште ми се свежи, ја осеќам болката и ден денес. Но мора да останесе силни и да се бориме, друго не ни преостанува. Мене деновиве ме боли срцето, зошто една пријателка се породи, во исто време останавме бремени, а друга е во исчекување, се видовме ми вели ситно броиме. Солзи веќе нема, но срцето и душата плачат. На работа сум сега преместена на раководно место, колегите и колешките зад грб ми коментирале дека за пари и кариера не сум сакала да чувам деца. Овие денови од многу работи ми е преку глава, ова твоето уште повеќе ме растажи, но заедно сме многу посилни и ќе ги поминеме сите лошо работи.
@PeachGirl ,џабе се зборови во моментов,многу ми е жал,премногу.Се надевам и се молам само да си најдеш мир периодов,и да те награди Бог со две одеднаш
Уххххххх @PeachGirl немам зборови, жалам премногу, не знам што да кажам Не е фер... Те гушкам најсилно
Многу ми е жал. Но секогаш ама секогаш мора да најдеме макар мала утеха,нешто што ќе не поткрене и подбутне напред. Држи се и верувај...
И јас првиот пат со мн блиска пријателка во исто време останавме бремени..таа го роди живо и здраво..пред некој ден ми беа на гости и колку и да сум јака нема шанси да не ми прелета мисла дека и моето ќе беше на истата возраст. Среќа брзо ми поминува. А за таквите што брчат зад грб само среден прст. И оваа моја гореспомната пријателка коментирала (зошто ние бевме на одмор, а тие не) као...наместо да прај деца, скита..и ме форсира..као времето врви...ајде што чекате. Избегнувам да ја дружам во последно време. Вие златни, фала ви за утешните зборови.
Имa мнoгу тaкви и кaј мене вештерки милa aмa и ние ќе бидиме мaјки ќе не блaгoслoви Гoспoд сaмo требa дa пoминиме мaлку низ тешки пaтиштa aмa ние сме силни жени лaвици ќе се бoриме дo крaј кoгa сме тукa зaеднo сме пoсилни ве гушкaм сите хрaбри женички
Ах бе душо тамн си викав ете успеа ќе биде овој пат...немам зборови за утеха ете денес цел ден плакам требаше да бидеме 8 а јас лечам бактерија... стварно е претешко ама мора да сме силнии.. нема откажување и нас Господ ќе не израдува..те гушкам силно
Девојки треба да испитувам хормони на трет ден од добивање а јас добив денес у 20:00 па да го рачунам денес како прв ден или утре
Utre Mnogu mi e zal..mnogu! Mislam deka pogolema bolka nema na svetov! Toj sto pominal znae i daj boze nikogas da ne se povtori mislam deka sum prava koga ke recam denovive bese na um kaj site..i davavme podrska i se molevme za tebe..ke prodolzime so podrskata a ti prodolz da bides silna kako do sega! Isplaci se, daj si vreme sama na sebe, napravi si ispituvanja i samo napred draga Te gushkam.