И на резултатот од крвта се потврди бременоста. Ви благодарам на убавите честитки. И што побрзо и вие да успеете и да се радувате. Што побрзо во тема: бременост. Имајте убав ден
Еве ме на рапорт Бев на ехо, денес ми е осми ден од циклус. Пораснале 4 фоликулчиња, сите по околу 12 мм. На двата јајника по две пораснати Помина и првото боцкање, не болело бе Со Мерионал се боцкам, утре сама треба, па ќе следиме што ќе се случува. Важно сега журка прават јајнициве, ги осеќам поинтензивно после првава инекција. Ендометриум мислам дека 8мм рече, од возбуда со фоликуливе не знам дали точно слушнав. Се плашев како ќе реагирам на апчињава, па презадоволна сум
Бравоо Олииии, ајдее пуштам среќа за бебуш месецов.. Прекрасни фоликули. Инексиите си го направија своето сега вие сте на ред. Ништо страшно утре како песна има да се боцниш кога ќе ти текни зошто ги ставаш бацкииииии. П.С тапанот ми е спремен за журка да знајш
Уште немав почнато со инекциите, со апчиња ми пораснаа прекрасните Никогаш не гледам кога ме боцкаат во вена на пример, но сега сестрата кога ми објаснуваше како треба, да имав 16 очи сите ќе ми беа вперени во боцкањето Ништо не е страшно и се' се може за бебенце Те гушкам најсилно п.с. Планирам близнаци, спремај два тапани
И така жени мои спремајќи се за инсеминација викам ај да си направам брисеви уште еднаш и резултатот за кламидија ми излезе позитивен И сеа се се одложува додека не го средиме тоа .....туку дали е можно и спонтаниот што го имав во 6 недела да е резултат на кламидијата?
Офф незнам дали ние претеруваме или не но зарем оние што непланирано останале бремени знаеле дали имаат бактерија или слично само на некакви прегледи одиме од мука требало нетребало ние ...аххх да даде Господ кај сите бебчешто се би направиле лошо е што само се одложува Јас викам нејќе милум ама па испаѓа нејќе ни "силум"(инсеминација)ист случај сум и јас
Не се нервирај, ќе ја средиш кламидијата. Па штом си останала бремена, ќе си останеш пак со се' чисто
Јас првиот пат останав природно трудна сега ќе ми биде прва инсеминација. Ќе видиме како ќе се одвиваат работите. Сите сили ќе ги дадеме само да дојде денот кога ќе ги земеме во раце тие мали душички
Да скоро беше спонтаниот. Пред 4 месеци правев операција и постои можност да ми се повтори дијагнозата. Др ни даде рок од 3 месеци ако не успее идеме на инсеминација. И сега после ова морам да идам како не би ми се повторила дијагнозата па пак да идам на операција. Бременоста била најдобар лек за спречување.
@golemalavica честитки и со лесно да си ја износиш бременоста: Оли мила што боцкаш во меше Мене д-рот ми дaде една шанса за кломифен месецов,а после рече Мерионал инекции,ако се тие маф ми е работата!
Мерионали боцкам Прво пиев од трет ден Летрозол пет дена 2×1. Со среќа со Кломифенот, ти посакувам позитивно искуство и да не се боцкаш. Но што и да треба, се' ќе направиме, нели?
Честитки милa сo срце Ајде aјде oли ти јa пуштaм целa среќa дa биди oвoј месец А зa штo се е инексијaтa зa стимулaцијa нaместo клoмифен и oд кoј ден се бoцкaш и кoлку денa aкo сaкaш кaжи А oвие зa штo се кaкo клoмифенoт oли aaaa Летрозол
Изгледав сега туторијал на ју тјуб,не верувам дека ке имам срце сама да се боцнам.Не сум плашлива ама во стомак ми е језиво,или она епидурал во грб,мислам дека никогаш не би побарала.Психа,и моментален став,иако во себе знам дека за бебе и месо би си сечела
Да, стимулација се Мерионалите. Летрозол пиев пет дена од трет ден од циклус, па денес ми е осми ден и почнав и со Мерионали, боцкам една на ден. Ќе одам на фоликулометрија за да видиме дали сите пет ќе ги боцкам. И јас мислев дека нема да можам сама. Сакав да одам сестра да ме боцка, но утре е неработен ден И некако на дежурен не ми се оди, не сакам да ми ја збрцаат лошо, па одлучив сама да се боцнам внимателно. Игличката е за боцкање инсулин, не ни осетив боцкање, ништо не боли. @Andonia