1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.383
    Допаѓања:
    1.452
    Многу ми е мило за тебе честитки имај лесна бременост ;)

На butterfly.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  2. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.238
    Допаѓања:
    48.560
    Ќе прашам тука зашто темава е најактивна, а за скоро време и јас ќе се приклучам тука :)
    Епа вака, од секогаш сум имала нередовна менструација, полицистични јајници и зголемена влакнавост на лицето. Хормоните горе-доле биле во ред. Имам пиено 3 месеци Диане 35 кои ги поднесував ужасно лошо, кога престанав со нив повторно почна да не ми доаѓа. Пред година дена бев на преглед и ми рекоа покрај старото што си го имам, имам и тенок ендометриум и десниот јајник ми е зголемен, ми препишаа Јаз, од пусти страв од она што ми се случуваше со Диането не ги пиев, почнав да се лечам со билки, со чаеви ама без ефект ;( . Ама сега почнаа проблеми со инфекции и тоа било од тоа што не добивам и не се прочистува вагината и одам моментално кај Дракулевски во систина ми рече дека имам микроцистични јајници и дека и ДВАТА ми се многу зголемени :( а не ми кажа баш што значи ова :( ме прати на триста испитувања и ми препиша Дабростон да пијам за да добијам и да испитам хормони на 3 ден од циклус, ги поднесував многу лошо, како на некоја дрога да бев се осеќав и ми се јавуваа болки во градниот кош, и сега пијам Примолут нор ама и со нив не се осеќам баш нај иако порано кога ги пиев добро ги поднесував ама ете сега.. :worried:

Дали некоја имала сличен проблем како мене? Многу ми е страв зашто јас имам и проблеми со срцето и до сега сите хормони лошо ми делувале, па ако ми препише пак некои контрацептиви страв ми е да ги пијам :( Има ли нешто друго со што се лечи ваквава состојба? Многу ми е тешко, како ли ќе имам јас бебче со сите овие проблеми :( ;(

3. Riba123

Riba123 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    12
    Анастасијаки јас имам проблем со не редовна менструација ама кај мене е проблемот сто имам полицистицни јајници и имам цисти на јајниците па сега морам да правам лапароскопија да ми ги испукаат. Јас имам пиено циклопрогинова кога не ми доагасе и имав еден хормон со мал процент па за тоа морав да ги пијам. Други лекарства немам примано до сега. Мое мислење е подобор консултирај се со докторот и кази му дека имас проблем со срцето па мозеби ке ти даде некои апцинја сто нема да ти сметаат. Еве и јас прасувам дали некој зане после лапороскопија колку време треба да се цека за да поцнес да правис бебенце ама се усте никој ми нема дадено одговор. Поздравце и ти посакувам сто побрзо да си го ресис проблемот. Позззз

На anastasijaki му/ѝ се допаѓа ова.
  4. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.238
    Допаѓања:
    48.560
    Па и јас со години се водев со полицистични јајници ама еве сега Дракулевски ми вика дека имало многу мали цистички и ми рече микроцистични ти се :?: ама напомена дека нема така посебни цисти,ништо не ми е јасно, а за две недели сум кај него на преглед, ептен лошо се осеќам од хормониве, како ќе издржам до тогаш :( А за хормониве сите се исти прогестерон+естроген некои се појаки некои послаби, а да не спомнувам за негативните ефекти кои може да ги дадат морници ме пролазуваат :|

5. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.198
    Допаѓања:
    124.785
    Јас незнам дали сум повеќе за во темава,за мене ќе мора специјална.Ме немаше прво од среќа па од тага.2 месеци летавме од среќа,а по вторпат се деси истото,само овојпат со киретажа од која имам кошмари и сеуште ќе имам.Почнав со испитувањата,од трансфузиологија се ок,сега следат еден куп други.
    ...И како сега јас да пробам пак?
    Значи искрено не верував дека ќе ја имам пак таа несреќа,толку бев релаксирана на прегледи,мислам секако имав страв,али некако потсвесно знаев дека се ќе биде во ред.Требаше да издржи уште 2,3 недели ,ама не сакаше ;(

6. Riba123

Riba123 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    12
    А не мозе ли тие цисти да ти се отстранат со операција и мислам оти ке ти доага на време и мислам оти од нив хормоните не се во ред. А и подобро ако имас санси оди побрзо кај докторот оти 2 нед не е бас блиску кази му дека не се осекас добро од тие апцња и нека ти даде несто друго ако мозе.

7. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.238
    Допаѓања:
    48.560
    Докторот не ми е тука во странство е на семинар, ова друг доктор од систина ми ги препиша, он ми рече да ги пијам овие уште 7 дена, значи вкупно 10 ама ќе ги пијам уште 4 значи вкупно 7 не се издржува ова ;( ќе чекам да добијам и да испитам хормони. Не знам дали може со операција, ама ако може уште одма би отишла да знам дека ќе ми се решат проблемите :worried: Ништо ќе си почекам до прегледот :( Фала ти многу Riba123 :*

8. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Мислам дека желбата за бебе е поголема од сите трауми кои ќе ги поминеме за да зачнеме и родиме бебе. Ќе имаш желба повторно да пробаш, ќе имаш волја се да голтнеш и да истрпиш. Заврши ги сега сите милион испитувања, ќе се види каде лежи зајакот, и готово. Се ќе си биде во ред! :* :hug:

9. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ели не губи надез, знам дека ти е теско, и сите имаме проблеми, но ке успееме кога тогас! ти најдобро прво откриј ја причината па потоа пак пробувајте, подобро така одколку да ти се случува вака, недај Бозе веке! ке бидес мамичка сигурно, не се предавај и биди храбра! :*

10. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.383
    Допаѓања:
    1.452
    Здраво Девојки,

Еве ве читам веќе 5 дена сум бил многу лошо катастрофално, со некој стомачен вирус.
    А менструацијата ми касни 4 дена, бев кај гинекологот ми вика дека најмалку треба да касни 12 дена па да се гледа на ехо ако има бременост.Исто така ми рече дека домашен тест посигурно е да се направи ако ми касни повеќе од 5 дена.Сега не знам што да мислам ми се гади имам температура понекогаш до 38, пролив повраќам ништо не можам да јадам но ќе почекам да поминуват 5 дена како што ми рече докторот се плашам да не се разочарам пак.Исто така ми даде да напијам Огестан некои витамини пред бременост.

Поздрав ;)

11. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Епа тест! ;) Направи си тест утре со првата мокрача. Исто би се разочарала и сега со домашен и на ехо, ама сепак ти најдобро си знаеш. Како и да е, ти ја пуштам целата среќа на светот! Расте во тебе бебче, биди си позитивна и се ќе биде во ред! :*

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  12. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.383
    Допаѓања:
    1.452
    Не знам Елена бев на ехо во сабота не се гледаше ништо, и сега да одам пак исто.
    Од твоја уста до Божји уши, да се надеваме дека тоа е причината за сето ова измачување веќе 5 дена.
    Ама се плашам да не е навистина некој вирус, и да не ми касни зашто сум зел во инфузијата во петок и лендацин антибиотик имав многу температура.
    Треба да соберам храброст за да направам тест, веќе 2 години чекам на тие две цртки.
    Поздрав и многу ти благодарам за подршката ;)

На butterfly.mk и maleckataa им се допаѓа ова.
  13. Riba123

Riba123 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    12
    Нема проблем анастасијаки тука сме да помогнеме колку моземе. Јас еве најдов некои капки како сто ми стојат се на природна база за насиоти проблем еве ги http://femisan.info/femisanamk.html. Па ако сакас распрасај се за нив види сто ке ти казат докторите дали се добри. Ако прасас те молам кази ми сто ти казале па ако се добри и јас да ги порацам бидејки не зивеам во МК. Поззз :hai:

14. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.238
    Допаѓања:
    48.560
    Ах, ништо од овие, ги пиев 4 месеца никаков ефект немаат, само џабе пари фрлив ]:)

15. Riba123

Riba123 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    12
    Докторот не ми е тука во странство е на семинар, ова друг доктор од систина ми ги препиша, он ми рече да ги пијам овие уште 7 дена, значи вкупно 10 ама ќе ги пијам уште 4 значи вкупно 7 не се издржува ова ;( ќе чекам да добијам и да испитам хормони. Не знам дали може со операција, ама ако може уште одма би отишла да знам дека ќе ми се решат проблемите :worried: Ништо ќе си почекам до прегледот :( Фала ти многу Riba123 :*[/quote]

Нема проблем анастасијаки тука сме да помогнеме колку моземе. Јас еве најдов некои капки како сто ми стојат се на природна база за насиоти проблем еве ги http://femisan.info/femisanamk.html. Па ако сакас распрасај се за нив види сто ке ти казат докторите дали се добри. Ако прасас те молам кази ми сто ти казале па ако се добри и јас да ги порацам бидејки не зивеам во МК. Поззз :hai:[/quote]
    Ах, ништо од овие, ги пиев 4 месеца никаков ефект немаат, само џабе пари фрлив ]:)[/quote]

Стварно јас како со Читам по фб кај нив на страната гледас се позитивни мислења за нив има помогнато на повеке. Атебе доктор ти ги преписа или сама ги купи и стварно се на природна база. Бас би сакала да ги пробам да видам сто ке биде.

16. devojce321

devojce321 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    38
    здр .
    Мене малце ме немаше,после се што се случи со абортусот. Сега пак сум тука бидејки еве имам слабо краврење,по две три капки овие два дена, се надевам е импалнтација ,оти ми се случи малце порано од вообичаената менструација . др симптоми немам и тие што ги имам си ги замислувам може не знам , ми се спие ,нервозна сум ,градите ме болат и малце одвреме навреме јајниците некоја мн мала тапа болка..Дали се овие тие симптоми?

17. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.238
    Допаѓања:
    48.560
    Riba123 На природна база се навистина, тука на големо се рекламираат, сама си ги купив, пиев по три шишенца месечно толку и отприлика треба, 3 пати на ден по 30 капки во 100 мл вода. Правев пауза од две недели после вториот месец .Немав ама баш никакви подобрувања и после 4 месеци и нешто ситно ги прекинав. Инаку се прилично скапички беа малце поефтини па кога видоа дека се трошат ги направија 525 денари |( Можеш да ги пробаш, не се штетни, немаат несакани ефекти, можеби тебе ќе ти помогнат :)

18. Riba123

Riba123 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    12

19. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Риба123, докторот не ли ти кажал за колку време после операцијата ќе можете да продолжите за бебе? Кај мене дека имав киретажа пред 5 месеци, си ја прашав докторката откако ми дојде редовниот циклус, и кога ме прегледа ми рече дека можеме веднаш. Ќе мораш и ти да си прашаш, секој организам различно закрепнува од било што. Со Господ напред ти посакувам побрзо да се израдуваш! :)

20. Riba123

Riba123 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    12

На ecapereca му/ѝ се допаѓа ова.