Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    2.073
    @Beatris батали разочарување, знам дека може да станеме чувствителни на такви работи. Јас на пример во очи и реков на една комшивка: Зошто не ме покани на роденден кај синчето? Дека немам деца?? И падна незгодно, после кога размислив си реков може претерав. И тие не знаат како да се однесуваат со нас, иако мислам треба да покажат малку осет кога се дуваат свеќички и да свртат и други теми на маса освен за пораѓај и деца. Па имаме и друг живот мајка му стара...

На МилеПаника, Andonia, AURUA и 11 други им се допаѓа ова.
  2. @Verba

@Verba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    2.214
    Бев, за хормони и скриен шеќер ми даде упат.
    Утре ќе купам рен и бело вино и ќе го направам напитокот да пробам за цистите така.

Последна измена од модератор: 14 октомври 2017
    На fina erika и bebaa им се допаѓа ова.
  3. AURUA

AURUA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.608
    Бев, за хормони и скриен шеќер ми даде упат.
    Утре ќе купам рен и бело вино и ќе го направам напитокот да пробам за цистите така.[/QUOTE]
    Хормони се најточни на 3ден од циклус. А ехо што ти рече,што гледа? Матката во каква форма ти е?

4. @Verba

@Verba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    2.214
    Да,но кај нередовен, ми рече да ги правам било кога.
    Ендометриум 4 мм
    Следно што не можам да го протолкувам вели: "Матка со apd.2.36 cm"
    Цисти вели има,тие се причината поради која не добивам последниве месеци.

Др рече дека не е страшно и дека најпрво морам да ги направам хормонски профил па пак кај др.

На AURUA му/ѝ се допаѓа ова.
  5. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    @Beatris :hug:,какво плачење какви бакрачи,да не сум прочитала дека било која плачела-чувајте нерви,ке требаат за побитни работи:angel:

Мене па игротеки не ме тангираат,жив напор ми се,и им нагласувам да не ме канат во игротека.Со поклон одам дома или било каде,само тоа лудило да го избегнам.Мајки седат,деца вриштат за одредена играчка,па слатка маса,па некое ке дувне пред славеникот,па пак плачки:drunk:.Ретко кој излегува задоволен од таму,ама ете,таква е модата.

Јајнициве ме збудалеа,којзнае што се случува во мојот репродуктивен предел,само цисти да не излезат:worried:

На AURUA, fina erika, curlyhair и 7 други им се допаѓа ова.
  6. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Дoбрo утрo пoдршкa :*

Кaкoв рен милa дa ти дaм брoј oд женaтa кaкo Гoспoд дa јa пушти кaј мене :*

Е кoгa сме кaј цистите истo и кaндидa вчерa случaјнo кaкo Гoспoд си ги реди рaбoтите дo мене седнa еднa теткa и пoчнa дa ми кaжувa декa се зaнимaвaлa сo билки зa мнoгу рaбoти прaвелa лек кoгa спoмнa кaндидa пa цисти пa белo прaње јaс oдмa се зaентересирaв чудo си викaм вo ум кaкo те дoнесе Гoспoд дo мене ни вели лекoт е пет пaри a ние не знaеме и oдмa му гo пoбaрaв и брoјoт нa теткaтa и е oд Крушевo и не се скaпи oкoлу 150 ден aкo сaкaте имaм брoј a сигурнo имa и зa средувaње нa циклус и зaбременувaње мa имaше луѓе дo мене и немoжев дa јa прaшaм aмa гo имaм брoјoт и пo кaргo пуштa лекoт е пет пaри

На fina erika, curlyhair, PeachGirl и 4 други им се допаѓа ова.
  7. @Verba

@Verba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    2.214
    Јас те замолувам драга Лара да во порака ми го пуштиш бројот.
    Ќе пробам се'.

На Lara 27 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Ќе ти гo пуштaм :*

На @Verba му/ѝ се допаѓа ова.
  9. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    Добро утро|-)
    Женски ве молам внимателно со билки,ќе речеме чајче,лекче,ама не е зафрканција.
    Јаките тревки,поготово во комбинација во хормонални стимуланси како Кломифен и нему сличните,можат да предизвикаат контра ефект,и непотребно пореметување на хормоните.
    И ова,тие што верувате,молете си се на Бог,посетете црква,манастирче,се што ве смирува,ама бајачки исцелители оџи и секакви надри лекари за жал само се збогатуваат на нашата мака.
    Уживајте во викендот,есенското сонце и љубовта:hug:

На AURUA, baby 5, fina erika и 10 други им се допаѓа ова.
  10. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Девојки фала ви на поддршката, знам дека вие најдобро ќе ме разберете. Не сакам да сум таква, мм ме кара за вакви работи, не смеам да се пожалам кај него. Но чувствата се посилни од мене. Уште не сум добила и тоа ме прави уште полоша .

На AURUA, baby 5, fina erika и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    @AURUA @@Verba @Beatris devojki sto se odnesuva do neredivniot ciklus i jas se priklucuvam...posleden ciklus na 29.08 denes mi e 47 den...vcera pravev sure check negativen iskoci..mesecov trebase da dobijam i da.ja pravime prvata inseminacija...mnogu me nervira ciklusot...ednostavno ne moze da se regulira i ne moze...sto vi vikaat vasite doktori? Zosto kasni? Kaj mene sekogas stresot bil vinoven..

На Lara 27 и AURUA им се допаѓа ова.
  12. AURUA

AURUA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.608
    И кај мене стрес ама и климатска промена понекогаш(септември на одмор ептен жештини). Инаку уште не бев на гинеколог ќе си почекам природно да добијам кај и да е ќе дојде. Не сакам да се клукам со уште хормони преку глава ми се. Инаку имам микро цисти на едниот јајник и покачени андростендион и дхеа-с така да тие се виновни за ваквиве дечавки. Твоите хормони како се вообичаено?

13. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.382
    Допаѓања:
    1.452
    Помина долго време откако не сум напишал на ова тема, и не верував дека ќе се вратам пак.имам син 3 год и веќе 3 месеци се обидуваме за второ ама неуспешно.Вчера добив и тоа два дена порано од датум.Секогаш ми беше циклусот од 32 дена значи два дена после датум и сега овие два месеци на 28 ден добивам не знам зашто. За син ми чекав 2 и пол години да забренам беше долго и болно искуство. Пред скоро две години непланирано останав бремена со близнаци ама за жал имав спонтан на 8 недела. има некои 5 месеци кога правев гинеколошки испитувања и све беше во ред сега ми изгледа 3 месеци брзо време за обидување не сакам да паничам по доктори, но и јас не сум толку млада 32 години ќе полнам.
    Е сега мајки да ве прашам за второто колку време ви требаше и кога мислите дека е подобро да се обратам на гинеколог за испитувања зашто не сакам да паничам веднаш?

Поздрав имајте убав викенд:):)

На fina erika и AURUA им се допаѓа ова.
  14. sun995

sun995 Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2017
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    1.140
    дали ако телото пред да се дознаеме дека сме трудни сме биле зрачени односно ни снимале рака поради повреда има влијание

15. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    I jas bev septemvri na odmor..do sega site hormonski ispituvanja i tumor markeri mi bile vo granici na normala..ocigledno ke pijam pak primolut:(

На Lara 27 и AURUA им се допаѓа ова.
  16. AURUA

AURUA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.608
    (facepalm).Јас на тие години првото го родив, откако поминаа 4неусшепни инсеминации само од себе се фати. За второво мака мачам како тебе,ама тоа е. И немој веќе да те читам како си стара. По 40год. прво раѓаат и ништо не им е а ти 32 престара се направи. И да ни успее со 2риве побрзо 2те;).

На curlyhair, dunika, Lara 27 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.382
    Допаѓања:
    1.452
    @AURUA ти благодарам многу мила за убавите зборови и за подршката, да се надеваме дека идниот месец нема да добиеме веќе 9 месеци ;)

На curlyhair, Lara 27, AURUA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. @Verba

@Verba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    2.214
    Кај мене исто поради стресот.
    И тогаш кога не сме под стрес, несвесно телото сеуште реагира.

Јас ќе одам следната недела и веднаш со резултатите кај др. Не знам само дали многу се чека за истите,откако ќе ми земат крв.

Денес го направив ренот и виното, од утре почнувам со биберчиња.
    Исто и медот и чувар куќа, за од среда и него да го почнам.

Со Господ напред!

На Andonia, curlyhair, AURUA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.148
    Допаѓања:
    137.213
    Женски земете Агнес, посебно тие што имате проблеми со овулација. Пребарајте на нет има доста позитивни искуства, помагаат доста околу женскиот репродуктивен систем.
    Еве неколку линкови зирнете
    агнес 1, агнес 2, агнес 3

И место рен, кантарион, вино, ракија на влошка ставајте прополис 20% раствар на тампон (ова од доктор кажано ;) ) навечер пред спиење.

На dunika, AURUA, bokace и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Tweety Sweety

Tweety Sweety Активен член

Се зачлени на:
    13 септември 2017
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    61
    Ова со сувите смокви и маслото го има некоја пробано, да сподели искуство? :)

На Lara 27 му/ѝ се допаѓа ова.