Добро утро женички, Само да ве поздравам, ве читам сите и држам среќа за сите што сте во исчекување на позитивен тест.
Добро утро и убав ден и од мене Периодов поретко пишувам но ве читам и секој ден очекувам некоја да ме израдува со позитивен тест. Вчера пишав пост во кој си ја отворив душата но го избришав бидејки беше доста негативен и не сакав да ширам таква енергија тука. Ми се случуваат доста непредвидени(да не кажам,а ке кажам лоши ) работи но знам дека ке помине и овој лош период.... Секое лошо за добро е,што и да е ке помине Ве гушкам и пуштам срека на сите кои се во исчекување на две цртки
Валенце, требало да го пуштиш постот, овде сме и во добро и во лошо. Те гушкам и посакувам што побрзо да поминат непријатностите
Здаво девојки, еве ме и мене малце ме немаше со обврски работни немав време да седнам. Иначе се е по старо еве две години како си се обидуваме за бебуш и дефинитивно единстевниот проблем е што сеуште не сме ја излечиле уреоплазмата и јас и маж ми. Што мислите има ли шанси тоа да прави проблем за забременување и како да ја откачиме еднаш за секогаш
Kolku vreme ja lecite? Jas so dve dozi eritromicin I plus sumamed ja otkaciv. Stavav I vaginaleti betadine.mnogu pecat ama efikasni se epten
Здраво, Јас ја имав и пиевме терапија двајцата , прво доксициклин капсули па со пауза од неколку дена продолживме со сумамед капсули, во мегувреме јас користев 10 вагиналетки еритромицин. Така ја излечивме.
Читав дека оваа балтерија го блокира оплодувањето посебно кај сперматозоидите :/ колку е тоа точно незнам али ете немаме никаков проблем одличен спермограм, редовна овулација, проодни канали, хормонална рамнотежа... Пиеше доксициклин и мислев ја излечил и не направивме проверка, сега пак анализа и пак бактеријата офф
уреоплазмата е пренослива , треба двајцата во исто време да пиете терапија , и ние скоро две години како се бориме за бебе , ми рекоа дека смета уреоплазмата ,ја излечивме и остана уште пролактинот.
Jas prasav dvajca dokrori i dvajcata mi rekoja deka ne smeta pri zabremenuvanje.kosristev vaginaleti eritromicin od 500mg i ne sum proverila sega ama dvajcata mi potvrdija deka ne deluva na zabremenuvanje.
Не делува на забременување ама може да предизвика спонтан абортус заради оштетување на плодот или пак прерано породување заради прерано отворање на цервикс. Затоа кога се работи за неплодност мора се излечи.
Kako ne deluva?! Pa zosto da ja lecime ako ne steti? Ili neka ja pred bremenost,pa ako ostaneme trudni togas kje ja mislime. Prisustvoto na ureaplazma moze da dovede do ekstrauterina,spontan , ja zabavuva podviznosta na spermatozoidite, gi "nacaruva"jajce kletkite..... Ne e bas , imaj si ja I cuvaj si ja(leb ne ti bara).
Да ве прашам едно прашање? Кога ви препишуваат Флуксоназол (за канидида мислам ја даваат) дали и на партнерот му ја препишуваат?
kandida mislam deka ne spagja vo seksualno prenoslivi bakterii. Mm ne piese,a jas ja izleciv,fala bogu ne see vrati