Не знам зошто оваа реакција, вакво демек не ми објаснувај, добро е... Ма дај. Ова е форум и секако ќе има некој што нема да има исто мислење како тебе, затоа и дискутираме Не ти објаснувам тебе, никаде не те цитирав, најнормално кажав свој став, кој не мора да се совпаѓа со твојот. Го објаснувам мојот случај, од мое искуство, укажувајќи токму на тоа дека од еден пример не може да се каже ништо.
Дали ти ќе се сложиш со моето мислење не ме интересира. Ова мислење не е ни мое, само го споделив. Ако кај тебе не успеало со мерење на тем. да се предвиди овулација не мора да генерализираш со тоа што коригираше (читај негираше) нешто што се однесува на "мое мислење". "Корекција"/негирање е едно а споделување исклучок/искуство друго. Имам читано доста мислења кое се споделуваат (не сите!) кои негираат мед. ставови и докази затоа што кај нив не успеало. Исклучоци има и ќе има, што не значи дека тие се правило. Поздрав.
Мене ме боцкаа во вена. стигнуваш, те боцкаат , мируваш, пиеш гликоза и по некое време те боцкаат пак. Вака некако беше...
Девојки, ги земав резултатите од 3ти ден, денес се боцкав на 5ти, уште на 13ти и 22ти ми останува. Еве ги резултатите, ако знае некоја да ми ги прочита.
Да хормони се, имам полицистични јајници и така ме упати докторката, сите хормони да ги испитам. На 3ти се испитуваат само некои.
За голема жал,јас го откажав после 120 минути тестот за глукоза. Сум колабирала на паркинг после првото боцкање и на земја. Се ми се собра: многу стрес и грижи
Како бе душо од што толку стрес... не мисли многу опушти се вака нема ништо да направиш.. да не се уплаши од нешто? Мене ми се има случено од страв да снемам крв и лежев 20мин ама јас се уплашив од сестрата мн нервозна и викам лелееее готова сум без вени ке останам.. а имаш ли проблем со шеќерот или?
Да не ти е од тоа шербетот што го даваат?Да не имаш проблем со шекерот?Ако е од стрес и замор поарно одмори месецов опушти се па тек после почни со процедурите.
Имав и имам бурен период,со многу стресови последниве денови,надвор од оваа ситуација. Лош период кога тргнав да ги правам сите испитувања. Инаку плашлива сум,боцкања и игли ми се ноќна мора. Глукозата во првото боцкање ми е 6.5. Според референтните вредности во ординацијата во која бев малку ми е покачена,но се толкува дека тоа е од стрес. И тромбоцитите ми се 480,а референтна максимална е 400. Се друго ми е во граници на нормалата. @bebaa шеќерот не ми беше испиен кога сум колабирала. После тоа го испив. Што мислите дали ќе инсистира докторката дека мора да го правам тестов за PCOS?
Мене ми инсистираше...и ете со метформин го регулирам шеќерот.. инаку од страв ти се случило тоа.. како и да е прво се соземи собери сили и оди многу е битен шеќерот за ПЦОС...
Исто и мене,седев таму.Дури мо рекоа и дека нетреба да шетам туку да мирувам.Затоа помислив дека одкако завршило се се онесвестила.
Дa ве пoздрaвa мили мoи Ве читaм сите aмa немaм време дa пишaм Јaс дa ви кaжaм кaј мене имa нoвo гo сменaв рaбoтнoтo местo сегa си викa ќе се oпуштaм мaлку и сo нoвaтa рaбoтa и мешетo дa ми рaсти тaкa си се нaдевaм немa дa мислaм ќе се oпуштaм мaлку психички Денес еден пoзнaник си рaзгoвaрaвме ме прaшувa кoлку децa имaм јaс се уште немaм му велaм мнoгу тешкo ми пaднa и ми викa сaмo oпуштенo и се ќе биди леле си викaм вo ум штo збoрувa чoекoт штo му е гaјле тoј имaл имaл пoминaтo низ тoa декa се е дo психaтa 99% oпуштете се и ќе биди и тaкa ми рече и нaјмнoгу зaвиси oд жескoтo дa не мисли мнoгу aмa aјде не мисли дa кaжувaт сaмo сите кo дa не знaјме ние
Излегов на воздух,со мм,пред лабараторијата,за да седнам на клупа,бидејќи нели треба да се мирува и повторно да се боцка.Во круг на ординацијата е тоа.
Да. Стравот те изел. Јас 3пати го имам правено досега тој тест. Досадно е што мора да лежиш и дачекаш да дојде термин за боцкање,ама ништо опасно. Не те боцкаат цело време во една вена. 4боцкања се мислам по 2 во 2те вени ми правеа.
Кај мене ништо ново, примив Прегнил, се посветив на домашното и пак ништо, добив точно на датумот. Не знам зошто овој пат не успеа, многу се разочарав. Сега се прибирам малку психички, колку повеќе размислувам потешко ми е.