Воопшто не боли.. Исто како да правиш пап или микробиолошки брисеви.. Инаку правев во Систина кај Поповиќ..
Беличка, не си сама. И кај нас е таква ситуацијата, само што кај нас и спермата е нормоспермија. Не дошол нашиот момент, но ќе дојде! На секоја од нас! Ајде, чекаме висока бета и успешна инсеминација!!! И јас сум во одбројување до висока бета Супер сум, ептен сум со прекрасни занимации во овој период, ми летнаа деновиве по инсеминацијата. Само рилекс, ќе си биде се' добро
баш така, топлата вода е идеална за развој на бактерии, си викаш ќе се опуштиш во бања, џакузи за на крај да закачиш бактерии
Добро вечер драги дами. Ве следам редовно и ви посакувам позитивни тестови на сите. Сакам само да ве поздравам сите и чекам убави вести
Утро Ништо од мене месецов,добив сабајлево,на 29ти ден,со 2 дена доцнење,што и ми беше очекувано ради Кломифенот. Ке видам може и месецов да му дадам шанса пак,дека ме чека период со многу обврски,па ке немам време за нешто посериозно. Сите до една,и дајте бар 3 позитивни теста или високи бети. П.С ми мириса од далеку на успешни инсеминации
https://drmitov.mk/sindrom-na-politsistichni-jajnitsi-i-zhivotniot-stil/ чисто информативно Женски и кај мене нема ништо правев хормони сега чекам резултати Кажете ми после инсеминација дали одмарате и колку ? Јас имам правено инс.докторот ми рече да се вратам на секојдневните обврски нормално, ама јас лежев 3 дена. Дали има потреба од тоа за следнава да знам ? Поздрав до сите стискам палци за позитивни тестови
Во мојот случај дента бев на инсеминација ми направија на гак и мирував на столот таму едно 15 минути.Потоа домче само тој ден мирував а утредента на работа а работата не ми е лесна,си функционирав нормално дома и на работа се до позитивниот тест иако бременоста ми беше неуспешна поради имунолошки причини.Моето искуство е тоа,ако во случај гиниколог не утврди поинаку.Поздравче и Ви посакувам успех☺
Девојки ние вчера ги добивме резултатите од спермокултурата. Негативна излезе. А на спермограмот покажа дека има покачено ниво на леукоцити. И првиот спермограм му беше ист. Резултатите ги добивме телефонски (докторката ми рече да и се јавам на сестра Горде за да не патуваме само за тоа бидејќи секако ќе треба да се видиме до 5ти ден од циклус.Морам да ја пофалам докторката дека досега внимава да не не изложува на дополнителни трошоци). Треба нареден циклус да се јавам на консултации кај Адамоска за да се договориме за терапија ама во таква неизвесност сум.... Значи тоа дека леукоцитите се покачени од друго нешто. И како да ја најдеме причината сега? Знам дека може да се покачени и од расипан заб... останува да почекам што ќе ни каже докторката.
Minatata godina tocno pred da ostanam bremena..mm koga pravese spermogram mu pokaza normozoospermija ama deka ima pokaceno ne znam tamu sto demek bakterija..na spermokulturata bese cisto se..taka da ete se slucuva ne znam zosto..
Слично беше и кај нас. На првиот спермограм покажа дека нивото на леукоцити е покачено. Испитавме спермокултура, излезе негативен тестот. Бевме и на уролог и мм правеше ехо-доплер и нема присуство на варикоцела.. Сѐ уште не знам зашто така покажува?! И на контролниот спермограм после три месеци што го правеше покажа дека леукоцитите се покачени.. Некоја друга со вакво искуство?!! @dunika праќам позитивна енергија за наредниот месец да се обои и втората цртка!! Сфати го како можност дека наредниот месец ќе биде тој!!
Не лежев по инсеминацијата. Докторот дури ми рече да си продолжам и со вежбање (а имам тренинзи шест дена во неделата), но го ставив на пауза вежбањето и се фрлив на пешачење по 2-3 часа. Зависна сум од физичка активност и ќе побудалам ако лежам и полошо ќе се чувствувам. Кај мене ништо посебно, почнаа од вчера-завчера менструални болки и градите ќе ми експлодираат
Веднаш по работа вежбам, не е дека имам којзнае колку време. И кога патувам, без тегови никаде не одам За пешачењето поинаку се организирам. Да видите после како се спие како скапана, со повремено станување за вц како пијана