Платив 9000, а во тоа спаѓаа прегледи, спермограм, инсеминацијата. Плус 1600 ме чинеше двапати проверка на естрадиол во Авицена и терапијата што си ја купив од трет ден што ја примав (Летрозол и Мерионали). Прегнил и Цетротиде исто така сама си платив. Уште пред да ми побараат нешто, на консултацијата однесов нови брисеви и пап, нови хормони, ХСГ извештај и снимка, извештај од претходната инсеминација, спермограмите од мм и она хив и хепатити. Не знам дали сево ова ќе ми го бараа, но се' имав, па однесов.
Девојки здраво денес ми е ден за добивање ама доцни Цела недела имам болки во јајници и во половина како симптом за циклус. Се препотувам и на најмало движење како склет да ми е Што може да биде појма немам само на лошо несакам да помислам
Не се секирај почекај малку и мене овој месец ми доцнеше ми дојде на 30 ден ме се плаши сигурно не е ништо страшно и јас бев уплашена па ми дојде не мисли негативно
@fina erika дај боже да не ти дојде воопшто,и да не израдуваш со две || Лара каде е ја мислам, @Lara 27 да каже тука на другаЧки како е Убав ден женски,и честито слава св.Петка,на оние кои слават
Добар ден лавици мои..за многи години да ни е празникот и на сите да ни даде полни утроби.. кај мене доцнеше 10 дена и ете денес ми дојде...како и да е ви пуштам среќа кај вас да не дојде вештерката и се повеќе да има полно мешиња.. ве гушкам и секое добивање ме право се посилна и похрабра да газам по овој трнлив пат
Ајде дa не дoјди Гoспoд злaтен aбе дa се oблизниш Штo мoжи дa биди дa ти кaжaм убaвo немa дa дoбиеш 9 месеци @fina erika А и ти @oли чекaм ll убaви црвени линии a и зa сите други истoтo вaжи a и зa мене Ве пoздрaвувaм и ве гушкa сите дo еднa Се зaнесoв вo нoвaтa рaбoтa aмa не ве зaбoрaвaм ве читaм и кoгa имaм време ќе ви пишaм Тукa сум @dunika сегa двa денa дoмa милa се зaнесoв вo рaбoтaтa не мислaм сегa мнoгу кoгa ќе сaкa ќе се фaти и oд кaпкa сегa рaбoтaм и мoзoкoт ќе гo пуштaм нa пaсење А ти милa немa нерви идемo дaље нoв месец нoви сили нoвa нaдеж и ќе биди ќе биди земи пaк клoмифен ти пуштaм среќa
Мене девојки пак ми дојде месецов!!! добив на 01 еве на 24 пак нез зошто!! среда одам на гин. да видам што е !! Кај мајка ми на раб една колешка ми вели дека за третото до 4мес имала а во третиот и досло вака два пати и после и прекинало а и рекле 4месец трудна!!!! Значи се е возможно!!!
Ајде ајдее немора одма нервоза све е можно,има многу случаи си добиваат па следната вештерка ја немаа, дај боже и твојот случај да е ваков и да си се радувате на позитивен тест. Милаа за убаво ее може касни од друго ќе си се радувамее на позитивен тест ми мириса
Така е ама ако ми дојди пак е крајно ке се разочарам да знаете!!!!! Патем заборавив да ви кажам си го купив микроскопчето за овулација и што е најјако пред да добијам имаше папрати ( не ни знаев самоо градите ме болеа си пиев кафе и реков ај до тоалет да одам и имав што да видам)
да да со плунка. Јас имам обичај од сабајле кога ке станам а во тек на денот (АКО ЗАБОРАВАМ СЛУЧАЈНО) после три часа ПРЕТХОДНО ДА НЕ ВНЕСУВАШ НИШТО САМО ВОДА !!!
Женски трет ден од циклус ми е,ама многу крварам,вака обилна менструација не сум имала,да не бидам гадна ама и со темни парчиња..Бледа сум ко крпа,немам болки никакви,само сум малку изнемоштена.Сигурно е од Кломифенот а,имате вакво искуство?
Јас вака обилен циклус, како што опишуваш, имав месецот кога примив само Прегнил, пред да одам на одмор, без да имам дополнителна стимулација. Докторката ја припиша дека е лето, топло време, и затоа ми била обилна.. Незнам кај тебе сега од што е... Јас овие два месеци пиев и Кломифен и примив Прегнил, па немав обилен циклус..
А дали ова микроскопче дава точни податоци? Бидејќи пиша дека пред добивање ти покажало папрати, што нели е знак за плодни денови. Сакам да го земам, затоа прашувам