Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

Без грижи Драга, не си ни знаела, иако кога се ќе заврши, најмногу тогаш не фаќа кризирање...што се случи, како се случи, зошто се случи и сл. Важно терапијата била успешна, и навистина си поблиску до целта. Јас 8 месеци не останував бремена, таман сакав со кломифен да почнам, останав природно бремена, иако и таа заврши без успех. Па сега тоа ми е утеха и поттик дека следниот пат без проблем ќе останам бремена. Иако како што е Господ, никој не е. И не седи дома, оди на работа, дружи се...помага. Ти посакувам сѐ најдобро :* И на сите од групата. :hug:

lackygirl, mal.ecka, dunika and 7 others like this.
  2. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

:hug::hug::hug: мнoгу ми е жaл те гушкaм
    Ајде нoвoгoдишнo бебеце милa :l: те гушкaм силнo:*

Last edited: Oct 31, 2017
    curlyhair, fina erika and monik55 like this.
  3. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Za potiknuvanje na dobivanje jas piev sega primolut nor bidejki nemam dobieno od 29 avgust a 2 testa sto pravev bea negativni.. sega cekam da dobijam pa ke mi kaze dopolnitelno doktorot za sleden cekor vo odnos na terapija bidejki mesecov sakame da pravime inseminacija.. ti kakov problem imas?

4. @Verba

@Verba Истакнат член

Немам добиено 5 месеци. Тестовите се негативни за бременост.
    Хормоните ги испитав во ред се од она што го гледам но сега со резултатот треба да одам кај докторката за да видам што понатаму.

5. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

5 meseci? Zosto zeno si cekala tolku? Jas sekogas imam neredoven ciklus i obicno mi doaga so primolut.. otidi kaj maticnata sigurno ke ti dade apcinja za da dobies... nemoj da cekas mnogu meseci se.
    I mene testovite mi pokazuvaa negativno..edno vreme mi pominuvase niz glava vonmatericno ili so znam sto.. znam kako ti e :worried:
    :hug::hug:

6. bela.m

bela.m Популарен член

@fina erika многу ми е жал драга, се надевам дека нареден месец ќе бидиш со насмеано лице и полно меше.
    Ќе даде Господ, сите ќе се исчистиме од тука, сите ќе ги искусиме тие слатки маки.
    Ќе успееме. Ех, сега да уживаме додека можиме во прошетките со мажињата, седенките со пријателките, без да не влече малото црвче за здолниште... Да уживаме во ноќните излегувања без да сме ограничени со време, без да се плашиме да се напиеме уште една чаша вино...
    Да се радуваме што имаме време да си направиме маникир, да го напудриме лицето, да се бањаме и да пееме под туш колку што сакаме.... Кога ќе имаме малецки сето ова ќе биде сведено на минимум. Ако јас се прашувам, а верувам и било која од вас целиот луксуз што се вика слободно време би го заменила со бришење какушки само сакав малку мотивационо да делувам.
    Ве сакам жени, ќе дојде и нашето време!

L*G, lackygirl, eta and 12 others like this.
  7. Andonia

Andonia Популарен член

Добро утро ,јас имам примано само Кломифен 2х1 од 3ден на менструација и следење на фолекулите,и потоа примив Прегнил инекција но за мене не беше успешно ,пробај ако немаш пробано со Кломифен за тебе може ќе е успешно Дај Боже да е стискам палци.

fina erika and Lara 27 like this.
  8. baby 5

baby 5 Популарен член

Добро утро лавици мои..ајде нов месец нова надеж овој месец да се исчистиме сите од тука и со тапани да им влеземе во труднички..слушам околу мене колку лесно остануваат трудни мм се нервира зошто кај нас небивало му се смеам и велам не давав на мојте плодни денови како да останам хаха абе циркузи сме јас дека само 3 месеца минаа од пораѓај па некако и страв имав ама затоа овој месец ќе се опуштам и како што реков со полно меше догодина.. позитиво моја ве гушкам сите до една..имајте убав ден и секако месец полн со љубов

9. *Sara*

*Sara* Истакнат член

Јас правев на ГАК минатата среда, резултатите ми беа готови во петокот, значи за два дена

BEAUTY WOMEN, Lara 27 and fina erika like this.
  10. Lina2031

Lina2031 Истакнат член

Имам едно прашање. Ние планираме бременост еве веќе 7 месеци и сеуште без резултат. Јас моментално примам некои антибиотици и капки за воспаление на носната слузокожа. Денес ми е 4 ден од циклус. Антибиотициве треба да ги примам 5 дена, капките 10 дена и лентрика цел месец .. Дали имаат некакво влијание тие врз плодот ете дај боже ако останам бремена бидејки имам прочитано дека не треба да се прима ништоо ако се планира бременост па во мисла сум дали воопшто месецов да се пробува нешто. Јас секој месец сум во исчекување на 2 цртки ама ете до сега без успех. Ако треба ќе го прерипнам и овој месец ако има некакви импликации .. Ќе ви бидам благодарнам на одговорите :)

11. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Ауу драга 5 месеци тоа е многууу, мора да има нешто што или не е во ред или трудноча нема трето... Тироидата како ти е?Иди си кај докторката да ти ги види хормоните, и ако има потреба да те прати на ендокринолог каде додатни испитување и ехо ќе ти направат.

Здраво драга, ти посакувам што поскоро да се израдуваш на две цртки. Е сега во врска со антибиотиците зависи какви пиеш, ако се многу јаки нормално дека не смеат доколку е жена бремена или работи на тоа, ако се послаби на пр амоксиклав другарка ми пиеше без да знае дека е бремена во првиот месец и не и наштети а и гинекологот нејзин и кажа дека не е страшно. За капките не е проблем. Уживај, опушти се посвети си внимание на себеси, а бебче ќе си дојде дај Боже кај сите што го очекуваме со нетрпение :inlove:

Last edited by a moderator: Nov 1, 2017
    Lara 27 likes this.
  12. Lina2031

Lina2031 Истакнат член

Пијам Химорал и Лентрика за алергија.Химоралов неколку дена треба само ама Лентриката цел месец ми рече докторката. За капките така и претпоставував дека не е страшно. Ти благодарам мила за позитивната мисла секогаш некој убав збор влева некоја убава енергија во човек. Дај боже сите да шетаме полно меше што побргу.:hug: :inlove:

Lara 27, Andonia and Sparkles27 like this.
  13. @Verba

@Verba Истакнат член

Бременост не е, хормоните ги испитав сите се во ред.
    Цисти има во јајниците. Ама веројатно стресот си го направил своето.

Прво мозокот на оф за да се исклучи човек од сите случувања и да се ориентира со позитивни мисли

Lara 27 and Andonia like this.
  14. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Имаш полицистични јајници ли? Јас имав ендометриозни цисти, но тие не влијаат на мензисот, а за стресот си во право, доколку си имала јак стрес најверојатно тоа е причината, пробај да пешачиш да бидеш меѓу позитивни луѓе и мозокот насочи го само на позитивни мисли и убави моменти. :hug:

Lara 27, Andonia and @Verba like this.
  15. curlyhair

curlyhair Популарен член

Химоралот не е антибиотик мила само смалува воспаление и оток така да не се секирај не штети :)

Lara 27 and Lina2031 like this.
  16. Lina2031

Lina2031 Истакнат член

Еее ме олабави сега малку @curlyhair. Баш бев во мисла штетно е не е?? Ти благодарам многу драга. Уште поубаво, да не му ја мислам многу многу, опуштено и да се радуваме на две цртки <3

Lara 27 and curlyhair like this.
  17. curlyhair

curlyhair Популарен член

Ич да не му ја мислиш нема врска со антибиотици. Само антивоспалително делува. Ајдее чекаме две цртки. :*

Lara 27 likes this.
  18. jagoda777

jagoda777 Популарен член

Може ли инфо колку ги плаќате кломифен и прегнил ?
    @fina erika те гушкам немам коментар за ова што се случува :(дај Боже сите во лето да држиме бебенца :hug::l:(fingers)

fina erika and Lara 27 like this.
  19. @Verba

@Verba Истакнат член

Да мила,полицистични.
    Јас сум се посигурна дека стресот е клучен фактор

Lara 27 likes this.
  20. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Соодветна терапија и доктор и ќе си имаш редовна менструација. Иста бев и јас можеби не 5месеци ама 60+дена бев после тоа со соодветна терапија ми идеше на 27дена

Lara 27 likes this.