Да ве прашам ме интересира бидејќи тоа е она што ми следува. На 4-5 ден од циклус претпоставувам дека со абдоминално ехо гледа докторот дали прснале цистите поради дејството на терапијата? И друго фоликулометрија се прави со какво ехо? Ви благодарам што секогаш сте тука со информирање за се што со што ние "првачињата" за прв пат се сретнуваме
Здраво женички , јас да се пофалам конечно и јас и маж ми ја излечивме досадната уреоплазма која ја лечевме две години али мора да признаам дека не толку радикално како сега иначе тоа што ме загрижува е што пред два месеци бев на нутриционист и ме стави на режим и после тоа ми се поремети ментруацијата ептен слаба и жолто ми течеше, можно е некоја циста да било али сепак не ми годеше нејзиниот план на исхрана и баталив но секако здравите навики си ги задржив, е сега пак овој пат добив многу малце и баш партали исфрлав некои кафеавкасти, незнам што може да е многу се загрижив, што да направам за да имам пообилна ментруација ве гушкам
Уживај си таму кога немаш многу обилни менструации, не знаеш каква мака е. Јас после спонтаниот, пореметени хормони, продолжени циклуси, крвишта на сите страни. Не знаеш колку си среќна
Dobar den devojcinja i zenicki.. Iskreno se mislev dali da napisam nesto ili ne.. na denesen den minatata godina..odprilika ova vreme bev najsrekna bidejki doznav deka sum bremena... malku mi e tesko si poplaknuvam..se nadevam deka mesecov ke bide povtorno pozitiven so planot nash za inseminacija... Ostanete pozitivni i naskoro toa sto e nashe ke si dojde
Се сеќавам лани кога се радувавме на темава Исплачи се и потоа глава горе, борбата мора да продолжи до крај! Пак ќе не' израдуваш набргу со позитивен тест Те гушкам силно
Тaкa е милa сaмo пoзитивнo штo е нaше ќе си дoјди Јaс кoгa гледaм бебињa и дечињa мaли си викaм дaј ми Гoспoди еднo вaквo aнгелче срцетo ми плaчи ќе си пoдгoлтaм си викaм ќе бидиме сите мaјки сaмo кoј oдмa кoј сo мaки и нервoзa aмa ќе бидиме кoгa сме кaј рaдувaњетo нa бременoстa е јaс никoгaш немa дa зaбoрaвaм кaкo oд вoзбудa дoмa си зaминaв без гaќички oд кaј дoктoркaтa тoлку вoзбуденa бев цел пaт ми беше лaднo и дoмa кoгa дoјдoв дa се преслечaм гледaм ми ги немa гaќите Сaмo пoзитивнo пoдршкa нaјубaвa ве гушкaм сите и ве пoздрaвувaм oд
Во врска со членката кај кој нутрицинистот и начинот на исхрана кој кај неа влијае на циклусот.Да сум на твое место правец гениколог оти тоа што го пишуваш е чудна менструација.Мислам дека сите знаеме каква треба да изгледа менстуацијата која треба да е редовна,црвена количински и све што отстапува од нормално треба консултација.Мој совет ти е не чекај без разлика дали имаш родено или не.Поздрав
Дај Боже да е така, јас си мислев дека тоа е дека најверојатно сум имала тој месец тенок ендометриум и затоа малце крварам
На хсг најдобро се гледа ако има оштетувања на матката, и на 4д може да се види. Се провери ли досега?
I jas odev kaj nea..moze i da spodelis so nejze kako ti e pa da najdete chare..mnogu e dobra samo rigorozna.. i rezimot sto go dava e restriktiven..mene mi zdosadi posle tolku vreme iskreno
Ајде пoздрaв дo сите Дaјте некoј тест пoзитивен aјде нoевриски дa видиме aјде некa се рaзмрдa мaлку темaтa
Па ок е но со оглед на тоа што е вегетаријанец и забранува да се јаде се што е од животинско потекло не сакав да продолжам да одам, јас отидов да ми даде режим со цел да забременам али наместо тоа ми се поремети ментруацијата, и зарем сите што забремениле не јаделе месо, млеко, благо.... Нејзиниот режим ми пречеше и воопшто не ми годеше
Здраво женски Само да ве поздравам Како сте ми јас добро тргнав на работа сега сум добро па идеме понатака. Сега одмарам малку така ми е кажано и потоа се фрламе на работа. Ве сакам сите и ве
Taka Erika samo pozitivno ajde prodolzuvame..so novi sili vo novi pohodi Devojki da ve pozdravam..denes pocnav so klomifen..prvpat mi e...nekoj sovet?