Тaкa е милa прoдoлжувaме пo пaтoт зa бебе немa oткaжувaње Гoспoд ни дaвa гoлемa вoљa и силa зa пoнaтaму миличкa те гушкaм силнo силнo и сo мaките и бoлките штo ги пoминувaме секoј месец ние сме лaвици идни мaјки сaмo пoзитивнo мили мoи oд ве гушкaм сите дo еднa Ве сaкaм сите Лепoтици Ајде сo среќa милa Прв и пoследен месец дa ти биди успеше миличкa дa се нaпрaвaт мнoгу фoлкулчињa Oд кoј ден пoчнa јaс ги зaвршив сегa чекaм дa пoчнaм сo aкцијa Уште некoј ден Мене првите месеци глaвoбoлкa јaјници бoлaт стoмaк бoли сегa мaлку глaвoбoлкa се нaвикнaв тие се симтoмите дa не те плaшaт
Девојчиња ве читам редовно, но нема ништо ново што да кажам. Трет ден сум веќе на Примолут Нор, па сакав да ве прашам дали кај некоја од вас се јавила болка во желудникот и некое непријатно чувство, да го опишам како жежење ... Ви посакувам многу среќа на сите борци овој убав ноември и силно посакувам дополнително да го исполниме со убави II кај секоја од нас тука
Немав болка дур ги пиев, ама затоа толку јаки менструални болки имав, чудо едно. Со болење кичма, со грчеви, а никогаш не сум имала менсѕруални болки.
Девојки Краток рапорт од мене,вчера на 12ти ден од циклус стимулиран од Кломифен имав еден водечки голем фоликул и примив Прегнил. Не осеќам ништо,не знам ни дали треба,обично си ја осеќам овулацијата Домашно синоќа, и вечер треба да повториме,па здравје,останатото ако Бог даде. Месецов сум оладена,и со помалку очекувања,едноставно ми варира мотивацијата.. Ве поздравувам сите
Јас се молам овој месец да добијам По последниот мензис си купив тест за овулација и како и пред првата бременост утврдив дека овулација имам а 16-ти ден. Иако добивам на 28 дена. Во петокот се фрливме на работа со мм, овулација имав во сабота. А во недела морав да примам тетанус вакцина Ми дадоа и антибиотик, ама па тој не го земав. Сега си викам подобро да не биде отколку 9 месеци да се мислам дали е се во ред....
Jas do sega ne sum imala nikakvi problemi so primolut... so drugi kontraceptivi sum stanuvala po placka no od niv nisto ne mi e.. Za zeludnikot..da ne si jadela nesto potesko?
Zdravo devojki eve eden recept za ostanuvanje na bremenost vredi da se proba ja denes go napraviv ke cekam edna nedela pa ke go pijam .. Daj boze da bide ..
Здр женички пап и микробиолошки испитано,хормони исто така и хсг уредно што е следно што треба да проверам совет?
Пoздрaв еден гoлем дo сите Денес Св Димитријa честитa слaвa и име И нa сите дa ни јa испoлни нaјгoлемaтa и нaјубaвaтa желбa дa стaниме рoдители штo пoбрзo Мене пoчнувaт дa ме бoлaт јaјниците денес 10 ден ме бoлaт си рaстaт фoликулите a и глaвoбoлкa имaм Рaнa oвулaцијa ќе имaм дa се фaтaм oд утре зa рaбoтa
Не. Мислам дека ми е од нив. Еве и денес ме боли ... Сакав да споделиме мислење. Го читав упатството на Примолут. Никаде не е наведено дека е контрацептив. Затоа и ја прашав докторката дали да пробуваме овие десет дена додека ги пијам. Ми одговори позитивно. Што мислите? Да дополнам и големи болки во половината имам. А на 5 ти ден сум од 10
Jas obicno sum gi piela 5 dena po 2 na den.. 10 dena ne mi teknuva dali sum piela.. zosto ne ja prasas doktorkata..moze znae poveke za kontraindikacii..dokolku gi ima..
Жени јас вчера добив. Пообилна не ми била во животот. Црева извадив мислам. Денес сме на преглед и консултации кај Адамоска, по хсг-то во извештајот ми стави до 5ти ден од цуклус да се видиме за понатамошен третман. Вчера кога и се јавив на сестра Горде, ми рече дека и ќе ме прегледала докторката за да виде што-како ќе биде процедурата. Е малку не ми е јасно како ќе правиме ехо со мензис, ама ќе видиме после. Сестрата ми кажа, најверојатно не спрема за инсеминација. Ќе ви пишам утре како сме поминале. Имате искуства со инсеминација кај Адамоска? Нешто плус околу процедурата?
Најубаво е да те види 2,3 ден од циклус на ехо. Е сега да,малце е нелагоден прегледот при циклус ама ништо страшно. Процедурата е таа ,можда ќе ти даде Кломифен или друга стимулација,ќе идеш на фоликулометрии и Др ќе ти каже дали ќе идете со прегнил или ќе чекате природно да пукнат фоликулите. Опуштено и со лесно нека ти е