Девојчиња мили, еве ме мене на 15 ден од инсеминацијата.. Тестот преку крв покажа дека е неуспешна.. Се јавив кај сестрата, ми кажа да ја прекинам терапијата, а во понеделник закажав консултација кај докторот за што понатака.. Тоа е..
И јас првпат минатиот месец бев на ехо на трет ден од циклус. Не беше ништо страшно, си го замислував кога ќе земе да тече дека крвови ќе се направам Попријатен преглед во сите овие месеци сум немала, ова најискрено го велам. Се' нешто ме брцале, стискале, но тогаш одлично поминав, како да немав преглед. Е, среќа кај мене обилноста е првиот и вториот ден, а третиот речиси ништо. Докторката ќе види каква е состојбата на јајниците, ќе види антрални фоликули, дали има цисти и сл. За убаво нека е и со лесно! И да не' израдуваш Ела да те гушнам Следниот пат ќе ни биде успешно или па во меѓувреме ќе се изненадиме природно
Девојки ми го купија од Бугарија инофолин прашокот. Читав по форуми дека бил неверојатен лек за полицистични јајници. На природна база се, ако е заинтересирана некоја нека си ги набави.
Стварно ми беше мака цел ден.. Ама мораме да бидеме силни и трпеливи.. Ќе дојде нашето време! Верувам!!
Драги друшки! Ние вчера бевме на преглед во систина. Адамоска ни рече овој циклус инсеминација. Инаку мене вчера ми беше втор ден. Прегледот воопшто не ми беше непријатен. Ми предложи кломифен но, ја сменивме агендата. На 17.11. со маж ми патуваме на ден-два и баш се поклопува терминот. И рековме дека можиме да одложиме и патување и се. Таа ни предложи да си бркаме работа и да не форсираме тогаш. Вика ќе правиме тогаш инсеминација на природен циклус за да не брзаме и да не се поклопат деновите. Јас и онака имам порани овулации, ми зреат фоликулите и јас лично мислам дека немам потреба од кломифен (сепак таа ме нема така често следено, а може и не сака да оди на случајност па затоа ми ги даде). Како и да е, договоривме во четврток (16.11) денот пред патувањето да одиме на фоликулометрија и да видиме која е големината и кој ден да се темпира. Тоа би ми било 9ти ден од циклус. Според тоа јас колку си го познавам телото, сметам дека во недела би ми бил денот за инсеминација. Е сега, дали би правеле инсеминација во недела (онака си прашувам)? Исто така дилема ми е дали воопшто требаше да го спомнам тоа патување, можеби требаше да си пијам кломифен и готово. Прашањето ми е на што конкретно влијае кломифенот? На крајниот исход? Или кога ќе видиме во четврток дека фоликулот сам си пораснал и си е океј да не ми биде шубе? Ако фоликулите сами си растат значи дека не ми е неопходен? Ве молам објаснете ми.
Немора да значи дека мојот неуспех, кај некоја од вас ќе се повтори.. Во медицината не секогаш 2+2 се 4.. Кај нас ете овој месец не успеа, иако сме под терапија и двајцата.. Кај д-р Поповиќ ја правевме.. Задоволна сум со него, но, ете овој месец не успеа.. Ти посакувам да нѐ израдуваш!!
Патот е многу тежок, и има многу падови. Но да знаеш секој пораз не прави посилни и посилни. Битката не е изгубена еден ден сите од вас ќе излезат од темава како јунаци, како мајки борци. Затоа посебно ве сакам и ви давам поддршка
@em4e_baby ,најсилно,искрено Ко што пишала @Bebulleee ,многу е тежок патов на кој сме,ама премногу на моменти.Поготово и во групава сме една екипа “во ист кош”,сите различни ама сепак со иста мака. Не погодуваат лично секој неуспех и и успех,и така со месеци и години сме падни-стани,ама ако има некоја битка вредна за војување во животот,тогаш е оваа,и знам дека сите ќе излеземе како победници
Јас денеска сум многу разочарана. Не знам како може да некои луѓе да бидат толку без трошка срам. Наводно моја "пријателка" која има дете од една година, напуштила работа и сега дома и се редат строго пријателки со деца на кафе. Се сретнавме случајно и ми вика внука ти ја чуваш ли, да дојдете да си поиграат со моево. И јас ни пет ни шест и велам, ти само жени со деца примаш на кафе и она запрепастена, не бе онака знаеш да се подружат. И велам не ја чувам, а и немам дете, така да тешко дека ќе пиеме кафе. Значи последен пат се видовме периодот кога ја чував внука ми, блиску живееме и бевме на кафе и тие доаѓаа, после тоа ни трага ни глас. Јас не знам, ние без деца што сме, заразни сме, не знаеме со деца, што е работава?
Таквите како неа на игнор и у пм со извинение.. како бе така немаат осет ејј па и ние ке бидеме мами еден ден..не му се замарај со тАкви небитни луѓе стави на игнор и еден ден кога ќе шеташ бебуш ќе и вратеш..таквите кај мене се на игнор ама еден ден ќе им вратам оти знам дека во скоро ќе бидеме мамии те гушкам и не се замарај уживај со мажето и опуштено.. Ајде едно прашање знам дека ве има поискусни така да ќе си прашам..веќе втор ден ми тече како водено она како белка од јајце инаку ми е 14 ден ама ова како помочана сум значи вака не ми е било е сега знам дека е овулација ама ме загрижи што многу ми тече..има врска нешто или? Секако ќе бидеме активни деновиве..
@baby 5 нема врска, бидете активни дури имаш таков секрет, идеален е за пливање на сперматозоидите. Најплодните денови се тогаш, и убаво е што го имаш.
Претпоставувам станува збор за лекот со рен и бело вино? Најискрено се надевам дека ќе биде успешно кај вас и да се радувате што побргу со две цртки Јас го користев тој лек, три дози една по друга направив, додека ја пиев едната, ја правев другата да отстои, после тоа прочитав за лекот со смокви во маслиново масло, и тоа го пробав, пробав и со мака во прав и реално немавме ефект. Ова ви го напишав, не за да ве разочарам, туку за да ви напоменам дека треба да ги земате со резерва овие успешни резултати, бидејќи може кај нив успешно било од некоја претходна или терапија која паралелно ја земале со овие лекови, па успешноста да ја препишат на овој лек. Да не се разочарите многу, затоа земајте со резерва. Оти јас се разочарав (што е нормална реакција кога очајно ги посакувам цртките на тестот), затоа ова го советувам. Секое добро и израдувајте не со црткии
Ц,ц,ц...среден прст за таквите. Убаво викаат...прв знак за глупавост кај човек е отсуството од срам (осет). За таквите, толеранција нула! Па, со проштение кон ова што ќе го пишам..ама на некои жени децата им се врвот во животните постигнувања. Не велам дека не е нешто од најубавите работи што може да ѝ се случи на една жена, ама има и други полиња од животот за кои вреди да се испие кафе со пријателка и да се раскажат искуства. Затоа е битна таа емоционалната интелигенција...ретко кој ја има
Истото мене ми го правеа кога немав дете. После вториот спонтан една така ме игнорираше демек јас не сум за нејзино друштво дека нема да можам да се вклопам во муабетите за пелени и слично. Имам дете сега, ама таа е на игнор во мојот живот. Јас не заборавам кој што ми направил. И се дружам и со оние што немаат моментално деца. Не се замарај со такви ко таа. Убаво си и спуштила. Со лесно на сите што се обидувате, ќе биде секако наскоро и бебенце
Ајде миличкa ќе биди aкo не oвoј другиoт месец aмa ќе биди миличкa немa рaзoчaрувaње сaмo нaпред немa нaзaт сите ќе бидиме мaјки oд срце тaкa oсеќaм и тoa нaјдoбри мaјки и ќе се сoбериме сите сo бебенцaтa зaеднo нa еднo местo ве гушкaм лепoтици сите сите дo еднa
M Mnogu ubavo srocheno...jas so moite drugarki (onie sto imaat deca) ne pravime muabet bash celo vreme okolu decata nivni..prvo mnogu e sebicno da se zbori za toa celo vreme so nekoj sto znaes deka ima poteskotii da go dobie toa...a vtoro pa neli i na niv im treba malku odmor od tie muabeti be majku mu stara.. Na kraj kraeva jas imam i drugarki sto ne se mazheni..a imam i drugarki sto voopsto nemaat decko..sto treba da im pravam na niv? Da im zboram kolku mi e top brakot ili mazot ili ova prai ona prai...nema potreba...sekoj si zivee i treba da se stremi kon sopstvenite zelbi i celi.. i nikoj nema pravo da pika nos tamu kaj sto ne mu e mesto...