Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Лазаревски прави ли хсг?

На Lara 27 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Jas go pravev kaj Tolovski..za Lazarevski ne znam..

3. Andonia

Andonia Популарен член

Се зачлени на:
    2 март 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.043
    Ајде лавице наша целата среќа ти ја пуштам, и да не израдуваш со позитивен тест со две јаки цртички па сите по тебе да одиме во труднички

На @Verba, curlyhair, Lara 27 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Lavica2016

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Daj boze..da se zatvori temava i da nema potreba od nea:)

На Lady Leona, @Verba, curlyhair и 4 други им се допаѓа ова.
  5. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Не. ќе ти закаже сестрата негова, ама друг доктор ќе го прави. резултатите ги чита и он после.

На Lara 27 и fina erika им се допаѓа ова.
  6. L*G

L*G Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2017
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.363
    Здраво девојки.
    Да се пофалам дека пролактинот ми е драстично снижен благодарение на 4 месечна терапија до достинекс.
    Ми беше 1124 а сега на 130 (до 500 е нормален)

Втора работа, на 12 ден од менс. бев на ехо, фоликул и да имало, пукнал, но имаше циста од 2-3 цм и за да не смета во понатамошната постапка, ми даде примолут нор 10 дена x2 и ми рече има здебелување на зидовите на матката.
    Кога ке добијам, на 3 ден почнувам до цитерал, на 5ти одам на ехо и ако е се ок ке ми даде кломифен. а на 7ми или 8ми ден на ХСГ, пред хцг да испитам седиментација.

Трета раб. покрај се докторката ми рече дека има шанси оваа циста да излезе и да е плод ако сме биле активни(а сме биле), па ке видиме.

Последна измена: 13 ноември 2017
    На lackygirl, @Verba, curlyhair и 5 други им се допаѓа ова.
  7. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    Женски како сте:hug:
    Јас никако,т.е не чувствувам ништо:worried:
    Секогаш имам болна овулација,сега со Прегнил не осетив ама баш ништо.Од Кломифенот исто предходниот месец подуена,болки,гради болни,сега ама баш ништо.Којзнае што ми се случува(facepalm).
    Кај мене месецов не,ама од вас очекувам бар 2 позитивни теста:sun:

На Lara 27, Andonia и fina erika им се допаѓа ова.
  8. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2017
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    923
    Здраво девојки, јас бев кај др. Панчевски за да разговарам со него за подготовки за инсеминација, ме пргледа на ехо на 12 ден имам еден фолекул на десниот само јајник, левиот ваљда уште се опоравува од лапороскопијата,но веќе 9 месеци поминаа а не ми овулира сеуште.. докторот ми рече дека штом немало кај машкото проблем не сум уште за инсеминација што ме разочара малку бидејќи ми е страв ендометриозната циста да не ми се врати пак... Што мислите вие, да сменам доктор или да го послушам стварно не знам...ако има некој слично искуство или совет ве молам пишете :^)

На Lara 27 и Curious им се допаѓа ова.
  9. Curious

Curious Нов член

Се зачлени на:
    13 ноември 2017
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    4
    Здраво „феминки“. Нова сум на форумов и ја гледам темава па да се консултирам со вас како идни и сегашни мамички :) .
    Вака пред неколку години ми беше дијагностицирана ендометриоза и редовно одам на прегледи кај др. Сапунов и добрата вест е тоа што не се зголемени цистите, туку варираат (се намалуваат). Ми рече дека со оваа големина не би требало да имам проблем при зачнување
    Веќе три месеци пробувам да останам трудна, но некако не оди. Во првите месеци онака, ретко имавме односи иако гледав да темпирам да се плодни денови бла бла. Овој месец малку поинтензивно работиме на случајот, но се плашам дека повторно би било неуспешно. Она што ме плаши е дека читам разни статии по интернет за ендометриозата во кои се вели дека потешко или воопшто не останувале бремени.
    Други пак велат дека многу размислувам, но како не би размислувала кога знам дека за тоа пробувам :( .
    Имате ли некакво искуство да споделите со мене бидејќи се повеќе, повеќе очајувам :(

На dunika и Sparkles27 им се допаѓа ова.
  10. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    :party: :party: :party: :party: :party:
    Ајде за убаво, за арно! Двете фоликулчиња да си бидат послушни и да ја кренат бетата за 20-тина дена :sun:

На Curious, Andonia, dunika и 4 други им се допаѓа ова.
  11. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    Девојки, женички како сте ми?
    Кај мене сеуште нема ништо, еве веќе 7 месеци. Млади сме си, се е во ред ама не оди никако. Последниве два месеци поинтензивно пробуваме и иете пак ништо. Јас пратам овулација и баш деновиве ми е, па ќе видиме. Прашањето ми е, кај кој доктор да закажам на гинеколог, чисто онака преглед и консултација. Деновиве некој немир во себе ми се вовлекол и никако да замине. Башка станав опсесивна се што беше на интернет и тука за бременост исчитав и изгледав. Страшно Се надевам на бебушче и кај вас сите што сакате и чекате и кај мене.

На Curious, Andonia, curlyhair и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Ајде сo среќa милa :* и чекaме пoзитивен тест :puke: те гушкaм :hug:

Дa ве пoздрaвaм и сите oстaнaти :* ве гушкaм сите:hug:

Кaјси си милa:* те немa штo имa нoвo некaкo ми се тaеш :!:

На Andonia, Lavica2016 и Bebulleee им се допаѓа ова.
  13. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    436
    девојки како сте? Би сакала да прашам која од вас пиевте некои таблети освен фолната бидејки ја пиеме пред и после бременоста. Јас размислувам да земам Фемибион ама некако се плашам. Имам мака со дебелеењето, пиев Мерц за кожа коса и нокти пред една година и се здебелив па сега сум на некоја нормала затоа ве прашувам за мислења!!

14. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.791
    Допаѓања:
    145.333
    Слободно земај, не влијае на апетитот.

На Lara 27 и Nuny им се допаѓа ова.
  15. Lavica2016

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Ne procitav tocno kolku vreme se obiduvate...9 meseci se obiduvate ili 9 meseci od laparaskopija kako imas praveno? Toa sto imas folikuli makar i na desniot jajnik e pozitivno vo situacijava..a sto se odnesuva do inseminacija toa treba da si odlucis sama..se zavisi od godinite tvoi i tvojot partner istorijata sto ja imate i slicno. Cisto da ne te jade sovest mozes ako sakas da otides na vtoro.mislenje... sepak 9 meseci ne se ni malku ama ne se ni mnogu.

3 meseci ne se mnogu :) za obiduvanje:) mozes da si napravis osnovni ispituvanja za da si bides na chisto..pap..mikro brisevi..hormoni..spermogram maz ti i sl..

Opusteno samo i ne ja misli ich..za ednometrioza zavisi i kolkavi ti se cistite...i ja iam na ednoot jajnik ama e 12 mm.. nema promeni nikakvi dolgo vreme..a pred godina dena ostanav bremena po priroden pat so pomos na folikulometrija..

Good luck! :)

Последна измена од модератор: 13 ноември 2017
    На Curious, Lara 27 и Sparkles27 им се допаѓа ова.
  16. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2017
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    923
    Уф да беа 9 месеци добро ќе беше хахаха ама не се 9 туку 2.5 години веќе... две киретажи,ендометриоза 4 степен лапороскопија,хормонски терапии и на крај докторов ладно ми вика не си уште за инсеминација хахаха не знам дали да плачам или да се смеам... Инаку да бев помлада ќе почекав сигурно,но имам 34год и плус состојба за можна повторна појава на цисти ендометриозни така што не знам што да направам...

Здраво драга нова членке еве кас ќе ти кажам од искуство дека можеш да си останеш бремена без разлика дали имаш ендометриозна циста,но ако е зафатен само едниот јајник.Јас првиот пат кога останав бремена имав 5 год цело време на еден јајник циста и кај Сапунов и одев он исто тоа ми го кажа,јас тогаш значи од прво пробување за бебе одма ми се фати,но за жал во 7/8 недела немаше срцебиење па одма на киретажа... но тоа нема врска сега битно да знаеш дека доколку не ти се зафатени двата јајника можеш слободно да си останеш бремена. Доколку се двата тогаш пожелно е да направиш лапороскопија. Ендометриозата е сериозна болест во организмот и тоа не се лечи,мене ми беше мала и не ми растеше првата мала циста што ја имав но откога направив киретажа одма ми се зафатија и др јајник и дебелото црево.. Сепак немој да мислиш на бременост и дали ќе биде или не биде опушти се и само позитивно,шеќер никако да знаш така ми кажа докторот. Со среќа и што и да треба пиши ми ПП:hug:

Последна измена од модератор: 13 ноември 2017
  17. Lavica2016

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849

2.5 godini na tvoja vozrast e veke drug muabet. Moj sovet iskreno e da odis na 2ro mislenje. Inseminacija e vo prasanje ne kojznae sto. Toa pravat i na 24-25 godini a ne pa posle 30. Se fativ za godinite no sepak 2.5 godini ne se malku.
    Nisto ne gubish pojdi na vtoro mislenje..Ako si vo moznost moja preporaka e na nekoja od privatnive kliniki.
    Plus da dodadam deka i mojot maticen ginekolog bese opusten daj da cekame daj ova daj ona, sr potiknuvavme na moja inicijative pa samo si izgubiv vreme.

18. Andonia

Andonia Популарен член

Се зачлени на:
    2 март 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.043
    Добро утро жени лавици јас сум постојано тука ,но некако немам што би можела да споделам си се држам настрана ,ама еве ветувам ќе ве дружам со пишење не само да ве читам :lol:
    Очекувам зимни бебушки кај Сите што ќе се топлат во мешковци наши :hug::hug::hug::l::l::l:

На vi"ki"c"ka, Lara 27, 0ли и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2017
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    923
    Ти благодарам @Lavica2016 на советите, бев во систина тоа ми го кажа таму докторот, но дефинитивно ќе одам на второ мислење кај друг доктор. Како иде процес на инсеминација и дали боли ?

20. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.192
    Допаѓања:
    124.695
    И нас не не викаа по игротеки пример. Другарките со деца кога се договараа со децата да одат на кафе, мене не ме викаа(само јас немав дете нивните скоро сите на иста возраст).
    Сега одеднаш сите ме викаат. Кажи колку е друго со дете, демек имаме повод за дружење! Сите ми се избришани;)
    Не требало ништо да и речеш да не и покажуваш дека ти е криво на таква гуска.

На Luna91, mariz, dagmar и 11 други им се допаѓа ова.